Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Nie pamiętam już dobrze ale chyba jest to coś takiego że jedną rękę podnosi do góry i każe się zatrzymać a druga pokazuje gdzie się zatrzymać 

Ototo. Ręka pionowo w górę i przodem lub tyłem do kierującego oznacza "stop"...

Opublikowano
44 minuty temu, konteno napisał:

ma tylko te świnie czy to przy okazji innej hodowli? jak przy samych to faktycznie kiepskie rozwiązanie ale przy hodowli krów jakieś 2-3 sztuki kabana i karmienie śrutą i kiszonką z QQ to nie najgłupszy pomysł bo przy zwierzakach sie łazi , dlatego pisałem o kupnie mięsa /półtuszy w ubojni i samodzielnym ogarnięciu przerobu

Jakie krowy? Na 30a pola? Kabany, brojlery i kury. Teraz zostały tylko brojlery i kury.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

To może taki Ci się spodoba, podobny do @12Pafnucy ;) Od jakiegoś czasu pafnuca nie widać, to pewnie gdzieś wyjechał, na wieczór zacznie sypać fotkami ;) 

IMG_20240331_155022.jpg

Se nie życzą, co niektórzy...fotek.

Późno wyjechałem, inna wycieczka niż planowana...

Właśnie wróciłem.

Tomasz co rozlewisko za motocyklem?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tomasz co rozlewisko za motocyklem?

To nie rozlewisko xD Wisełka, Dobrzyń nad Wisłą, parę kilometrów przed tamą w Włocławku ;) Chyba najszerszy moment Wisły w skali całego kraju ;) 

O tutaj 52.634, 19.329

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Ototo. Ręka pionowo w górę i przodem lub tyłem do kierującego oznacza "stop"...

No, a ten co widziałem to wyszedł sobie na środek drogi porozglądać się kogo by to trzepnąć, odwrócił się w kierunku motocyklistów, podniósł rękę i coś ta zaczął dłonią machać 

15 minut temu, konteno napisał:

te nie miało ani haka ani przyczepki , ojciec szybko sie zniechęcił i pogonił w ludzi zostając przy 126p 

Ja na swojego nie narzekam. Nigdy nie zawiódł 

https://youtu.be/Uu1b_Gldjp4?si=--6j5z1QHhijQ1C2

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, jacus napisał:

ja nie stoje.samo sie gotuje. drugie danie to inni robia ... 10 kotletow to trzeba chwile smazyc.

Prawdę mówiąc to nie spotkałem się z takim wydaniem świat.

Takie obiady to na niedzielę.

Rosół to taka chytra sąsiadka robi. Podstawa tak dużo wody i klusek....😆

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Marcin, masz jeszcze 4 godziny żeby powiedzieć byłej że za nią tęsknisz 

Ty też możesz do swoich byłych tak napisać

Opublikowano
konteno napisał:

13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja choćbym napisał że kupiłem kosiarkę to i tak by nikt nie uwierzył 🤭

to mogę sie z tobą zamienić 5340 za 1044 

mógłbyś na tym stracić 🤦

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Żadna bestia, Fazer 800, 105 kunia i 80 niutów w 4 garkach.

Zastanawiałem się nad BMW S1000XR, ale obecne mandaty mnie trochę zniechęciły, już tym jakby chciał to można łatwo prawko stracić.

A kumpel na pierwsze moto kupił Ninje 1000 i właśnie mówił że trzeba mieć niesamowity kaganiec mając pod sobą taką maszyne💪

Już dowód zdążyli mu zabrać za wydech 😂🔥

Twój Fazer też ładny 👍

19 minut temu, 12Pafnucy napisał:

.... wkrótce....😆

Ale Ryś nie przyjmuje gości...

Opublikowano
24 minuty temu, superfarmer02 napisał:

No, a ten co widziałem to wyszedł sobie na środek drogi porozglądać się kogo by to trzepnąć, odwrócił się w kierunku motocyklistów, podniósł rękę i coś ta zaczął dłonią machać 

Czyli by wyglądało, że prawidłowo...chyba, że coś nie tak zrozumiałem z Twojego opisu

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

A kumpel na pierwsze moto kupił Ninje 1000 i właśnie mówił że trzeba mieć niesamowity kaganiec mając pod sobą taką maszyne💪

Mój to raczej taka trochę mocna 600-tka, mocowo wychodzi podobnie jak sportowe 600-tki. Ogólnie bliżej mu do 600tek niż do litrów. Litry to już zazwyczaj 130-160KM i ponad 100Nm. Ta s1000xr o której pisałem to na przykład 160konia i 115 niuta przy masie 225kg...

Na pierwszy to raczej nikomu bym litra nie polecał ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Na pierwszy to raczej nikomu bym litra nie polecał ;) 

Na początku szukał właśnie 600tki, ale że się to trafiło w dobrym stanie i pieniądzu to wziął 1000. Pytałem się to na koło jeszcze nie brał, ale już się odpalił na bicie rekordów prędkości... np 220km/h powiatową przez las. Tyle dobrego że strój ma naprawę wysokiej klasy z tym żółwiem i tak dalej.

• Confused 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

mógłbyś na tym stracić 🤦

Dobry ursus jest tak samo w cenie jak Zetor 

nie ta seria... trochę ta wartość ursusa naciągana...

Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Na początku szukał właśnie 600tki, ale że się to trafiło w dobrym stanie i pieniądzu to wziął 1000. Pytałem się to na koło jeszcze nie brał, ale już się odpalił na bicie rekordów prędkości... np 220km/h powiatową przez las. Tyle dobrego że strój ma naprawę wysokiej klasy z tym żółwiem i tak dalej.

Powiadają że prawdziwy motocykl to od litra się zaczyna...

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

I u mnie 44mm za marzec. Patrząc na glebę to za mało.

Jutrzejsze opady okrojone do 6mm.

Pogoda w te święta tyle że ciepło, ale wietrznie I słońce ujrzeć trudno. Tyle tego syfu z sahary że aż niemiło patrzeć.  Jakaś taka nietypowa przejrzystość powietrza, że wprowadza niepokój i siły witalne zabiera, podobnie jak przy zaćmieniu słońca

Naście lat temu nie było takiego nieprzejrzystego nieba. U mnie w południe jakiś nieduży samolocik latał. Ciekawe...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v