Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

.... Chociaż nie podoba mi się takie myślenie ci tak robili to i my tak możemy 

Tendencja ogólnopolska, wszyscy zepsuci do szpiku kości. Nawet na tym forum nie brakuje głosów typu "rządzący kradną to i ja mogę", ten co nie kombinuje, nie oszukuje i nie chachmęci uważany jest za mało zaradnego i mało przedsiębiorczego. Nawet wczoraj większość chwaliła Januszexsów za zatrudnianie na czarno i oszukiwanie pracowników.

• Like 2
Opublikowano

Panowie nie bede zakładał nowego tematu z pytaniem.

Jakie polecacie składy maszyn rolniczych działające na terenie całej PL i majace wiekszy asortyment takie jak Agrostal czy roltech kielce ? i ceny mają konkurencyjne . miloby bylo jakby mieli jakąś stronie internetowa. Dzięki

Opublikowano
7 minut temu, Celownik07 napisał:

Jakie polecacie składy maszyn rolniczych działające na terenie całej PL i majace wiekszy asortyment takie jak Agrostal czy roltech kielce ? i ceny mają konkurencyjne . miloby bylo jakby mieli jakąś stronie internetowa. Dzięki

Agrol 

Agrol wróblewo 

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał:

Jaki szuwar. Panie to lux siano. A jak sołtys dopisał to i ekonomicznie lux 🤣

Pierwszy to było dziadostwo,ten nie jest zły 

4 minuty temu, 6465 napisał:

Ważne że właścicielowi się hajs zgadza 😁

A i sołtysa mamki towar przesortują 🤭

To dla koni jedzie 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Celownik07 napisał:

Nie polecę, ale dziś to bez znaczenia.

Szukasz maszyny konkretnej to masz setki ofert w necie. Telefon i pytania dodatkowe. Może być że tą samą maszynę kupisz na telefon taniej z dostawą 400km niż lokalnie. 

No a stronę internetową to chyba każdy dziś już ma.

W roltechu Kielce okazyjnie pług powystawowy kupiłem. I dało się jeszcze sporo ubić od ceny na stronie.

Każdy diler ciągników ma dziś bogatą ofertę maszyn.

Chyba w Opocznie jest chyba spora składnica.

2 minuty temu, OdlotowyRolnik napisał:

dzisiaj o mało co z szefem się nie pobiłem. Zakończyłem karierę w firmie

Ciekawie się zapowiada. Opisz coś więcej😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Nasze lobby polityczno-obszarnicze będzie bronić systemu hektarowego aż do śmierci - swojej lub Unii Europejskiej.

W praktyce Bruksela szykuje się do przyjęcia Ukrainy do UE. Trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć. W sumie wielu tego nie widzi.

Bo ludzie to...

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Trochę tego sprzętu mają, ale na negocjacje cenowe raczej bym nie liczył. Kiedyś nowy 6 letni opryskiwacz chcieli wcisnąć w cenie z bieżącej produkcji.

Właściciel gburowaty i pracownicy też od niego nie odstają

Opublikowano
Agrest napisał:

5 minut temu, Celownik07 napisał:

Nie polecę, ale dziś to bez znaczenia.

Szukasz maszyny konkretnej to masz setki ofert w necie. Telefon i pytania dodatkowe. Może być że tą samą maszynę kupisz na telefon taniej z dostawą 400km niż lokalnie. 

No a stronę internetową to chyba każdy dziś już ma.

W roltechu Kielce okazyjnie pług powystawowy kupiłem. I dało się jeszcze sporo ubić od ceny na stronie.

Każdy diler ciągników ma dziś bogatą ofertę maszyn.

dzisiaj o mało co z szefem się nie pobiłem. Zakończyłem karierę w firmie

Ciekawie się zapowiada. Opisz coś więcej😉

bo ogólnie firma idzie w upadłość już 1,5 tyg jestem na wypowiedzeniu i ogarniamy ostatnie tematy. znalazłem inna robotę bliżej domu nawet za większe pieniądze i mówię że robię to wtorku i idę dalej a ci do mnie z morda że muszę do końca robić. A kto będzie na mnie czekał a robota naprawdę ok się trafiła i blisko domu.

