Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

nadal pada, obiad jednak ugotowalem . .

gdybys tyle pracowal co on to bys sie nawet nie mial czasu ozenic 🤣 

z ojcem pracuja i obrabiaja kolo 100 ha..zaczynal od zera-nawet stodoly czy garazu nie ma na gospodarstwie. wiec wszystko idzie na tir-y

od tego czasu cos sie zmeinilo ??

u nas tez sluzba rolna chodzila i namawiala na takie silosy-sporo jeszczestoi i sluzy z akompostowniki a wiekszosc nawet raz nie byla uzyta,

klamco patentowany-zapomniales juz co pisales o swojej ziemi ?? ledwo parenascie godzin minelo jak cos pisales o dlutach do pluga..

ty cos bierzesz ostatnio ???  jelsi muszisz to zmniejsz dawke albo ilosc postow🤣

to da sie poznac od razu.

zeby sie z kogos nasmiewac to trzebamiec wiedze zeby sie nie osmieszac jak wy ...

ojciec tyle mial ..

to dobrze, bo nie wypada zebys sam do siebie gadal ..

o nieudanych zwiazkach mozecie z dandim pogadac- on chyba gorzej trafil niz ty bo na alimenciare 😂 z pgr-wskich blokow go wy.... bez mydla 

i dziadowskie nagrody..

czy ja pisalem o sobie ?? 

na kukurydze mam kontrakt.

jesli skup masz w cywilizowanej okolicy ,w kolo domy i ludzi ktorzy tylko czekaja na pretekst do spraw sadowych i wzywania policji to nie ma szans na stanie jak u was  na poboczu w kolejce, do tegogory i doliny.

de heus spytkowice ..

to przyjedz do mnie..w czym masz problem ??? 40 minut i jestes -pogadamy na zywo .pokaze ci gospodarstwo.plony pola, 

specjalnie dla chlopczyka  w krotkich spodenkach zdjecia licznika zrobisz ..

w czym masz problem ?? czego sie boisz ??? 

kobity- w sobote idzie do pracy -wpadasz ??🤣😂

Przyjedź, zobacz, oceń. Autobusy do Polski c też jeżdżą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Za duże dochody mam Rysiu, GUS mi 5500zł z ha wyliczył xD 

Przy warzywach czy owocach to możliwe. A jeszcze bób 🤣 Panie to zaraz ZUS będzie 🤣

Opublikowano
22 minuty temu, Strongman napisał:

Tak popatrzyć po polach to żniwa dopiero się zaczynają,kupę zboża jeszcze na polach 

U mnie właśnie zbożowe się zakończyły. 

Jeszcze tylko gorczyca na sobotę pewnie. 

U mnie w tym roku rozpoczął mlucke i pewnie zakonczy . 

Opublikowano

jak zrobili wyliczenia to wyszlo ze podlasie zostalo 3 wojewodztwem pod wzgledem zarobkow...ciekawe co bedzie w tym roku..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

No widzisz, ja mam raczej lżejsze ziemie i potrafię osiągać moim zdaniem przyzwoite plony jak na te ziemie, ty zająłeś sobie głowę dyplomami, i teraz na siłę starasz się udowodnić że te dyplomy nadające się na papier toaletowy coś znaczą xD  Idź kosić dalej swoje żytka po 2t/ha xD  

Stos dyplomów, niby wykształcenie rolnicze a plony słabe ... Zajmij się doktoratem z mocnika bo do gospodarzenia widać się nie nadajesz ...

Gospodarz z dyplomami, wykształcony, tysiące motogodzin robi ciągnikiem a i tak musi dorabiać na cieciówce aby było go stać na wyjazd autobusowy z kanapkami i prysznicem na stacji benzynowej, bo wyjazd własnym samochodem, stołowanie się w knajpie i kwatera z prysznicem to już dla niego za drogo xD 

z klamca i bajkopisarzem nie mam szans konkurowac...

jeszcze raz ci pytam gdzie sa gazety z twoimi rekordami polski w plonowaniu..

15 ton suchej kukurydzy z IV klasy w 2022 r to blisko rekordu polski z I klasy..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

I tak nim jesteś tylko sobie sprawy nie zdajesz... A jeszcze cię do roboty wygonią... 

