Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

To chyba ten moment że kończy się czas ma sprzedaż w dobrej kasie🤔

Maszyny używane zwłaszcza sadownicze potaniały i na klienta dużo dłużej czekają

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Zbyszek wiesz że Polak to zawistny pełen jadu człek. 😥

Jest szczęśliwy wtedy kiedy drugiemu noga się powinie. 🥺

Eh. Jak reagujecie jak kolejny z sąsiadów kończy gospodarzyć? Mnie ogarnia żal...

• Sad 1
Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Pewnie tak 

Ostatnio w galerii było zdjęcie ładnej wywrotki jednoosiowej, samoróbki, ktoś pod zdjęciem pytał o cenę, padła kwota 28tys.zł+3tys.zł za dokumenty 

I tak sobie wtedy pomyślałem że moja żadna z tych kilkunastu nie kosztowała nawet połowy tego co tamta, nawet bez dokumentów 

Z tym że teraz też byś pewnie za więcej niż wtedy sprzedawał. A i teraz pewnie większość by wolała dać te 30 za taką samoróbkę z papierami niż pewnie ponad 2 razy tyle za fabryczny często pewnie słabszy produkt 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Zbyszek wiesz że Polak to zawistny pełen jadu człek. 😥

Jest szczęśliwy wtedy kiedy drugiemu noga się powinie. 🥺

Oj nie jest tak...

Po prostu tego zawistnego głos łatwiej usłyszeć.

Nawet niech jeden na stu taki, to bywa głośny .

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Eh. Jak reagujecie jak kolejny z sąsiadów kończy gospodarzyć? Mnie ogarnia żal...

Wręcz przeciwnie. 

Z tej zawiści to mój somsiad podpierdolił mnie do inspektora nadzoru budowlanego o płytę obornikową. 🤨

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Z tym że teraz też byś pewnie za więcej niż wtedy sprzedawał. A i teraz pewnie większość by wolała dać te 30 za taką samoróbkę z papierami niż pewnie ponad 2 razy tyle za fabryczny często pewnie słabszy produkt 

Czy ja wiem?? W tamtych czasach, gdy te moje przyczepki kosztowały 6-10tys.zł, to mógł sobie na taką pozwolić każdy dziadek co miał 5ha pola, trzydziestkę i rentę, i zdarzało się że tacy kupowali. A teraz??? Dla małego gospodarstwa wydać np. 25tys.zł na przyczepę to głupota 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Wręcz przeciwnie. 

Z tej zawiści to mój somsiad podpierdolił mnie do inspektora nadzoru budowlanego o płytę obornikową. 🤨

Do śmierci mógł gospodarzyć

Opublikowano
27 minut temu, mf362 napisał:

Benzyna? Może z sentymentu go trzymasz . Na przeglądzie nie dziwi się że taki mały roczny przebieg?

Ten przebieg to jeszcze nic. Kolega z pracy dostał felicje jako pierwszy samochód. Jego rodzice jeszcze ze śląska go przyprowadzili(do tej pory czarne tablice KAU). Jak licznik stanął to co roku na przegląd jego ojciec o kilometr kręci. Graniczna jak go zatrzymała do kontroli to w szoku byli,ale jakieś nieogary bo chłopak z dala od domu a tu tylko 1km od przeglądu przejechany,a Ci pomyśleli że to normalne.

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ludzie tak dłużej nie może być 

W sensie?🤔

Opublikowano
37 minut temu, konteno napisał:

dzień legata? nawet w sobote nie miałem

O ile jest jeden licznik trójfazowy na wszystko. U mnie przy 2 licznikach odpada bo rozmawiałem z człowiekiem co spisuje licznik i przed licznikiem nie może być żadnych dodatkowych urządzeń. Rozważać przejście na jeden trófazowy mógłbym ale czy przy 3f dwutaryfowym nie wiem czy kWh nie będzie droższa od 1f.

A to co masz takiego prądożernego, że chcesz koniecznie dwie taryfy, przy małym zużyciu dwie taryfy nie opłacają się. Obojętne czy licznik jednofazowy, czy  trzyfazowy, cena za kWh taka sama

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Ten przebieg to jeszcze nic. Kolega z pracy dostał felicje jako pierwszy samochód. Jego rodzice jeszcze ze śląska go przyprowadzili(do tej pory czarne tablice KAU). Jak licznik stanął to co roku na przegląd jego ojciec o kilometr kręci. Graniczna jak go zatrzymała do kontroli to w szoku byli,ale jakieś nieogary bo chłopak z dala od domu a tu tylko 1km od przeglądu przejechany,a Ci pomyśleli że to normalne.

Kurde, przecież taką Felicję można kupić za 800zł, a licznik do niej to pewnie za 20zł, że nie chce im się tego podmienić i mieć problem z głowy???

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Może na lawecie przyjechał :  D

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

W sensie?🤔

No żeby takie akcje się działy. Zrobiem tak. Jak te mrozy puszczą żeby Żuk mi odpalił to przyjadę do Ciebie, kobita niech jakiś placek podkręci i pójdziemy z literkiem do niego. Pogodzę was 

A no i za paliwo to mi będziesz musiał oddać 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No żeby takie akcje się działy. Zrobiem tak. Jak te mrozy puszczą żeby Żuk mi odpalił to przyjadę do Ciebie, kobita niech jakiś placek podkręci i pójdziemy z literkiem do niego. Pogodzę was 

Ot psychologicznie podchodzisz do tematu. Chyba wiem o co biega, ale poczekam🤭

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, Desperado napisał:

Się zaczęło, nie spać, odpalać 30-tki i jedziem.  :)

Juz jechalim kilka lat temu, na Warszawę, władza nasłała na nas Policję, nawystawiali mandatów, tak się skończyło, ale możesz nie wiedzieć bo w TVP wtedy o tym nie mówili ... 

Luty 2022, jak nie pamiętasz ... Jechali wtedy z Sochaczewa, ode mnie z okolicy, Policja zaczęła ich ganiać już w okolicy podwarszawskich Bronisz ...

pamiętam nawet tu wrzucałem zdjęcia z obwodnicy Sochaczewa to był strajk chyba połączony z CPK.

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Kurde, przecież taką Felicję można kupić za 800zł, a licznik do niej to pewnie za 20zł, że nie chce im się tego podmienić i mieć problem z głowy???

nie skapowali się bo jechał tyłem. 🤣

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v