Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, szymon09875 napisał(a):

To już wiadomo skąd masz pieniążki.

Toc wy nie wiecie ile pieniędzy macie po tych remontach. 

Co jeden to lepsze wyceny mi robił 🤣 

Jednego się spytałem czy ta cena to za działkę i postawienie domu a nie remont 🤣

Jak wyceniali Ci ten remont co do roboty i jaka mniej więcej cenę podawali za metraż ? Bo też planuje remont a już raz dałem się w uja zrobić. Drugi raz nie chce żadnej płyty gipsowej bo to uja warte .

Opublikowano
45 minut temu, Leszy napisał(a):

I uj... Skończyło się wożenie....

IMG_20241030_124609.jpg

Po obiedzie już bo do obiadu pewno szło dobrze 😉🤔

50 minut temu, wojtal24 napisał(a):

tu się zgodzę z Tobą 

już nie wiedzą ile wołać za remonty i terminy dluuuuugie

W lutym pomysł o budowie  na obecny czas tak 

I w środku wszystkie instalacje gotowe 

17302977052312054046915987142730.jpg

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

U mnie twierdzą że do końca stycznia się wyrobią 🤔 

Oby 🤭

10 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Jak wyceniali Ci ten remont co do roboty i jaka mniej więcej cenę podawali za metraż ? Bo też planuje remont a już raz dałem się w uja zrobić. Drugi raz nie chce żadnej płyty gipsowej bo to uja warte .

🤔🤔🤔 

Napisałem przecież 

Opublikowano
7 minut temu, Łolek napisał(a):

Po obiedzie już bo do obiadu pewno szło dobrze 😉🤔

W lutym pomysł o budowie  na obecny czas tak 

I w środku wszystkie instalacje gotowe 

17302977052312054046915987142730.jpg

i ile Cię wykasowali za pomurowanie tego z cegły z 30tys 

dach pewnie 30 tys kolejne na tym nowym 

piszę o samej robociznie oczywiście 

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Kompletny remont, nie całe 120m2 wycięcie kilku okien, dwóch par drzwi bo układ trzeba zmienić, tynki, sufity, centralne

Zgodzone mam za 60 tys, w przyszłym tygodniu mają zaczac 

Posadzki po mojej stronie bo znajomy ma firmę to wpadnie zaleje 

Rekordzista X2 powiedział i jeszcze narzekał że to za dużo roboty na raz on woli łazienkę w bloku zrobić 

To jest cena bez hydraulika i elektryka ? Wychodzi jakieś 500 zł za m2 

@szymon09875  cena wydaje się w miarę tylko aby nie pili w robocie .

Opublikowano (edytowane)

Masz rację że robisz tynki . Mi robili korytarz i łazienkę .łazienka niecałe 3m2 i korytarz . Razem ze 20 m2 zrobił mnie w uja w cenie . Wstyd się przyznać ale sporo przepłaciłem i nie jestem zadowolony . Ale to już ze 2 lata temu .

Pili w robocie . A cena przepłacone ładnych kilka tys a nawet nie wiem czy nie 10 k😔

Jeden szef nic nie robił tylko siedział w samochodzie. I to było też bez elektryka i hydraulika a cena największa

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano

Kumplowi się urodziła córka ,no i podczas nocnej zmiany trochę przegielismy z procentami ale robota była wykonana.... 

Szef rano nas spotkal 

,, Chłopaki -chwila ciszy 

My oczywiście oczy przymrużone głowy opuszczone

,,Lepszy pijak jak złodziej "....😅

• Haha 8
Opublikowano

Łe tam nie ma to jak za fajerą

Ujebieta się, w krzyżu łupie, rynce bolą, kolana odbite

A tu się jeździ w te i spowrotem

Na żwirowni wyskoczyć do ładowarki 4 szufle i długa 

Miałem propozycji i na wykończenia i do płotów i do kostki, ale pierdyle. 

Może kiedy poprobuje dla testu. 

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nad tynkami jeszcze myślę czy gipsowe czy cementowe. Jednak cement lepszy bo trwalszy. 

Trwalszy, lepszy, pomaga w lepszych kontaktach werbalnych przez ściany 😁

• Haha 1
Opublikowano
20 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

mam Beco i Bosha

pralki najżywotniejsze na silnikach szczotkowych bo sterowanie i regulacja obrotów banalnie  , głośne ale  na lata a jak ktoś sie pcha w bajery których nie umie sam naprawić 

u znajomego boscha pralke to 70 letni ojciec sam robi mechaniczne rzeczy wycieki czy łożyska 

ja też polara rozbierał silnik robił łożyska 

20 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

dokładnie im nowsze tym jakościowo słabsze dziś pralki z WiFi i innymi takimi pierdolami 

po co to komu

baba z salonu sprzed tv ma odpalić se 

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Ja nie wiem co wy lubelaki mata za metodę, ale takie papcie co zbieracie to odpad 🙆 

Się małe zbiera, młode fajne. 

Papuciami szybko się wiaderko zapełnia to jedyna zaleta ich 🤪

No no...kto zbiera to zbiera , moje widziałeś?

19 minut temu, 6465 napisał(a):

Kto wpadnie do pomocy?

17303017396444116531588554127769.jpg

Moje już przerobiłem też 

17303029787115485548182066486819.jpg

• Like 8
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v