Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, Desperado napisał:

Napisałem że mniejsze zło, nie że było super, sam się jeszcze przekonasz i przyznasz mi rację.

Nie przyzna. Tak jak i ty jemu. Człowiek taki skłonny do przyznawania racji nie jest. Nawet weźmy tą Unię. Kto głosował za wejściem, to nadal popiera. Kto przeciw to nadal nie popiera. Tyle lat, a niewielu zmieniło zdanie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Konkrety? po czym sądzisz że nie przyznaje się do błędów?

Klapki masz na oczach.

Nie chce mi się w szczegóły wchodzić.

Ale w kwestiach religii, czy też PiSu nie przyjmujesz innego widzenia świata, przez innych ludzi.

Nie potrafisz na to spojrzeć z boku.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ty się przyznasz do błędu? Przecież Ty wiesz co się u wszystkich dzieje, co mają na polach, nie bierzesz pod uwagę że to Ty się możesz mylić... Hipokryzja bije jak młot parowy 🤦

Taa, niby do czego mam się przyznać? że nie chcę uwierzyć w opowiadanie czyiś pierdołek jak to zbiera 8 ton z ha na piaskach. xD pokazują filmiki z niby klęską urodzaju a po kombajnie zielone ściernisko od ziela, to komu te bajki że maga plon. To samo tu na forum, niektórzy mocno koloryzują że tak delikatnie to ujmę.

• Haha 1
Opublikowano
marulekk napisał:

9 godzin temu, Uziu92 napisał:

muszę przemyśleć

Jeszcze jak gdzieś przy twoim gospodarstwie przy twoim polu to można się jeszcze jakoś tam zastanowić na dłuższą metę ale jak gdzieś na jakimś zadupiu to słabo . 

no właśnie niedaleko moich innych pól, kilkaset metrów no i 2 klasa, także jakby trochę zadbał to 8-10 pszenicy lekko.

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

I nie chcą przyjąć na klatę wyboru większego zła 

A ty i Desperados nie możecie przyjąć na klatę demokratycznego wyboru którego dokonał naród.

Tomek, ale stety czy niestety (nie mnie to oceniać ) ale naród wybrał w demokratycznych wyborach PiS a że oni byli tak butni przez 8 lat niszczyli i opluwali innych to nikt z nimi nie chciał utworzyć rządu bo każdy wiedział jak by się to skończyło, tak jak z LPR i Samoobrona I te ostatnie wybory parlamentarne były dla 4 partii wygrane: PiS wygrał wybory; KO i 3droga też wygrani bo rządzą bo mają więcej niż PIS i czwartym wygranym jest Lewica bo po 18 latach weszli do rządu. Tylko Konfederacja przegrana ostatnich wyborów

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Klapki masz na oczach.

Nie chce mi się w szczegóły wchodzić.

Ale w kwestiach religii, czy też PiSu nie przyjmujesz innego widzenia świata, przez innych ludzi.

Nie potrafisz na to spojrzeć z boku.

Mylisz się, nikogo nie chcę na siłę nawracać, ale jak udajesz wierzącego, to do jasnej cholery nie popieraj czegoś co jest sprzeczne z wartościami wiary, bo jesteś zwykłym faryzeuszem. 

Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

no właśnie niedaleko moich innych pól, kilkaset metrów no i 2 klasa, także jakby trochę zadbał to 8-10 pszenicy lekko.

Najgorsze te 1500 czynszu kurna właściciel cwaniak,

U nas jak się dzierżawi to pole sobie obrabiasz a dopłaty podatki bierze właściciel, żadnego czynszu niema 

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Nie

To stały pracodawca

Zresztą piłą ciąć to frajda nie gorsza jak motur

A kręgosłup mnie boli po takim całym dniu cięcia?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Najgorsze te 1500 czynszu kurna właściciel cwaniak,

U nas jak się dzierżawi to pole sobie obrabiasz a dopłaty podatki bierze właściciel, żadnego czynszu niema 

A kręgosłup mnie boli po takim całym dniu cięcia?

Mnie też

Jak grube leży już to se na kolanach tnę

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Tomek, ale stety czy niestety (nie mnie to oceniać ) ale naród wybrał w demokratycznych wyborach PiS a że oni byli tak butni przez 8 lat niszczyli i opluwali innych to nikt z nimi nie chciał utworzyć rządu bo każdy wiedział jak by się to skończyło, tak jak z LPR i Samoobrona I te ostatnie wybory parlamentarne były dla 4 partii wygrane: PiS wygrał wybory; KO i 3droga też wygrani bo rządzą bo mają więcej niż PIS i czwartym wygranym jest Lewica bo po 18 latach weszli do rządu. Tylko Konfederacja przegrana ostatnich wyborów

Michał idąc do wyborów każdy wiedział że rządzić będzie albo PiS albo szeroka koalicja po, trzecia droga i lewica. To w zasadzie były tylko dwie opcje do wyboru. Ludzie wybrali ta druga i trzeba to uszanować. 

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

A Ty widzisz że to wszystko co się dzieje nie dotyczy tylko polski? 

A dwa, zły wybór naprawiać ? Czytać nie potrafisz to po pierwsze. Po drugie, kogo ten twój karakan robił ministrami rolnictwa ? Kowalczyk ? Kowalski ? Telus ? Oni by naprawili to co zostało utracone tylko im czasu zabrakło co ? Może jeszcze z 2 kadencję ? To byś dopłaty dostawał do tego że potrafisz buta zawiązać...

To teraz nic nie dostaniesz i buta nie zawiążesz, bo na sznurowadło nie będzie.  xD

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Mylisz się, nikogo nie chcę na siłę nawracać, ale jak udajesz wierzącego, to do jasnej cholery nie popieraj czegoś co jest sprzeczne z wartościami wiary, bo jesteś zwykłym faryzeuszem. 

Bycie ortodoksyjnym katolikiem wcale nie jest oki 

Ja myślę że mam zdrowe podejście do wiary 

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

To teraz nic nie dostaniesz i buta nie zawiążesz, bo na sznurowadło nie będzie.  xD

On potrafi na to zarobić tak samo jak i ja a nie zebrać o socjal.

• Like 2
Opublikowano
29 minut temu, HF86 napisał:

Jak było można wymyślać na chama, definicję dla syfu upadlinskiego, by to wpuścić?

Największa inflacja, to też nie wina pisia 🤔

To wina Putina, tak jak i zielony ład to też Putin wprowadza itd. Teraz ze wszystkim

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Trzeba się nauczyć sobie radzić.

Socjale tylko patologie i nieróbstwo zwiększają.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Sorry ale nie masz, masz raczej chęć przypodobania się wszystkim swoimi liberalnymi poglądami.

Nie.

Nie uważam się za porządnego katolika.

ba ....nawet się zastanawiam czy nim jestem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v