Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak się nie poświęci to coś się stanie 🤔 

Siema @jacus nie byłem wczoraj w nastroju na żarty. Droga się dłużyła a ja mocno nie wyspany. Już wiem czemu wolisz PKS czy PKP a nie swój samochód.  Bilet tańszy niż paliwo. A wiadomo że krakusy chytre 

• Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, PAN88 napisał:

Nie słyszałem, żeby świecenie ziela przed czymś miało chronić, tak jak np brzozowe gałązki przyniesione z procesji Bożego Ciała 

14 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Konkurs na najładniejsze ziele by sie przydał 

Zaraz będzie na wieniec dożynkowy 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Daj spokój, przed chwilą telefon ws. dożynek... 100 wieńców ma być i 600 zaproszonych szych. 

Szykują jakąś akcję na tych dziadów?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Szykują jakąś akcję na tych dziadów?

A po cholerę? U nas ludzie spokojne a nie wojowniki, ci co ryją w ziemi to ryją, ci co robią na etacie to robią a ci co robią i jedno i drugie to też swoje działają...

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A po cholerę?

Pogonić ich, mordę poobijać

Opublikowano

alert juz zsamego rana przyszedl..na razie upal.

jeszcze wczoraj wieczorem zboze kosili.

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Przejedź się na najbliższą stację paliw i zobacz czy wszyscy świętują ...

@jacus i już wyjaśnione dlaczego chodzicie na pole xD 

Może być zdjęciem przedstawiającym mapa i tekst

jakis inteligent ze wschodu robil tego mema..

zeby wyjsc na dwor potrzeba drabiny 😂

2 godziny temu, marulekk napisał:

Qrła Ja nie wiedział że pociąg u nas 160 km/h pomyka

Co za czasy 

jak zawsze w tyle jestescie.. nawet w kieleckim czylodzkim 120 jedzie 

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Pewnie Placek tego pilnuje.

przed takimi jak ty co sobie trafic nie potrafia nikt nie upilnuje ..

pewnie na starosc sam pojdziesz do ochrony albo za parobka 

58 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Widocznie ktoś tam jeździ skoro pracownicy siedzą tam 24/7 ...

wiele stacji juz skrocilo godziny. nie ma kto pracowac i ruch slaby,jedynie przy glownych drogach non-stop.

spor juz jest automatow paliwowych.

34 minuty temu, PAN88 napisał:

Siema @jacus nie byłem wczoraj w nastroju na żarty. Droga się dłużyła a ja mocno nie wyspany. Już wiem czemu wolisz PKS czy PKP a nie swój samochód.  Bilet tańszy niż paliwo. A wiadomo że krakusy chytre 

skad jechales i za ile ?? 10 godzin za 41,5 z krakowa wychodzi.

ja nie jezdze samochodem bo zdrowie-stawy-nie pozwalaja , godzina i przerwa. do tego nic ce nie obchodzi ,siedzisz sobie, telefon albo spisz i leci.. do gdyni czy gdanska to jak u was do powiatu.

pociagiem w lecie unikam jazdy- poza sezonem to zupelnie inny komfort jazdy.

do tego z obserwacji widze ze wam nawet wagony dziadowskie daja 😂

sam bylem swiadkiem jak przesiedli sie z zepsutego bialostockiego do krakowskiego to wszoku byli. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Właściwie mogę dorzucić do oferty sprzedaży podajnik taśmowy 6/0,5 i sortownik bębnowy z przekładnią planetarną trójfazową. Wtedy będzie linia, chociaż jeszcze niepełna. Sadzarkę i obsypnik se jeszcze zostawię bo z 5 arów trza ogarnąć 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pokaż ten podajnik, może by się do strąków nadawał.

Do strąków nie za bardzo chyba. Mogę Ci dać namiar na chłopaka, który robi całe linie do łuskania bobu łącznie z koszem przyjęciowym, łuskarką, pakowarką, wagą i podajnikami. Zresztą on go robił. Ale te do bobu trochę inne

IMG_20240815_104203_513_LL.jpg

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał:

Do strąków nie za bardzo chyba. Mogę Ci dać namiar na chłopaka, który robi całe linie do łuskania bobu łącznie z koszem przyjęciowym, łuskarką, pakowarką, wagą i podajnikami. Zresztą on go robił. Ale te do bobu trochę inne

Ja mam całą linię, tylko właśnie podajnik do strąków troszkę za krótki, z metr dłuższy by się przydał, bo nie ładuje na środek rozrzutnika tylko lekko pod bokiem rozrzutnika.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał:

zboże do siewu to się w ,,zielnej,, 8 września święci...🙋‍♂️

Wtedy się niesie w worku do świecenia i my to mielimy na pasze dla zwierząt i na jary zasiew się zostawia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v