Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ze 300 km zribiłem

Chodzi dobrze

Ile to benzyny z VATem dla Tuska poszło 🤭 bo się chciało na Jawie pojeździć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To nie o platformie czy o PiSie, takie zasady są od 45r ... Nie ważne umiejętności, ważna partyjnosc ...

Wspaniałomyślny wójt przed wyborami zatrudnił 10 osób w gminie. Chwalili po wszystkich jarmarkach jaki to wspaniały człowiek a dziś przychodzą z ciastem pożegnalnym 🤫

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, 6465 napisał:

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Prawko na dużego masz, to spokojnie etat sobie ogarniesz

Edytowane przez Buszmen11
Literówka
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Jak już tu o pracy mowa to wam powiem że od jutra jestem bezrobotny. Będę teraz leżał i żył z gospodarki. Aby trzeba będzie KRUS opłacić 😔z czego 😥

Kolega mój Ci pożyczy na dobrych warunkach, masz co zastawić to jakoś to będzie 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Buszmen11 napisał:

Prawko na dużego masz, to spokojnie etat sobie ogarniesz

Muszę świadectwo kwalifikacji wyrobić bo już 10lat nie eazne.No roboty to jest. Już na nockę jadę na strzała.

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Kolega mój Ci pożyczy na dobrych warunkach, masz co zastawić to jakoś to będzie 

Tu nie chodzi o pieniądze. A o zajęcie,  jak się ma za dużo wolnego czasu to głupoty do głowy przychodzą.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
20 minut temu, 6465 napisał:

Tomek ci powie że to przejściowe.

Znajdziesz nową pracę. Chyba Niemcy cię zwalniają?

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Muszę świadectwo kwalifikacji wyrobić bo już 10lat nie eazne.No roboty to jest. Już na nockę jadę na strzała.

Tu nie chodzi o pieniądze. A o zajęcie,  jak się ma za dużo wolnego czasu to głupoty do głowy przychodzą.

Będziesz pierdział na forum jak bobek o każdej godzinie jest

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Znajdziesz nową pracę. Chyba Niemcy cię zwalniają?

No coś jest na rzeczy, 

Może wziąć się za uprawę jakich roślin na polon. Zasiać z 5ha gorczycy, 5ha grochu ,5ha facelii i 5 jakiej rzepy na nasiona. Kupić jakiegoś małego pierdka do koszenia i sobie tego pilnować🤔 agrest widzisz w tym zysk?

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Rolnik1973 napisał:

A mnie do domu przywozi 

P0 co mam jechać i jeszcze tuskowi vat dawać

Bo to działa na zasadzie takiego szczytnego hasła: Oszczędź CO2 światu - odbieraj z paczkomatu. A paczka do tegoż musi przejechać koło mnie, i jak akurat kurier ma paczkę z dostawą do domu, to tej do paczkopmatu nie weźmiesz, bo nie ma kodu. I tak oszczędza się CO2 światu, że trza jechać po tą paczkę co to przed chwilą była u Ciebie na podwórku.

No kużwa Bareja znów by miał co kręcić.

Edytowane przez slavvek
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

A to zapraszam do mnie 🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Będziesz pierdział na forum jak bobek o każdej godzinie jest

Miałem przyczepę malować, ale ten co piaskuje powiedział że za gorąco ... Saletra do wysiania w truskawki czeka ale deszczu nie nadają,do 10 sierpnia można jeszcze na deszcz poczekać. A w oknie z lornetka nie będę siedział i podglądał sąsiadów jak niektórzy ... Na zapiekankę pojechać też źle bo będzie że Tuska finansuje xD

@Agrest @6465 wy chyba macie pługi Akpila z tego co kojarzę. Macie jakieś godne polecenia dłuta co by trochę dłużej wytrzymały ?

Opublikowano

Ja kupowałem w Grene to co mieli. Wszystkie szybko się kończyły.

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Dlaczemu?

Moja trasa przestała być rętowna i ja zlikwidowali. A nie ma sensu żebym dojeżdżał do Łodzi do pracy na swój koszt.

• Like 1
  • Sad 1
Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Czekam na to z utęsknieniem ale się raczej nie doczekam... Oj jakby tak teraz miał spokój... Tylko za mało odłożone.

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

No coś jest na rzeczy, 

Może wziąć się za uprawę jakich roślin na polon. Zasiać z 5ha gorczycy, 5ha grochu ,5ha facelii i 5 jakiej rzepy na nasiona. Kupić jakiegoś małego pierdka do koszenia i sobie tego pilnować🤔 agrest widzisz w tym zysk?

Raczej nie. Zamęczysz się a rynek jest tym zalany. Facelii nie ma kto kupić, a robota przy tym jak w kopalni.  Świata przy młocce nie widać. Rzodkiew słaba wydajność trudność omłotu i kochana Ukraina śląca pewnie setki ton jak nie tysiące.

Groch to robal, ptaki i omłotu musi być perfekcyjny by śruty nie zrobić.

No i petkus wskazany

16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Agrest @6465 wy chyba macie pługi Akpila z tego co kojarzę. Macie jakieś godne polecenia dłuta co by trochę dłużej wytrzymały ?

Ja mam jeszcze oryginały, chyba 5 albo 6 rok. W ubiegłym je przekładałem.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

No właśnie szukam czegoś trwalszego, albo będzie trzeba kupić trochę elektrod do napawania ... Na mojej lekkiej ziemi to w oczach znikają ... 40ha problem na jednym komplecie zrobić w pługu obrotowym 3x50

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Czekam na to z utęsknieniem ale się raczej nie doczekam... Oj jakby tak teraz miał spokój... Tylko za mało odłożone.

Ziemi byś więcej dobrał, to być odłożył i etat rzucił w p....... 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Agrest napisał:

Ja mam jeszcze oryginały, chyba 5 albo 6 rok. W ubiegłym je przekładałem.

U mnie ziemia jak papier ścierny ... Już nawet nie chodzi o koszt tych dłut tylko że trzeba cały czas to przekładać ... Węgliki w grę nie wchodzą bo ziemia nadziana kamieniami jak dobra kasza skwarkami ;)

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Ziemi byś więcej dobrał, to być odłożył i etat rzucił w p....... 

Nie będę się na cudzym dorabiał, hodowla już i tak dużo czasu pochłania a handel ziarkiem to można o kant d... rozbić.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Moja trasa przestała być rętowna i ja zlikwidowali. A nie ma sensu żebym dojeżdżał do Łodzi do pracy na swój koszt.

A ,gdzie odprawa, gwarancja miejsca pracy itp itd 🤣

Związków zawodowych też rozumiem, że nie zdążyliście założyć 🤔

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

A ,gdzie odprawa, gwarancja miejsca pracy itp itd 🤣

Związków zawodowych też rozumiem, że nie zdążyliście założyć 🤔

No wypowiedzenie podpisałem w czerwcu. Cały lipiec siedzę na urlopie czyli z miesięcznym wypowiedzeniem. Odprawy nie ma bo za porozumieniem stron. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v