Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zbyszek, coś się skrzywił 🤔...dzisiaj, jak powiedziałem córce, w drodze na tą przysięgę zresztą, o kolce Rochowej krowy, to najpierw oczy wytrzeszczyła, a potem myślałem, że się że śmiechu udusi🤷

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem czy tu żartować... wydaje mi się że to nie była....zabawa...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oplowski Diesel 2.0 nie jest zły, pod warunkiem że ktoś pamięta o smoku olejowym, reszta to typowe wady dla samochodów obecnych czasów, czyli ten cały dodatkowy ekoszmelc, ale DPF-y i reszta badziewia to problem w każdej marce ... Kumpel miał Insignię z tym małym silniczkiem, to do miasta po zakupy tak, ale na autostradzie miało to sporą zadyszkę i paliło więcej niż większy motor.

Chopie, ja swoim w jeden dzień zrobił 1200 na zbiorniku, a jak wysiadł z niego, to czułem się jakbym na kanapie siedział cały dzień, nic zmęczony i  spalanie 5l przy 170 na godzinę, przy 120 6l brał oczywiście z eski na eskę 👀

• Haha 3
Opublikowano

Jak nie była zabawa🤷...który weterynarz, przy takich objawach pogładzi krowę po żwaczu i powie, że to zapalenie🤔...zapalenie jest skutkiem, nie przyczyną 🤷

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem czy tu żartować... wydaje mi się że to nie była....zabawa...

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał(a):

Chopie, ja swoim w jeden dzień zrobił 1200 na zbiorniku, a jak wysiadł z niego, to czułem się jakbym na kanapie siedział cały dzień, nic zmęczony i  spalanie 5l przy 170 na godzinę, przy 120 6l brał oczywiście z eski na eskę 👀

Przy 200 3l a przy 230 zaczęło paliwa w zbiorniku przybywać.😂

• Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Pioter, nie myślałeś zostać strażakiem?

Gasisz nim płomień się pojawi🤣

Nie. To zbyt wymagająca funkcja. 

59 minut temu, 6465 napisał(a):

Bo Piotra ciapek to by się do kalendarza nadawał. Takich lamp to chyba już żaden nie ma. 

Nie widziałem jeszcze żadnego z takimi. Dzisiaj zrobiłem remanent w garażu przed parkowaniem zimowym - dwie prądnice, dwa rozruszniki i dwa alternatory w zapasie, do tego pompa wody i oryginalny aczkolwiek niesprawny dwuwskaźnik.

59 minut temu, Agrest napisał(a):

Tylko dziołchy brakuje🤭

Tego to nie ma i nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kris91 napisał(a):

Gratuluje samochodu, mój połyka a nie wypluwa 🤭🤭🤭

Znaczy ja to gratuluję samochodu, nie miałem jeszcze przyjemności jechać autem które pali 5 litrów przy 170km/h xD A na pewno nie była to Insignia, 2.0 CDTI przy 170km/h pali ponad 7l/100km. Najfajniej się tym samochodem jechało w okolicach 130km/h, spalanie znośne około 6l/100km a prędkość już nie jakaś emerycka.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znaczy ja to gratuluję samochodu, nie miałem jeszcze przyjemności jechać autem które pali 5 litrów przy 170km/h xD A na pewno nie była to Insignia, 2.0 CDTI przy 170km/h pali ponad 7l/100km. Najfajniej się tym samochodem jechało w okolicach 130km/h, spalanie znośne około 6l/100km a prędkość już nie jakaś emerycka.

No taaa, skoro Ty nie jechałeś, to każdy inny nie mówi prawdy, no cóż, wierzyć mi nikt nie musi 🤷‍♂️🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chodzi o to że mają inne wykresy mocy i momentu . 

inne mapy zapłonu i inne wykresy, chipem wyrównasz i będzie to samo 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

A Wy te wszystkie litry to podajcie z komputerów w samochodach, czy z przeliczeń przy tankowaniach?

Przecież nawet na komputerze pokładowym ci nie pokaże 5l/100km przy 170km/h, przy jakimś 100-110km/h możliwe jest że pokaże te 5l/100km, ale to też w mniejszym aucie niż Insignia, 1500kg samochód nie zejdzie na 5l ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v