Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Michal2399 napisał:

7 minut temu, Leszy napisał:

Ale robisz coś na swoją potrzebę, a mógłbyś iść na łatwiznę. Myślenie podobne. Potrzeby inne. 

Pioter musi się czymś zająć każdy by tak robił. Bo co robił by z czasem wolnym jak na etacie tylko  z 8 h.🤔 A przy okazji ma zdrowe jedzenie .

gdzie zdrowe 🤔 tylko mięcho i mięcho 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
Leszy napisał:

Stacje benzynowe są, i jakoś ludzie tam pracujący znoszą tą rozłąkę z rodziną. 

20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Właśnie, że nie pijący.. Cukrzyca, nadciśnienie, i zwyrodnienia takie, że dłonie aż powykręcane. Nie widziałem się z nim już ze dwa lata, ostatnio już nawet ledwo chodził stopa za stopą

Może nie pijący teraz. Tak to w związkach i innych partiach picie było obowiązkowe. 

To akurat moja rodzina, znam dobrze tego człowieka nie pił od młodości. Napisałem o tym w sensie, że nie zawsze odpoczynek wpływa pozytywnie na zdrowie. Powiem więcej ruch w fizycznej robocie jest zdrowszy, jasne, że wtedy wychodzą najczęściej problemy z kręgosłupem ale widmo chorób jak cukrzyca czy choroby krążenia jednak trochę się oddala niż u kogoś kto siedzi i pierdzi w przysłowiowy stołek.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Gdzie ktoś żąda aby jedna sklepowa zapierniczała 7 dni w tygodniu? Weź już nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. 

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. 

Urzędnik się zatrudnia, aby zarobić i wykonać pracę którą mu zlecą. Toć to nie oni wymyślają te wszystkie głupoty, a piszecie jakby to ich wina była.... 

myślisz, że kto opiniuje akty prawne dla sejmu, senatu, sejmików, rad powiatów, rad gmin ? Urzędnicy niższego szczebla. To nie bierze sie z kosmosu

Opublikowano
16 minut temu, Sylwekx25 napisał:

To akurat moja rodzina, znam dobrze tego człowieka nie pił od młodości. Napisałem o tym w sensie, że nie zawsze odpoczynek wpływa pozytywnie na zdrowie. Powiem więcej ruch w fizycznej robocie jest zdrowszy, jasne, że wtedy wychodzą najczęściej problemy z kręgosłupem ale widmo chorób jak cukrzyca czy choroby krążenia jednak trochę się oddala niż u kogoś kto siedzi i pierdzi w przysłowiowy stołek.

Do fizycznej pracy też potrzeba rozumu. Jak bezmyślnie coś dzwigniesz to wiadomo że kicha będzie 

Opublikowano
51 minut temu, Agrest napisał:

No tak. Jak sklepy to i urzędy, w imię sprawiedliwości społecznej i przyjaznego państwa🤣

Oj od razu urzędnicy woleli by 9h miast 7h pracować🤭

Ale to jak to, w niedzielę na złość księdzu lewica nie chce swoim wyborcą ułatwić 🤔🤣😂

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ale w naszym kraju jest fajnie wiecie że jakby ci jakaś panienka dała pieniądze I Urząd Skarbowy się pytał za co to To jak powiesz że seks to nie ma żadnych od tego podatków

Skąd wiesz?

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Taa, do absurdu.

To może skoro urzędnik ma robić 7h to wprowadzić dwuzmianowość w urzędach i pracujące soboty oraz dyżury niedzielne? W czasie pracy zmian nie będzie. Co za różnica czy wolny weekend czy środa i czwartek?

Wreszcie  pani Zosia z kasy będzie  mogła po 18stej załatwić sprawy urzędowe, a Pan Zdzisio  jak skończy pracę na tokarce po 16stej w sobotę, to na spokojnie swoje sprawy w urzędzie skarbowym ogarnie.

Zły kompromis?

Robimy referendum???

Ja też bym chciał , Marcin rolnik  siano w tygodniu zbiera i w niedzielę sobie złoży wniosek paliwowy np 

A po tym wszystkim jeszcze na kebaba się pojedzie 🤭

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Skąd wiesz?

Tak rolnicy zarabiają ten milion dziennie...

Opublikowano
Strongman napisał:

Nie tylko nie jednej produkcji,czy pieczarkach czy fabryce podkładu ale są tez tacy co mają swoją mieszalnie pasz kurniki i rzeznię.

To już nie jest rolnik tylko przedsiębiorca

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v