Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, pedro2 napisał(a):

Też tak myślę 

Tak jak mówiłem, pewnie diler chciał dobrze, zrobił po swojemu i hocki klocki teraz. 

@Qwazi z tym oprogramowaniem nowym to nie do końca przez problem.

U mnie co na jesieni byli do czujnika doładowania, zawieche złapał to też jakaś nowsza wersja oprogramowania wyskoczyła i wgrywają po prostu "bo jest" 

Normalnie na wymianach oleju też ludziom wgrywają nowsza wersję jeżeli się pojawi. A kompa i tak podpina do skasowania komunikatów interwałowych

Możliwe. 6130 robili w tym roku trzy razy, co wrócił, to chwila i to samo. Dwa razy rwali skrzynię. Za każdym razem zabierali go lawetą w ciągu 7 dni. Czasy napraw były różne, najdłużej trwała ostatnia, bo coś koło 1,5 miesiąca. Narazie zrobił 200 godzin i chodzi, co będzie dalej czas pokaże. Jednak oprogramowania nie wygrywali. Powiedzieli, że aktualizację tylko mogliby zrobić, gdyby była, a że póki co nie ja to nie robią. Każdy serwis robi inaczej 🤷

Opublikowano
34 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Ty dziś nie w robocie w tartaku że masz czas trolować 🤔 😲🙆

Mam czas. Muszę cię jednak zasmucić że trafiłeś. Tartak to nie dla mnie robota. Choć znalazło by się belki , deski , kantówki w mojej robocie. 😉

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oki...

Kurna, nawet o klockach się tu można ciekawych rzeczy dowiedzieć..

Będę chciał z takich co napisali....po południu będę ...

Jedyne słuszne hamulce to te bębnowe...

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nudy ni ma

Kolejka czeka

2 na części jeszcze czekają rozebrane. 

IMG_20241122_105641.jpg

Opryskiwacz bym Ci może wysłał 

55 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Bo tyle ich jest że nie zdążyłem wykopać wszystkich 🤭 

Nq bieżąco będziesz kopał

Opublikowano

A to jeszcze czas ,gdzieś w 92 roku jechałem i między Suwałkami ,a Augustowem  kopali 13 grudnia w niedzielę .  W związku z rocznicą jakoś tak się utrwaliło ,a teraz 13 grudzień to już inna rocznica ,no nie Ryszard ?:|

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Bo tyle ich jest że nie zdążyłem wykopać wszystkich 🤭 

Pisz że ,,ozdobne'' i flance na handel teraz najlepsze O.o;)

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A to jeszcze istnieją?

Kowr to ma. Ale od czasu gospodarza ze stolicy to będzie 3 przetarg.

Zabrali lulkowi który teraz zaczął budowę obory na 160 krów. 

Opublikowano
24 minuty temu, konteno napisał(a):

znają życie będzie koniec świata bo takim cyrkiem to nikt nie będzie chciał przyszłorocznego tematu zakładać

Co poradzić że moderatorzy albo nie czytają niektórych tematów albo nie chcą reagować już dawno powinni pousuwać tych multkionciarzy 🤦🙎🤨

Opublikowano
4 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Myślę że jakby go wzięli do razu z turem montowanym w fabryce to by tego nie było, albo choć ze specyfikacją umożliwiająca montaż ładowacza, a tak powpinali się z hydraulika i instalacja w niego i sterowniki pierdolca dostały najprościej pisząc. 

Pewnie tak.  Awsadza o elektroniki i wszystko się pier**li. Tym bardziej że ta nowa to nowoczesna -chińskie  kabelki o kilkumilimetrowym przekroju do tego płytki i złącza delikatne i cienkie jak siki pająka. To jest dobre do telewizora albo laptopa. W ciągniku gdzie są drgania, wilgoć i kurz cały czas coś się niedomaga. A do tego brak kompetentnych ludzi do naprawy i stąd te cyrki. Na początku jest fajnie - aplikacja, nawigacja, siedzisz w domu i widzisz w komórce co robi pracownik, gdzie jest, ile paliwa w zbiorniku, kiedy przegląd ile zrobił. Problemy zaczynają robić się kiedy to wszystkie fajne zabawki zaczynają się psuć. 

Pierwsze oznaki takiego cyrku zaczeły się w USA kilka lat temu kiedy farmerzy nie mogli sami naprawiać swoich ogórów bo wszystko było elektronicznie pozabezpieczane, czytałem że były jakieś tam procesy itp. i pewnie nic z tego nie wynikło.

A tutaj moim zdaniem to wyszła typowa polaczkość - kupić ciągnik na kredyt na który cie nie stać. Zamiast wziąć coś mniejszego albo używanego to trzeba bylo duży i nowy żeby somsiady widzieli. Somsiad nie zobaczy z daleka że tur zamontowany po taniości. Tyle że serwis to też dobre janusze bo nie powinni w ogóle tego w ten sposób robić, tylko jak fabryka każe. Na efekty nie było trzeba długo czekać.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Co się  stało 🤔

Wczoraj dzwoniła mamusia koleżanki mojej córki żeby zwrócić uwagę mojej córki żeby nie rozmawiała na lekcji bo pani ją przesadza bo przeszkadza innym na zajęciach. To wczoraj był opierdol od góry do dołu. Mała się popłakała i tyle. 

Dziś pojechałem po nią i spotkałem panią. Pytam ja czy moja córka gada na zajęciach i dlatego ja przesadziła do ostatniej ławki?. A ona że nie ma żadnych zastrzeżeń do mojej Oliwci jest uważna a rozmawiają bardziej ci co z nią siedzą. 

Nosz kuźwa bym zadzwonił to tej mamusi co to dzwoniła wczoraj i ją opierdolił. Ale moja mnie powstrzymuje. @12Pafnucy

Edytowane przez 6465
  • Haha 1
  • Sad 2
Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Co poradzić że moderatorzy albo nie czytają niektórych tematów albo nie chcą reagować już dawno powinni pousuwać tych multkionciarzy 🤦🙎🤨

Ojjj.

Jak posłuchać sugestii,,, to i Ty ...cienko.

Moim zdaniem to nie multi...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Michałku nie obraź się, ale z mojego doświadczenie wynika, że z reguły Ci, co chcieli żeby kogoś karać, to sami jako pierwsi po łbie dostawali

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v