Opublikowano

bo ogólnie firma idzie w upadłość już 1,5 tyg jestem na wypowiedzeniu i ogarniamy ostatnie tematy. znalazłem inna robotę bliżej domu nawet za większe pieniądze i mówię że robię to wtorku i idę dalej a ci do mnie z morda że muszę do końca robić. A kto będzie na mnie czekał a robota naprawdę ok się trafiła i blisko domu.

To jeśli jesteś w okresie wypowiedzenia, to pracujesz do jego końca, chyba że nagle się rozchorujesz.

Podstawowa zasada: nie pali się mostów za sobą, bo nie wiadomo co w życiu może Cię spotkać.

• Like 4
Opublikowano
6465 napisał:

Ważne że właścicielowi się hajs zgadza 😁

A i sołtysa mamki towar przesortują 🤭

z naciskiem na sortują 🤭🤣

soltys48 napisał:

Najlepszy ciągnik na świecie do takiej pracy 

IMG20240905115555.jpg

a nie bo mój lepszy 😁

Opublikowano
jacor73 napisał:

To jeśli jesteś w okresie wypowiedzenia, to pracujesz do jego końca, chyba że nagle się rozchorujesz.

Podstawowa zasada: nie pali się mostów za sobą, bo nie wiadomo co w życiu może Cię spotkać.

Tak ale jakie mosty . mam czekać do października gdzie już roboty może nie być w moim fachu i mirabelki jeść? Daj spokój ani ubrania nie dali ani nic i jeszcze musiałem jebać roboty na które się nie umawiałem. A naprawdę dzisiaj się gościa przestraszyłem jak do mnie wystartował mimo że sam nie ułomek jestem jak do mnie wyskoczył. jeszcze straszy że nie zapłaci pewnie sprawa skończy się w sądzie

Opublikowano
Leszy napisał:

47 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Nawet nie zamierzałem 1metra sprzedać 

👍👍

2 godziny temu, slawek74 napisał:

puknij się w czoło 🤦 mieć chałupę przycgospo i dojeżdżać 🤦

Podobno sporo nawet z tego forum tak robi. 

co nie oznacza że dobrze robią 🤭😁

Opublikowano

Tak ale jakie mosty . mam czekać do października gdzie już roboty może nie być w moim fachu i mirabelki jeść? Daj spokój ani ubrania nie dali ani nic i jeszcze musiałem jebać roboty na które się nie umawiałem. A naprawdę dzisiaj się gościa przestraszyłem jak do mnie wystartował mimo że sam nie ułomek jestem jak do mnie wyskoczył. jeszcze straszy że nie zapłaci pewnie sprawa skończy się w sądzie

Jeśli masz wypowiedzenie do października, to jeśli się nie dogadasz, to musisz pracować i w żadnym sądzie nie wygrasz,

A jak nie będziesz przychodził do pracy, to pracodawca zrobi Ci koło rzyci, i jeszcze Ty mu będziesz płacił odszkodowanie, o wpisie w świadectwo pracy już nie piszę

Opublikowano

Czasami tęsknię za dawnymi czasami gdzie ojciec gospodarzył i lepiej czy gorzej ale jakoś to szlo

jacor73 napisał:

Jeśli masz wypowiedzenie do października, to jeśli się nie dogadasz, to musisz pracować i w żadnym sądzie nie wygrasz,

A jak nie będziesz przychodził do pracy, to pracodawca zrobi Ci koło rzyci, i jeszcze Ty mu będziesz płacił odszkodowanie, o wpisie w świadectwo pracy już nie piszę

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Opublikowano
soltys48 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

z naciskiem na sortują 🤭🤣

a nie bo mój lepszy 😁

W obu przypadkach nie Masz racji 

jak nie jak tak 😁 pamiętaj że ,,własne,, najlepsze 😁

Opublikowano
9 minut temu, OdlotowyRolnik napisał:

Czasami tęsknię za dawnymi czasami gdzie ojciec gospodarzył i lepiej czy gorzej ale jakoś to szlo

ale sęk w tym że wypowiedzenie kończy mi się za 1,5 tygodnia a chciałem tylko tydzień przepracować i iść dalej

Nie ma co za bardzo brykać tak jak kolega pisał że różnie w życiu musi być. Teoretycznie musisz przeracować do końca okresu wypowiedzenia. Jak porzucisz prace to wpiszą ci to w papiery, świadectwo pracy a mogą nawet zarządać kasy. Po co ci to?Możesz wykombinować coś z jakimś zwolnieniem od lekarza.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v