Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co tam wczoraj za uroczystości mieliście w Gąbinie ? Wracałem z Płocka koło 16godz.  to zaprzęgów konnych, bryczek , dyliżansów było tyle że drogę zablokowali.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Co tam wczoraj za uroczystości mieliście w Gąbinie ? Wracałem z Płocka koło 16godz.  to zaprzęgów konnych, bryczek , dyliżansów było tyle że drogę zablokowali.

zlot grubych gospodarzy, co nie mają kredytów w banku :D

• Haha 3
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Tam u nich to w okolicy jest dobry agent 

Na 4 nogi kuty, ale jeden go ścignie, będzie na ostro

Ciekawe tylko czy mu majątku starczy, bo z tego co wiem to nie ma za dużo 

A działalność jaką prowadzi mija nie ma nic wspólnego z działalnością zarejestrowaną

Z parę wsi od Sławka mieszka 

w którą stronę 🤔

Leszy napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

kto ?

No rolnicy z twoj okolicy. Ty i sąsiedzi.

ale co 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

u nas nikt w niedzielę ani po nocy nie robi trzeba mieć umiar...

zdaje ci się , wracałem w środe z roboty to THD u nas w wiosce usługę robili jeszcze o 23 bo ponabierali znowu traktorów i samozbierek i zamiast objętościowych nimi odwożą , sieczkarnia jakaś 9setka jakaś tez wpadła id do parku maszynowego bo wcześniej były 860 a później 870

znajomy co 950ke wziął nowa w tym roku to też do 2-3 w nocy kosi jak ma dużego klienta co ma 50+ ha do położenia w 3-4 kawałkach w promieniu 2km od gospodarstwa  , i tak samo 870ką w zeszłym roku żeby szybciej skończyć i okryć pryzmę a usługodawca dalej pojechał 

Opublikowano
17 minut temu, wojtal24 napisał:

no chwali się takie zachowanie ale robiłaś jakaś większą inwestycje typu budowanie domu kupowanie ziemi itp? nie da się czasami czasami dobry tani kredyt nie jest zly

dokładnie jak się bierze na inwestycje to tak najgorzej jak na auto telewizor czy dywan

ziemia 3 ha i remont domu, ogarnięta stodoła jeszcze wylewkę tylko zrobić, nawet kawałek płotu i bramy,  traktor plus osprzęt jakoś się kreci. Rodzice rent mi nie oddawali na inwestycje.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

ziemia 3 ha i remont domu, ogarnięta stodoła jeszcze wylewkę tylko zrobić, nawet kawałek płotu i bramy,  traktor plus osprzęt jakoś się kreci. Rodzice rent mi nie oddawali na inwestycje.

Do rachunków chociaż się dokładają?

Opublikowano

ziemia 3 ha 

w jednym kawałku ?

remont domu, ogarnięta stodoła jeszcze wylewkę tylko zrobić, nawet kawałek płotu i bramy,  traktor plus osprzęt jakoś się kreci.

jaki traktor ? o siuntce mówisz , ogólnie remonty rozkłada się w czasie i często rozkłada na raty przez co nie boli to i można bez długów 

Opublikowano
konteno napisał:

u nas nikt w niedzielę ani po nocy nie robi trzeba mieć umiar...

zdaje ci się , wracałem w środe z roboty to THD u nas w wiosce usługę robili jeszcze o 23 bo ponabierali znowu traktorów i samozbierek i zamiast objętościowych nimi odwożą , sieczkarnia jakaś 9setka jakaś tez wpadła id do parku maszynowego bo wcześniej były 860 a później 870

znajomy co 950ke wziął nowa w tym roku to też do 2-3 w nocy kosi jak ma dużego klienta co ma 50+ ha do położenia w 3-4 kawałkach w promieniu 2km od gospodarstwa  , i tak samo 870ką w zeszłym roku żeby szybciej skończyć i okryć pryzmę a usługodawca dalej pojechał 

a co mnie to interesuje... weź zrób im zdjęcia ... i się interesuj bo mi to kolo... lata

Opublikowano
Przed chwilą, konteno napisał:

w jednym kawałku ?

jaki traktor ? o siuntce mówisz , ogólnie remonty rozkłada się w czasie i często rozkłada na raty przez co nie boli to i można bez długów 

Rozkładanie w czasie remontu domu to głupota już lepiej wziąć kredyt na ten remont i nie robić burdelu co chwila tylko na raz wszystko

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Rozkładanie w czasie remontu domu to głupota już lepiej wziąć kredyt na ten remont i nie robić burdelu co chwila tylko na raz wszystko

weź zrob wszystko łącznie z wybebeszaniem podłóg mieszkając tam jednocześnie. 

Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał:

jak Cię czytam to uważam że straszna sknera z Ciebie 🤭🤪

damska wersja Ryśka 🤔

taka druga Agnieszka Rogalska ale w wersji lubelskiej🤭

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Ja też to przerabiałem, razem z podłogami i nigdy więcej takiego remontu na raty, teraz to tylko po kondygnacji bo to jest męczarnia 

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał:

Pani....tu nikt nie pochwali...

Ważne byś sama była zadowolona z tego co robisz.

• Like 2
Opublikowano

jak pod garwolin się jedzie czy okolice stoczka tam dużo w niedzielę ci co w wawie w tygodniu pracują... ja na sobotę staram się nie planować większych robót...

Kiedyś koło Adamowa lub zaraz koło Jezior trafiało się kopiacych w niedzielę 

Opublikowano
malaczarna napisał:

dom czy płot to się robi z 🤔🤔 zaskórniaków ... a ziemia to zależy czy całość na raz i w jakiej cenie ...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Pani....tu nikt nie pochwali...

Ważne byś sama była zadowolona z tego co robisz.

Żeby w piórka nie obrosła, myślisz, że w robocie jak zrobię coś przed czasem to dostanę pochwałę, zjebe dostanę, że co się tak śpieszę bo nie ma mi co dać do roboty 🤣

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, slawek74 napisał:

na żadnym nie popłynąłem a

liczyłeś ile x więcej oddałeś w ratach przy spłącie niż wziąłeś w kwocie pożyczki ?

mnie właśnie ta lichwa zniechęca choć dziś koszty usług bankowych są wliczone w cenę zakupu ratalnego różnych dóbr materialnych typu agd/rtv czy leasingu aut więc różnica mała w porównaniu z zakupem za gotówke 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
MonteChristo napisał:

2 minuty temu, malaczarna napisał:

Ja też to przerabiałem, razem z podłogami i nigdy więcej takiego remontu na raty, teraz to tylko po kondygnacji bo to jest męczarnia 

tylko gdzie mieszkać 🤔 sam sporo robiłem ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v