Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Właśnie ślad P0 nim zaginął

Nie wiem co on ma za kobietę że jeszcze trwa przy jego boku i trawi te jego pomysły.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Królik w sosie kurkowym 

Może gęś duszona w płocie 🤔

2 minuty temu, 6465 napisał:

Wieta co. Trochę to nie po mojemu ale muszę dziś wyjechać o psiuknąć 3ha jęczmienia bo jutro nie dam rady. Pszenżyto to poczeka ale na ten jęczmień to już za późno.

Odpuść dziś,jedziemy na jednym wózku

Jutro tez swieto

Opublikowano

Jakie to P0japane

Z rana wszystkie wiatraki stały

Tera wszystkie kręcą

Mogli z rana kręcić a tera stać i dać fotoviltaice prąd wpychać 

To nie wszystko na odwrót

Zara fotovoltaika stanie bo już 253v w gniazdkach

Opublikowano
21 minut temu, Baks00 napisał:

Będą pierożki  

U nas zaczynają siać buraki,ale kuzyn obiecał że w razie ,,wu"20 minut i przezbrojony na kukurydzę 🤗

U nas przerobienie agregatu i siewnika to dobre 10h w dwie osoby...

Opublikowano
8 godzin temu, lukaszkol napisał:

Pany pytanko

Wójt podniósł czynsz dzierżawy za grunty orne aneksem do umowy o blisko 100%

normalne można tak czy nie do końca?

Qwazi sorki nie wiedziałem jak usunąć

Nie ma problemu. Wygląda trochę jakby chciał uzyskać rezygnację z dzierżawy...

Dzień dobry. Słonecznie. 13° teraz...

Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

On kupując bardzo duża uwagę na przezbrojenie zwracał 

Magica z gaspardo pod tym względem jest fajna bo ma ramę teleskopowa. Przezbrojenie to jedynie wymiana tarczek i demontaż zrzutek. 

15 minut temu, 6465 napisał:

Jest tecnoma do sprzedania 3500l 28m ze swoją hydrauliką i komputerem. 

28m to pod 4m siewnik.

Jakieś takie na chodzie to ?

Opublikowano
35 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Jakie to P0japane

Z rana wszystkie wiatraki stały

Tera wszystkie kręcą

Mogli z rana kręcić a tera stać i dać fotoviltaice prąd wpychać 

To nie wszystko na odwrót

Zara fotovoltaika stanie bo już 253v w gniazdkach

Wiatraki masz tak blisko i pod ten sam transformator ?  U mnie 231V śmiga aż miło. 

Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

Magica z gaspardo pod tym względem jest fajna bo ma ramę teleskopowa. Przezbrojenie to jedynie wymiana tarczek i demontaż zrzutek. 

28m to pod 4m siewnik.

On na Horsch się zdecydowal

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, szymon09875 napisał:

28m to pod 4m siewnik.

Tak wszystko sprawne. Znajomy to kupił popryskał kilka sezonów i wziął nowy na prow.

To takie coś jak ten. https://www.olx.pl/d/oferta/opryskiwacz-tecnoma-gt-hydroelectron-CID757-IDSOVu9.html

Edytowane przez 6465
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

To masz gdzieś indziej problem, ja bym dzwonił już do PGE o obniżenie napięcia na twoim transformatorze. 

Dzwonili

Narazie nic nie zrobione

U każdego to samo aby dobre słońce to lipa. 

Nie ma odbiorców prądu

A u każdego P0 kolei produkcja

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v