I tak nie mam czasu.

Taka osobistość jak ty to powinna do nas na dożynki przyjechać i gospodarzem być...

gospodarz nie jest czasami ze wsi ktora organizuje ?? 

jesli chcecie cos udowodnic-to prosze bardzo 😂😂

14 minut temu, Buszmen11 napisał:

Przyjedź, zobacz, oceń. Autobusy do Polski c też jeżdżą. 

ale kazdy tu ukrywa skad pochodzi-no prawie kazdy..ile razy pytalem gdzie mieszkaja priwislanskie asy  i zero odpowiedzi..

bylem w bieszczadach,michalowie. w kieleckim bywam czesto. nawet w pacanowie i szczebrzeszynie..

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, jacus napisał:

15 ton suchej kukurydzy z IV klasy w 2022 r to blisko rekordu polski z I klasy..

Niby tyle lat masz kukurydzę a nie wiesz że kukurydza równie dobrze plonuje na lżejszej ziemii o ile nie zabraknie jej wody, a tak u mnie było w 2022 ;) Kukurydza to nie pszenica, jak wody nie zabraknie to na lżejszej ziemii też rośnie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

jesli skup masz w cywilizowanej okolicy ,w kolo domy i ludzi ktorzy tylko czekaja na pretekst do spraw sadowych i wzywania policji to nie ma szans na stanie jak u was  na poboczu w kolejce, do tegogory i doliny.

de heus spytkowice ..

🤣😂

W środku miasta najbliższy skup, zestawy stoją przy bocznicy kolejowej, jest CB radio i mówią kiedy jechać. 

Jak kolejka była na osiedlowej drodze to policja często się czepiała. 

Opublikowano
52 minuty temu, jacus napisał:

jesli chcecie cos udowodnic-to prosze bardzo 😂😂

Ty nic nie udowodnisz... 

32 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Bo te motocykle to... 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Germańskie radło jak to zobaczy to się załamie jak to metr ma i jeszcze słoma spodem

IMG_20240801_163256.jpg

IMG_20240801_162848.jpg

Bijakową kosiarkę kupuj... Sam o czymś myślę ale do C-330 wyboru wielkiego nie ma, ciągnik w d*pę dostaje. 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ale kazdy tu ukrywa skad pochodzi-no prawie kazdy..ile razy pytalem gdzie mieszkaja priwislanskie asy  i zero odpowiedzi..

bylem w bieszczadach,michalowie. w kieleckim bywam czesto. nawet w pacanowie i szczebrzeszynie..

A jak byleś w Łodzi i żem Cię zapraszał toś mnie olał🤷...

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

A jak byleś w Łodzi i żem Cię zapraszał toś mnie olał🤷...

Może akurat rozkład pksa niedogodny był, czy zniżek nie honorują na lokalnych trasach 🤔

• Haha 2
Opublikowano

Protokół mrozowe wrócił od wojewody a tymczasem pojawia się info że szukają możliwości ujebania jak największej liczby wniosków. 

Podniesiono progi kwalifikowalności szkód i pod uwagę będą brane na pierwszym miejscu mapy z IMGW.  Możliwe że mazowieckie zostanie odrzucone w całości🤣🤣🤣

Patałachy nie wiedzą że przymrozek to zjawisko lokalne, u jednego było -9⁰, a 15km dalej 0⁰.

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

O ile dobrze pamiętam, to Jacuś tłumaczył, że na pociąg się spieszy...

Kurna...ja to mam wrażenie ze @jacus nie posiada auta...

Ciągle tylko środki masowego transportu.

No i Zetorem jeszcze jeździ...

Opublikowano
jacus napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Słyszałeś o czymś takim jak CCM?

po pierwsz primo -dyskusja jest o czym innym .

po drugie primo- ja jestem rolnikiem z wyksztalcenia....wiec takie pytania kieruj do budowlancow,blacharzy, mechanikow.elektrykow...

jest tu ktos kto  ma rolnicze wyksztalcenie ?? zawodowka raczej sie nie liczy..

jakas olimpiada wiedzy rolniczej-nie musi byc ogolnopolska ?

tak tylko ty jeden masz rolnicze wyksztalcenie 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v