Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Dziwne że ta Patrycja pisze w tych samych tematach co Kowalski cóż za zbieg okoliczności 🤣😝 I podobno jest z Warszawy a pisze na forum rolniczym 🤣😂

....bo...

HdpF7I7Qnj3l3Zvc.jpg

• Haha 4
Opublikowano

Wczoraj zostałem pouczony że po co teraz remontować, udoskonalać maszyny jak można w sezonie 

Rozmowa dotyczyła akurat mojej kosiarki w której wymieniłem teraz łożyska, tuleje itd... według  filozofa Pracować nią do końca a jak się zepsuje to wtedy na warsztat a takie teraz zawczasu remonty bez sensu bo tylko generują koszta, "jak się mam popsuć to się popsuje  a jak nie  to nie"🙆🤦 

I teraz niewiem czy w prasie w podbieraku palce połamane wymienić czy w sezonie jak już siano będzie gubić🤔🤔

Wczoraj zostałem pouczony że po co teraz remontować, udoskonalać maszyny jak można w sezonie 

Rozmowa dotyczyła akurat mojej kosiarki w której wymieniłem teraz łożyska, tuleje itd... według  filozofa Pracować nią do końca a jak się zepsuje to wtedy na warsztat a takie teraz zawczasu remonty bez sensu bo tylko generują koszta, "jak się mam popsuć to się popsuje  a jak nie  to nie"🙆🤦 

I teraz niewiem czy w prasie w podbieraku palce połamane wymienić czy w sezonie jak już siano będzie gubić🤔🤔

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Raczej rączki lewe, mamusia i tatuś dadzą to się robić nie chce. Tu już nie chodzi o umowę. Dostanie taki umowę to powie, że za mało zarabia, 8 godz robić za długo, wolnego za mało a robota go męczy.  Głąb totalny, niczego nie potrafi, myślenia zero, chęci do roboty i nauki nie ma, za to aspiracje wielkie bo w internetach się naczytał jaki wyjątkowy jest... 

Masz racje. Jeżeli to prawda i chcą oddać dokładnie tyle ile zapłacili za ciągnik to o co chodzi tym ludziom?

Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

Bo tu co niektórzy to niedorobieni nie wiesz.

Według mnie remontuj,często jest tak ze na początku to mniejszy kosz niż potem.Gdziś coś wpadnie pognie wyrobi obudowę i tym podobne.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał(a):

Widziałeś rolnik szuka żony ile listów było?. Kobiety się pchają na wieś jak muchy do gówna. 

Jeszcze i u forumowych Piotrów jakie zagoszczą w domach , kwestia czasu.

One pchają się pokazać, zaistnieć przed kamerami, nakręcić obserwatorów na instagramach i innych gównach. Z drugiej strony rzadko który rolnik szuka tam partnera tylko tak samo jak te babska, albo szuka darmowego parobka. Popatrzeć tylko na nich to oni raczej zakochani są w sobie, swoich mamusiach i hektarach. Tak w skrócie to wygląda.

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, 6465 napisał(a):

W przychodni jakoś mają straszny problem z wypisaniem antybiotyku.

To akurat świadczyć może na plus lekarza. Jeśli wie że może wyleczyć bez antybiotyku to jeszcze mu zależy na pacjencie.

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Maślani biznesmeni co nakupili "sztabek" płaczą xD 

Kurna, Tomuś ja chyba nie rozumiem- naprawdę myślisz że ludzie myślą Twoimi kategoriami i kupują na zapas masło po 10 zł?

Wogóle ktoś myśli kupować produkt z szybką utratą jakości na zapas?

Robię zakupy i nie widzę by ktoś kupował więcej jak kostkę masła, o ile nie są to promocje 3+3 czy 2+2.

Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał(a):

Huczało łożysko na jednej przekładni w robocie koszt 300 zł.Przyszedl syn szefa-poki chodzi niech chodzi 

Dwa dni potem łożysko się rozleciało, wpadko w tryby -sprzet unieruchomiony dwa tygodnie koszt 6.300

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Bo tu co niektórzy to niedorobieni nie wiesz.

Według mnie remontuj,często jest tak ze na początku to mniejszy kosz niż potem.Gdziś coś wpadnie pognie wyrobi obudowę i tym podobne.

Ale to u nas na wsi jest taki  mędrzec filozof 😁

Ja tam wiem że teraz na spokojnie porobić sprzęty niż się później wk***iac 

Edytowane przez marulekk
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

To akurat świadczyć może na plus lekarza. Jeśli wie że może wyleczyć bez antybiotyku to jeszcze mu zależy na pacjencie.

Kurna, Tomuś ja chyba nie rozumiem- naprawdę myślisz że ludzie myślą Twoimi kategoriami i kupują na zapas masło po 10 zł?

Robię zakupy i nie widzę by ktoś kupował więcej jak kostkę masła, o ile nie są to promocje 3+3 czy 2+2.

Ja robiłem zakupy i nie widziałem wzrostu cen na maśle 🤷

Opublikowano
56 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Dziwne że ta Patrycja pisze w tych samych tematach co Kowalski cóż za zbieg okoliczności 🤣😝 I podobno jest z Warszawy a pisze na forum rolniczym 🤣😂

Jeśli ktoś pochodzi z Warszawy to nie znaczy że nie ma ziemi. Najpierw pomysł a później pisz swoje głupoty. 🫢

Widać kto kogo śledzi. Lepiej ty nie śledz bo jeszcze biedy sobie na robisz 🤣🤣🤣

Opublikowano
Teraz, Agrest napisał(a):

Jakoś to leczenie bez antybiotyku to skończyło się że mały 3 razy wylądował w szpitalu. 2 Razy zapalenie płuc i 1 raz zapalenie krtani do tego stopnia że karetka zabrała go z domu podłączonego pod tlen. 

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

Ale to u nas na wsi jest taki  mędrzec filozof 😁

A ,części zawsze można na alledrogo zamówić i ma się czas poszukać kupić taniej, a jak jest robota i się popsuje to trzeba brać stacjonarnie i przepłacać bo trzeba szybko zrobić bo potrzebne 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jakoś to leczenie bez antybiotyku to skończyło się że mały 3 razy wylądował w szpitalu. 2 Razy zapalenie płuc i 1 raz zapalenie krtani do tego stopnia że karetka zabrała go z domu podłączonego pod tlen. 

On nie ma jakich alergii?

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

A ,części zawsze można na alledrogo zamówić i ma się czas poszukać kupić taniej, a jak jest robota i się popsuje to trzeba brać stacjonarnie i przepłacać bo trzeba szybko zrobić bo potrzebne 

Gwarantuję że nie przegadał byś go w jego filozofii i teoriach

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Jeśli ktoś pochodzi z Warszawy to nie znaczy że nie ma ziemi. Najpierw pomysł a później pisz swoje głupoty. 🫢

Widać kto kogo śledzi. Lepiej ty nie śledz bo jeszcze biedy sobie na robisz 🤣🤣🤣

To któraś posłanka lewactwa jesteś. Z Warszawy to tylko osły posły mają ziemię w moim terenie 🤣

Opublikowano
31 minut temu, 6465 napisał(a):

Widziałeś rolnik szuka żony ile listów było?. Kobiety się pchają na wieś jak muchy do gówna. 

Jeszcze i u forumowych Piotrów jakie zagoszczą w domach , kwestia czasu.

A z jakiej racji? 40 letni traktor, gospodarzenia końcówka, chałupa 60 letnia z grzybem na ścianach. I do tego chłop, który jest skłonny zabrać wszelkie pieniądze.

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

To o co te cyrki z masłem w sejfach, te nagonki medialne itp ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v