Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A dla mnie nie ma, jak chcieli lewarowac gospodarkę to trzeba było inwestować w nowoczesną energetykę, remonty systemu energetycznego, kolej a nie na alkohol dla patologii, z tego nie ma wzrostu gospodarczego ... Najgorsze co można zrobić, dać ludziom pieniądze za nic nie robienie ... W ten sposób budujemy sobie rozleniwione pokolenie które potrafi tylko wyciągać rękę po pieniądze .... I idąc tym tokiem dalej upadniemy jak Francja, Niemcy czy Szwecja ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

To zależy, jaki jest cel, co innego w domu, a co innego polityka państwa. Jeśli ten kredyt podlewaruje w górę gospodarkę, to nie jest głupi, bo spłaca go wpływy z przyszłych podatków. Gorzej, jak bierze się kredyt na imigrantów, którzy nic nie wytworzą i nie będą pracować ani budować wartości państwa. Dla mnie to jednak różnica. 

Imigrantów i zużyte wiatraki 

Opublikowano
43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Chłopy, tania i dość mocna (około lub nieco powyżej 1,5kW) kosa spalinowa - do przepalenia maksymalnie jakieś 15l mieszanki rocznie. Ktoś coś? 

Słonecznie, ciepło.

Mam demon i spala rocznie że 40l mieszanki, trzeba pilnować, że ma być 1:25 i robić przerwy w pracy, po zbiorniku wypalonym chwila przerwy. U mnie jedna wytrzymała 8 lat, ta co mam, ma już 4. Pręt w kosisky wymieniałem i przekładnie kątowa, kosi co dwa tygodnie 20 czy 30 arów sadu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ludziowie. Niedziela jest...

Dajta spokój z tą polityką.

Michał Kołodziejczak w butach za 18 TYSIĘCY .  Na salony .

A rolnik Gumofilce za 80 zł . Do obory .

Jest różnica zacna prawda .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał:

PiS przynajmniej dawał socjal głównie Polakom i trochę sypnął uchodźcom z Ukrainy. Teraz zabierze się Polakom bo dziuraxw budżecie, ale sypnie imigrantom. A Polacy nadal będą bulic coraz wyższe podatki.

To już trochę propagandą zalatuje. Gdzie te plany by zabierać Polakom i dawać migrantom? 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Michał Kołodziejczak w butach za 18 TYSIĘCY .  Na salony .

A rolnik Gumofilce za 80 zł . Do obory .

Jest różnica zacna prawda .

Trzeba było na strajki jeździć. Może by ci jakiś stołek powierzył i miał byś na buty za tysiaka 😁

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Chłopy, tania i dość mocna (około lub nieco powyżej 1,5kW) kosa spalinowa - do przepalenia maksymalnie jakieś 15l mieszanki rocznie. Ktoś coś? 

Słonecznie, ciepło.

Mam victusa chodzi bez zarzutów tylko nie wiem czy jeszcze robią 

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

To już trochę propagandą zalatuje. Gdzie te plany by zabierać Polakom i dawać migrantom? 

Procedura nadmiernego deficytu obejmuje redukcję wydatków z budżetu, najprościej ograniczyć transfery socjalne. Tymczasem rudy zobowiązał się i ma zamiar przyjmować imigrantów, a poziom dopłat dla nich jest regulowany na poziomie UE i nic się tu nie da obciąć, bo będą słone kary. Wystarczy logicznie pomyśleć, komu się obetnie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Ale co?

Chciał byś do obory w butach za 18 tysiecy?😆

Wystarczy jaką hiperinflację skombinować, i wszyscy w takich będziemy popylać. 😅

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

W tych za 18tys tak samo jebnie na pysk jak Tusk podstawi mu nogę.

Na razie chyba wiernie służy to i pod nogi patrzeć nie musi.

A tak wogóle to chyba medialnie umarł?

Kampanii i strajków brak to butami opłaca kampanię reklamową. Tańsze to jak wykupienie czasu antenowego i mniej bolesne jak rżnięcia głupa

Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał:

To zależy, jaki jest cel, co innego w domu, a co innego polityka państwa. Jeśli ten kredyt podlewaruje w górę gospodarkę, to nie jest głupi, bo spłaca go wpływy z przyszłych podatków. Gorzej, jak bierze się kredyt na imigrantów, którzy nic nie wytworzą i nie będą pracować ani budować wartości państwa. Dla mnie to jednak różnica. 

A te nasze patusy coś wytworzą 🤔

Lata pompowania w nich kasy i jedyne co się zmienia to waga i rozmiar wątroby. 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

W tych za 18tys tak samo jebnie na pysk jak Tusk podstawi mu nogę.

Na razie chyba wiernie służy to i pod nogi patrzeć nie musi.

Jebnie jak Kukiz, będzie zwykła szmata do podłogi ...

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Masz dzieci? pobierałeś 500+

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

800 plus idzie też dla nie patusow i jest inwestowane w dzieci, mieszkania itp. więc te pieniądze nie są w całości stracone. Gorzej z 13 i 14 dla emerytów. 

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Warto pojechać zarobić . 

Pewnie że tak, ale lepiej zarabiać na siebie, nie na kogoś 

Przed chwilą, jahooo napisał:

Gorzej z 13 i 14 dla emerytów. 

Tylko z ciekawości...

Czemu te pieniądze złe?

Opublikowano
3 minuty temu, jahooo napisał:

Procedura nadmiernego deficytu obejmuje redukcję wydatków z budżetu, najprościej ograniczyć transfery socjalne. Tymczasem rudy zobowiązał się i ma zamiar przyjmować imigrantów, a poziom dopłat dla nich jest regulowany na poziomie UE i nic się tu nie da obciąć, bo będą słone kary. Wystarczy logicznie pomyśleć, komu się obetnie.

Odcinając socjal to by akurat zrobili dobrze, ale o to akurat bym ich nie podejrzewał(że coś chcą dobrze zrobić). Zbytnio by im słupki poleciały w dół. Wyemitują jakieś papiery. Deficyt zmniejszą zadłużając kraj, i się na razie karuzela będzie kręcić dalej. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał:

800 plus idzie też dla nie patusow i jest inwestowane w dzieci, mieszkania itp. więc te pieniądze nie są w całości stracone. Gorzej z 13 i 14 dla emerytów. 

Tylko po co to, obniżyć podatki tym co pracują i sobie spokojnie poradzą, a patusy nie dostaną .... Zamiast rozdawać kase za nic trzeba było premiować pracowitość  ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Pewnie że tak, ale lepiej zarabiać na siebie, nie na kogoś 

Tylko z ciekawości...

Czemu te pieniądze złe?

Bo to typowo wydatek z kieszeni pracujących na konsumpcję. Praktycznie niczego nie buduje, a obciąża podatkami tych, co coś produkują. Najpierw zabierało się emerytom, a teraz łaskawie się im coś daje. Wystarczy nie obciążać emerytur podatkami i składkami, a nie trzeba będzie 13 i 14

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v