Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pioter jeździsz jaką eską?

Ile wtedy na liczniku?

tam ni ma takich dróg wkoło niego ani POtrzeby jeżdzić a pauowac nie ma sensu , sam na S lece 90-95 na tempomacie i to samo na obwodnicach 

ni mam jeszcze ładowarki a olej do niej już sie POjawił 

IMG_20240802_105116.jpg

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyście jeździli jak wszyscy czyli zdyscyplinowanie

To by nudne było.

Pioter jeździsz jaką eską?

Ile wtedy na liczniku?

🤣🤣🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał:

chłopaki mam wieniec pleść pomagac a moj eko owies idzie do wieńca. Warzywka na wystawę i robie polędwiczki duszone polane galaretka z porzeczki czerwonej Wpadacie?

@12Pafnucy to już pewnie motor 🏍️ grzeje.

Opublikowano
50 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Pioter to wykroczenie... Tamujesz wszędzie ruch.

Mandat za to....

Pokaż mi na jakiej podstawie mandat?

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym ... Jak mnie denerwują takie zapychadla na ulicy ...

Zagrożenie to by stwarzał gdy by jechał z prędkością większa niż czuje się bezpiecznie. Jak wam za wolno to wyprzedzajcie. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Zagrożenie to by stwarzał gdy by jechał z prędkością większa niż czuje się bezpiecznie. Jak wam za wolno to wyprzedzajcie. 

No właśnie w ten sposób stwarza zagrożenie bo zmusza to wyprzedzania jadąc 70 tam gdzie dozwolone 90 ...

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Pokaż mi na jakiej podstawie mandat?

Jak jedzie 10-15km/h poniżej obowiązującego limitu prędkości, to żaden policjant nie nałoży mandatu. Tamowanie ruchu to jazda z prędkością poniżej połowy dopuszczalnej prędkości, czyli na ograniczeniu do 90km/h jazda trwale 40km/h pojazdem, który umożliwia jazdę szybcie. Albo jazda poniżej prędkości wymaganej na danym odcinku drogi.

Nie dajmy się zwariować - 90km/h poza terenem zabudowanym, to predkosć maksymalna, a nie wymagana czy zalecana.

• Like 4
Opublikowano

Mnie bardziej denerwują ci co myślą że są królami szos jak Sebastian m.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

No właśnie w ten sposób stwarza zagrożenie bo zmusza to wyprzedzania jadąc 70 tam gdzie dozwolone 90 ...

Jakie zagrożenie? Ma prawo jechać i 50. I nic nam do tego. A jak ktoś nie umie wyprzedzić bezpiecznie to niech jedzie za nim. Traktor czy kombajn też jest zagrożeniem na drodze? To może zakazać im jazdy🤔

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

A mnie denerwują ci co poza zabudowanym jadą 70, na takiej DK50 gdzie ruch jest duży praktycznie nie możliwe jest wyprzedzenie takiego delikwenta gdy jedziesz załadowanym dostawczakiem ...

2 minuty temu, 6465 napisał:

Jakie zagrożenie? Ma prawo jechać i 50. I nic nam do tego. A jak ktoś nie umie wyprzedzić bezpiecznie to niech jedzie za nim. Traktor czy kombajn też jest zagrożeniem na drodze? To może zakazać im jazdy🤔

Traktor jest łatwo wyprzedzić bo jedzie stosunkowo wolno w stosunku do samochodów ...

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A mnie denerwują ci co poza zabudowanym jadą 70, na takiej DK50 gdzie ruch jest duży praktycznie nie możliwe jest wyprzedzenie takiego delikwenta gdy jedziesz załadowanym dostawczakiem ...

Wyprzedzanie nie jest manewrem nakazanym przez prawo, tylko dopuszczonym w przepisach. Nie masz miejsca i możliwości - nie wyprzedzasz. A jak ktoś jedzie 70km.h  - jego sprawa. Może, i tyle.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

I utrudnia w ten sposób życie reszcie społeczeństwa ...

Jazda zgodnie z przepisami to nie utrudnianie życia, po prostu przestrzeganie prawa. To jest prawo każdego kierowcy decydować, z jaką prędkością, w ramach wymagań kodeksu drogowego, może się poruszać.

Opublikowano
Przed chwilą, Buszmen11 napisał:

Gadasz jakbyś w kurierce jeździł

Nie jeżdżę w kurierce ale szlak nieraz trafia jak jedzie taki ekodrajwer 65km/h gdzie dozwolone jest 90. Jeszcze niektórzy są tego świadomi i jadą blisko prawej umożliwiając łatwiejsze wyprzedzanie, ale część jedzie przy osi jezdni i trzeba przejechać wiele kilometrów żeby znaleźć okazję do wyprzedzania ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v