Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 6465 napisał:

Nie mam. Muszę do krukowiaks dzwonić.  Co to za jednostka dt?

Kwintal/metr/100kg

Tam zaraz do krukowiaka 

Do Bogdana trzeba 

Edytowane przez soltys48
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Znajomy obszarnik wygrał przetarg na glebę z KOWR. Jak dla mnie czynsz to kosmos nie napiszę bo może ta suma to fejk.

Ile i po ile?

Że 3 tys?

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Kwintal/metr/100kg

Tam zaraz do krukowiaka 

Do Bogdana trzeba 

Ale nie wyśle w kopercie. Chyba że byś był to ci zdjęcie zrobię i wyślesz?

Opublikowano

o dziwo nie padalo..

10 godzin temu, soltys48 napisał:

Gupi?

Odpada. 

W tym roku wieksza część gospodarstwa obsiana kukurydzą 

zero pomyslunku .. nawoz do konewki sie wsypywalo i nie trzeba bylo sie schylac tylko tak sie sypalo..

12 minut temu, 6465 napisał:

Znajomy obszarnik wygrał przetarg na glebę z KOWR. Jak dla mnie czynsz to kosmos nie napiszę bo może ta suma to fejk.

sa tacy co 3 tony daja...

mialem raz zrobic zart takiemu co bez umowy uzytkuje i wystartowac-ale cena wywolawcza zniechecila.. do dzisiaj uprawia.. nie podaje do doplat..

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Decydujący będzie czerwiec - lipiec

Dla ozimego to raczej maj ;) Czerwiec-lipiec w zeszłym roku u mnie nie padało a ozime i tak sypało, dla jarego czerwiec jest jeszcze ważny, dla ozimin już mniej ;) 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

26 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Zabezpieczeniem ma być przyczepa. Z tego powodu też muszę mieć AC. No i z miejsca wpłacam połowę wartości. @Bercik92 chyba kupował pronarke ale nie wiem czy na finansowanie.

Dołóż i weź cos lepszego

Nie polecasz Pronara ? Zbytnio nie mam wyboru bo zależy mi na szerokości paletowej i 6t byłoby optymalne.

Opublikowano
Ona będzie parę tysięcy droższa i dla mnie znowu jest za długa. ( ma chyba 4.9m ). No i jakbym miał brać MF to w innym malowaniu. No i nie podoba mi się system tych uszczelek w burtach. Nowa przyczepa stała na placu a te uszczelki już odchodziły.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v