Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dziś wolniejszy ,jakby to gdzieś blisko ,to może i bym polazł ,a tak weż i dojedż  ,naokoło niebiesko ,albo na prywatnych . Chyba do prasy zerknę . Wczoraj plus 7 a zimno bo wiatr ,a dziś lajcik ,7 ,a cicho . Sniadanie zjedzone ,może z 5 minut drzemki dla zdrowotności:$

Opublikowano
42 minuty temu, Łolek napisał:

Alkoholu zażyj 

Cześć 

Ciemno, bez opadów i bez wiatru,szronu nie ma

nie chce się rabotać

🤔Yyyy zarobiony jestem 😉

Nie da się o 7 wyjazd mam

Opublikowano
Łolek napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a co to łódzkie 🤔 jakieś gorsze🤔 tam samo centrum...🙋‍♂️😛

Ja oszczędzać muszę bo krowów coraz mniej i  kasę trzeba szanować 

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jak gorsze...u nas to w nocy handlowcy sami nawozy rozsiewają🤷...rano tylko pytają, czy dobrze im poszło 🤭

O to to , dzisiaj agrolok dzwonił i mówi że azoty mają w górę iść i żebym stratny nie był to mogę zamówić już 

weź nie gadaj o likwidacji bo co ja sam zostanę 🤔 trochę daleko dojeżdżać by Twoje obrabiać 🤭 nie opłaca się 🤔🤪

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

powstawali 🤔🙋‍♂️ 5 i chłodno może dzisiaj będzie lżejszy dzień to się poświętuje 🤭🤪

Tylko by świętował...

Toz to...nie opłaca sie...takie świętowanie.

25 minut temu, 6465 napisał:

Nie da się o 7 wyjazd mam

..bocznymi...🤷

• Haha 2
Opublikowano
pedro2 napisał:

2 godziny temu, HF86 napisał:

Tydzień temu w sobotę siane. 

11sty dzień. 

Robić grzybów ke i meszki ganiac 🤔

Phi.

Jarek prawdę mówił wczoraj...

Od razu widać, że nie było podane mikro, multi, mini, anty, enty. 

Już o produkt iks nie wspomnę 🤦 

Pewno żeś zasiał d*pą do góry i wgłąb idzie 🙋

Widzę że dupa jeszcze szczypie😂 Ale fajnie że pamiętasz może czegoś wreszcie się nauczysz😁

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, slawek74 napisał:

weź nie gadaj o likwidacji bo co ja sam zostanę 🤔 trochę daleko dojeżdżać by Twoje obrabiać 🤭 nie opłaca się 🤔🤪

Ja też myślałem o likwidacji jednak narazie zmniejszyłem do 15 sztuk. Na życie wystarczy. Na etacie pewnie podobnie bym zarabiał ale wolę u siebie. 

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Co za noc 🥱. Jedno małe 🤮od wieczora, drugie jeszcze mniejsze właśnie zaczyna 🤮.

Ciekawe kiedy mnie zbierze 🤔

Współczuję. Ze trzy lata temu tak miałem. Oba małe z żoną w szpitalu wylądowali

• Sad 1
Opublikowano

Bo na etacie to jednak uwiązanie bo co dzień trzeba jeździć do roboty i te 9 godz fizycznej roboty 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Postanowione nie ma zmiłuj 

38 minut temu, Michal2399 napisał:

Bo na etacie to jednak uwiązanie bo co dzień trzeba jeździć do roboty i te 9 godz fizycznej roboty 

Rozjebales system ,a przy krowach to lajcik śpisz do 8 potem kawa gazeta i jak już się wynudzisz to do obory 😂

• Like 2
Opublikowano

Zdążyliście małpkę z tubki wysiorbac?

Sukces rządu, będą wycofane 🤣

Ale listopad zapasem, to brzdek szkła w torbie dalej nie będzie jednoznaczny 😁

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

powstawali 🤔🙋‍♂️ 5 i chłodno może dzisiaj będzie lżejszy dzień to się poświętuje 🤭🤪

Na dziś trochę świąt jest dla każdego coś się znajdzie 🙋🤭🫣

Nietypowe święta:

Dzień Efektywności Energetycznej
Międzynarodowy Dzień bez Przemocy
Światowy Dzień Zwierząt Hodowlanych
Europejski Dzień Ptaków
Dzień Anioła Stróża
Dzień Pamięci o Cywilnej Ludności Powstańczej Warszawy

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

Dziś słonko to dniówka w lesie

Wy tam na Rozsoszczyźnie wycinacie te lasy zaraz będzie jak w Amazonii🙇

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano

Trzeba ciąć. Drewno już nie jest eko. Idziemy ku dziczy. 

Polska gospodarka leśna jest be. 

Tryby, przecinki, zremby. 

Nawet ciężko to zjarać. 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.10.2024 o 08:29, Chłoporobotnik napisał:

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.10.2024 o 08:49, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 8°, słonecznie...

@Michal2399 ile Ty w tym stadzie masz krów?

.

Edytowane przez Michal2399
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v