Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ja tydzień temu zasadziłem prawie 200kg🤭 w tym roku C2 Ricarda i Jurek.

Jeśli zwykłą sadzarkà to połamie kiełki bo raz z korytka wysypie sadzeniaki na spód pierwszego korytka, a potem rypnie o glebę. A takie nieoberwane a połamane jeszcze dłużej się regenerują.

Sadzone w tunelu i pod folią w gruncie podkiełkowane już wzeszły

Na jedynce jak się pojedzie to nic im się nie stanie. Miałem wszystko ręcznie sadzić ale nie wydolę. 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał:

Bo cię oszczędza żebyś jeszcze mógł w sypialni popracować 😁

A daj spokój...

Człowiek się urobi cały dzień, położy się i wtedy mi się przypomina że jeszcze nie koniec ciężkiej pracy 🤭aż się spać wtedy odechciewa 😉

Edytowane przez szymon09875
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale dolary byłoby komu liczyć 🤔

Dolary to nie wszystko....

No i łatwiej, a przynajmniej pewniej, skąd indziej takie liczyć.

i rąk się nie brudzi dolarami ...

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Przed oborą 

No to insza inszość...jak tak...

Przed chwilą, radekz200 napisał:

jak tam chłopaki długopisy naostrzone na jutrzejsze wybory?

I długopisy....i apetyty...

Wszystko na ostro.

Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

Sezon w pełni. Nie ma czasu na przepinki 😁 czwarty pod małym opryskiwaczem z belką herbicydowa.

Jednego dnia zdarzyło się że każdy był w użyciu. Dziś na luzie  tylko dwie beczki zrobione. Od poniedziałku znowu pełna mobilizacja. 

20240406_192103.jpg

Do pełni szczęścia brakuje Ci wejść w uprawę rzepaku 😉😄

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja rozumiem, że można sporo motogodzin robić ale nie przesadzajmy... Dziś sam jakoś koło 4 czy 5 zrobiłem ale ileż jeszcze tej wiosny? 

No oki.

Jacus więcej....jednak przesafzil..jak ze wszystkim.

@jacus, a uwierzysz że właśnie rosół wpierdzielalem....?

I to z mięsem....a dziś nie święta...😆😁

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No oki.

Jacus więcej....jednak przeciął...jak ze wszystkim.

@jacus, a uwierzysz że właśnie rosół wpierdzielalem....?

I to z mięsem....a dziś nie święta...😆😁

Można nie widzi przecinka na liczniku. 

Dla mnie rosół to rzecz powszednia praktycznie, jakakolwiek zupa tylko na rosole jest robiona.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Aż się prosi by to zrobić, ale właśnie to pryskanie to raz, a dwa to zbiór i sprzedaż. Ponoć kiepsko się przechowuje a z pola może być mi ciężko sprzedać

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Można nie widzi przecinka na liczniku. 

Dla mnie rosół to rzecz powszednia praktycznie, jakakolwiek zupa tylko na rosole jest robiona.

...a ten na Wielkanoc...😆

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Aż się prosi by to zrobić, ale właśnie to pryskanie to raz, a dwa to zbiór i sprzedaż. Ponoć kiepsko się przechowuje a z pola może być mi ciężko sprzedać

jak suchy skoszony to przechowywywanie ok

• Like 1
Opublikowano

Suchy to 6-8% a i ten ponoć potrafi z powietrza naciągnąć w magazynie.

Zdając się na usługę mogę nie mieć komfortu by tak suchy zebrać

Opublikowano
32 minuty temu, Qwazi napisał:

Też pozdrawiam Marcin. Piach nie jest przepuszczalny. Jak popada, to na wierzchu stoją kałuże, a kiedy w tej kałuży kopiesz butem to się będzie kurzyło. To jest prawdziwy piach 🤷😉.  

Zażarciłem se troszeczkę...wiem, że Ci słownik figla wywinął😉

Wysoko postawiony staw skokowy, kości niezbyt grube, ale wyraźnie mocne, bez narośnietego owłosienia na pęcinie. Konie girącokrwiste mają takie nogi. Konie zimnokrwiste mają słabszy kościec, często obrośniętą pęcinę i niżej osadzony staw skokowy, pęcina sprawia wrażenie jakby siadała w dół tylną częścią. No i gorącokrwiste mają mniejsze i bardziej kształtne kopyta...

Jak chcesz to raczej bedzie do sprzedania.

Teraz mam jeszcze dwie sztuki do sprzedania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v