Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

PO, PIS, SLD, PSL już sprawdziliśmy, tylko Konfa nie dostała jeszcze swojej szansy ...

I jak widzę te feministki z SLD przy władzy to zaczynam się martwić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Leszy napisał:

Szczerze to gdzie jeszcze na świecie oprócz nas i kilku państw właśnie Europejskich jest takie rodzinne wysokowydajne rolnictwo?  Raczej są wszędzie te holdingi, a prywatnie to uprawiają najwyżej jakieś ogródki.  

To źle że mamy te niewielkie gospodarstwa ? 

W Belgii Holandii są podobne, tyle że  tam inne produkcję na hektarach .

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Na Litwę możesz sobie pojechać 😜 

1 minutę temu, Strongman napisał:

Nie rozumiecie ,innym to na rękę innym nie,jak ktoś ma kilka km do Niemiec to mu na rękę a ja mam kilka km do Białorusi i co mi po szengiel.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

I jak widzę te feministki z SLD przy władzy to zaczynam się martwić.

Mi też nie pasują, ale ktoś ich wybrał i należy to uszanować. W końcu po to są wybory aby każdy mógł wybrać takie obietnice jakie mu pasują ...

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Nam nie. Im wolno wszystko.

Trzeba na nich zaplować

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mi też nie pasują, ale ktoś ich wybrał i należy to uszanować. W końcu po to są wybory aby każdy mógł wybrać takie obietnice jakie mu pasują ...

Po dzisiejszych i wczorajszych wydarzeniach widać, że nikt ich i tych postulatów nie traktuje poważnie, aborcja refundowana chyba ich pojebało

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

To źle że mamy te niewielkie gospodarstwa ? 

To znaczy, że wszędzie gdzie NIE chcą niszczyć rolnictwa są holdingi, a tu gdzie chcą od dekad niszczyć rolnictwo, są małe gospodarstwa. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Raczej elektorat uśmiechniętej koalicji

Uśmiechnięta koalicja nie ukrywa że się sprzedaje w UE ... Wszyscy doskonale o tym wiedzą, a i oni jakoś specjalnie tego nie ukrywają xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Tak oglądam  te filmiki z ludźmi z konfederacji i tak się zastanawiam czy jak by się dorwali do koryta czy by się im nie odmieniło🤔 i nie wypieli by na wszystkie te swoje ideały d*py.

Toć są przy korycie 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Toś teraz dowalił 🙆‍♂️ i mówią prawdę jeszcze dodaj ...

A poprzedni mówili prawdę ?? Taka praca polityka, że ma głównie kłamać, a pomiędzy kłamstwem które podoba się elektoratowi ma ukryć niewygodną prawdę ... Jeżeli ktoś w pełni ufa politykowi tej czy innej opcji to już jest skazany na porażkę ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć są przy korycie 

Ale chociaż wychodzą do ludzi którzy ich wybierali, a nie chowają się i atakują, reszta wie, że by ich ludzie roznieśli

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Oj tak, jakiś protest miał być bo aborcja do lodówki trafiła przez Szymka. 

Dwie aktywistki dziś syrenkę warszawską zdewastowały. Groźba kary od 6miesięcy do 5 lat i je wypuścili. A rolnicy na dołku

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Uśmiechnięta koalicja nie ukrywa że się sprzedaje w UE ... Wszyscy doskonale o tym wiedzą, a i oni jakoś specjalnie tego nie ukrywają xD 

No przecież, d*py dają bez opamiętania, aż im się aborcji refundowanej zachciewa, Choroszcz im refundujemy

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć są przy korycie 

To bym nazwał staniem w drugim rzędzie i kwikiem żeby się dostać i coś łyknąć z tego koryta.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A poprzedni mówili prawdę ?? Taka praca polityka, że ma głównie kłamać, a pomiędzy kłamstwem które podoba się elektoratowi ma ukryć niewygodną prawdę ...

Zazwyczaj jest tak, że jak któremuś się wymsknie prawda, to kariera mu się sypię przez to. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Dwie aktywistki dziś syrenkę warszawską zdewastowały. Groźba kary od 6miesięcy do 5 lat i je wypuścili. A rolnicy na dołku

Bąkiewicz malował po zabytkowym budynku, też nadal hasa na wolności ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v