Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

nie pokazywać kudłatych części ciała, kolega Kowalski nie lubi;)

piękny. poplon owies gryka tragedia. siany 1 sierpnia gryka po kostki kwitnie owies sporadyczne wschody. Wczoraj wysiany poplon na stanowisko po ziemniakach nie wiem co z tego będzie 

Mam też pk owsie gorczyca z owszem. Owies gęsty jak 4 zasiewy, stalerzowałem go bardzo płytko.  I cholera nic się uschła bo za kilka godzin przyszła ulewa. Teraz ten owies pije całą wodę i gorczyca ledwie wzeszła. Żałuję że nie zrobiłem na głęboko.

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Uziu92 napisał:

nie widziałem Cię żebyś się reklamował obok stoiska wspaniałej firmy 😁

To nie problem dla mnie.

Za nowo maszyną się rozglondałem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

@Pafnucy12 ty też masz taką drobną dłoń widzę

IMG_20240908_164948.jpg

Bo ja wiem...ronia...jak ronia...

17258116110171367769996910788121.jpg

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Jak w stylu mojego to mógł być i liter, bo one bardzo podobne ;) 

Mt 7..

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Zbyszek to chyba prawie w Twoim wieku 🤔

No gdzie...

Młodsze...sporo...

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wiem bo kupowałem do tego małego UG komplety,ale tamte śrubowe inaczej wyglądają brałem z firmy Rolland 

@Qwazi Mariusz to mogły być takie 🤔

inbound6582603322454748521.png

Wyglądają bardzo podobnie

Opublikowano
47 minut temu, thor1984 napisał:

@Agrest mam jeszcze pytanie odnośnie porzeczki, kalkuluje się kupować sztobry i samemu robić sadzonkę przy cenie sadzonki 1,40-1,80 ? 

Ja kupię bo nie mogę dostać sadzonki a potrzebuję sporo na przyszły rok. Niemniej nie lubię tego robić . Raz kupiłem i wszystko zmarnowało się. Później dowiedziałem się że ch.je potrafią polecieć plecakowym z bardzo niskim stężeniem.glifosatu po wierzchu skrzynek. Niby żyje ale nie rośnie. Chyba na takiego tisela trafiłem.

Najlepiej opłaca się kupić ładną sadzonki 3 pędówkę. Masz wówczas zasadzoną plantacji i 6-9  sztobrów z sadzonki. 6 sztobrów to 1,5zł co przy cenie 1,5 za sadzonkę, daje ją w gratisie

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Mt 7..

MT 07 to tak jak twoje idzie, może na niskich obrotach trochę śmielsze. Fazera trzeba bardziej zakręcić żeby dostać to samo.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo ja wiem...ronia...jak ronia...

17258116110171367769996910788121.jpg

Mt 7..

No gdzie...

Młodsze...sporo...

No i się doigrałeś. Teraz kowalsky wróżyć Ci zacznie🤣

Opublikowano

Jednak fajnie mieć pasję...no i fantazję...

A nie największą rozrywka...napchać wańtuk bigosem😆

Przed chwilą, Agrest napisał:

No i się doigrałeś. Teraz kowalsky wróżyć Ci zacznie🤣

Właśnie tak se myślę...tam linie papilarne widać....🙆

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna...

Ale dziś parę widziałem na motocyklach.

Znaczy akurat przystanek sobie zrobili przy lodziarni...

Grubo po 60 na oko obydwoje...każde swoim..jej coś w stylu Twojego sprzeta tyle że czarne....

A mi tu niektórzy że ja....a szkoda gadać ...

Kiedyś spotkałem dziadka starszego od ciebie jak tankował Suzuki gsx. Pytam go jak się jeździ. A on mówi że tak lubi jak ten wiatr wieje tak mu się wtedy lekko oddycha😁

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

To nie rozrywka, rozrywka to otwieranie bramy rano, zamykanie wieczorem, popatrzeć przez lornetkę czy przepompować wodę do sąsiada xD A największa rozrywka to komentowanie spalonych/zepsutych germańców xD 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kiedyś spotkałem dziadka starszego od ciebie jak tankował Suzuki gsx. 

Ale które GSX, bo dziadek na GSX-R to był by wariat 😆 Chociaż i ja znam faceta który czasem potrafi synowi GSX-R1000 podebrać z garażu xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano

Pp

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Mówisz?🤭🤭🤭

Sandomingo👍👍👍

20240908_181945.jpg

Opublikowano
marulekk napisał:

Z Pafnucym przywitał się 👍 😁

Widzisz Rysiek nie było tak strasznie ,wyjdź i ty do ludzi🤣

Zastanawiam się jak żeście się znaleźli, podszedłeś do jakiegoś przypadkowego gościa z motorem i zapytałeś czy on to Pafnucy ?🤔🤭

Opublikowano
23 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Zastanawiam się jak żeście się znaleźli, podszedłeś do jakiegoś przypadkowego gościa z motorem i zapytałeś czy on to Pafnucy ?🤔🤭

Jak szedł przez plac to pchał motor, jak kiedys dziadki rower 🤫

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A torbę na kierownicy miał🤔

To tak raz przewiniętą przez kierownik a jak butelczyne jaka miał to dwa razy. Somsiad Czesław tak woził, chyba niedługo będzie rocznica śmierci 🤔

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
27 minut temu, Sylwekx25 napisał:

No dokładnie ..

Ty...napisałem mu że moro i czarna czapeczka ...

Kuźwa razem ze mną gość...moro, czarna czapeczka...tyle że białe BMW motocykl...😆

Ale żeśmy dali radę...

Pogadali, się posmiali....fajny Gość ten @marulekk...no ale nie dziwne....toż lubelskie...tak mamy...👍

6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A torbę na kierownicy miał🤔

Nie mam...aż takiej torby...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v