Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Zbyt dużo czasu macie chyba że chce wam się to oglądać 

Czytam opinie w Internecie i większość chwali ceremonię otwarcia, tylko katoliban ma jakiś problem z jednym elementem ... I tyle mojego zainteresowania tym przedstawieniem ...

jest sens w ogóle interesować się opinią o tym debilizmie 🤔🤦

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał:

jest sens w ogóle interesować się opinią o tym debilizmie 🤔🤦

Coś tu piszą że jakaś tragedia to poczytałem co nie co, tak z ciekawości.

Wczoraj nie miałem ani czasu ani ochoty tego oglądać. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
22 minuty temu, Andpol napisał:

A jakie dziś święto?

Wolna sobota🤷

11 minut temu, slawek74 napisał:

jak nic nie wypadnie...🤭

To trzymaj żeby nie wypadło...wstyd mógłby być 🤭

Ja wogóle telewizorni nie oglądam ostatnim czasem. A w necie to tylko tutaj, więc co napiszeta to przeczytam. Chociaż czasem też nie wszystko

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

a Ty biedaku pewnie zboże łopatujesz 🤔🤭

Coś Ty...to od ręki. Zaraz trzeba słomę turlać, to będzie bardziej pracochłonne 

Opublikowano
39 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego miałby umarzać ??

Jeszcze tylko brakuje by kowrowcom i innym kazał czynsze dzierżawy zapłacić, zamiast wiecznych umorzeń, bo zawsze coś 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Czytam opinie w Internecie i większość chwali ceremonię otwarcia, tylko katoliban ma jakiś problem z jednym elementem ... I tyle mojego zainteresowania tym przedstawieniem ...

Chciałbyś omijać takie pokraki jak tam są na ulicy?

1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie każdego gołe baby interesują

No ale to ci akurat uczestniczyli w otwarciu 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Stusek jednak podatku rolnego nie umorzy. 

Jak to 🤣

58 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego miałby umarzać ??

Co roku umarzali, głównie działaczom solidarności i izb rolniczych

Opublikowano
23 minuty temu, HF86 napisał:

Jeszcze tylko brakuje by kowrowcom i innym kazał czynsze dzierżawy zapłacić, zamiast wiecznych umorzeń, bo zawsze coś 🤣

Kolejna patologia, czynsz powinien nie mieć możliwości umorzenia ... Jak kogoś nie stać to won z dzierżawy a nie umarzanie czynszu.

• Like 1
Opublikowano

Nie uruchamiajta Ryśka póki grzeczny🤭...

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Szwagierki przyjeżdżają, może by posłanie im przyszykował 🤭

Zazdraszczać czy współczuć🤔 oto jest pytanie😉😱

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Kolejna patologia, czynsz powinien nie mieć możliwości umorzenia ... Jak kogoś nie stać to won z dzierżawy a nie umarzanie czynszu.

Zbyt proste by to było i Zbyt mało walków można przy tym zrobić. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

Zbyt proste by to było i Zbyt mało walków można przy tym zrobić. 

Nie, lepiej przebijać się po 4-5t pszenicy czynszu a potem umarzanie bo nie stać jednego i drugiego ... Czynsz nie wpłacony w terminie to wynocha z dzierżawy i tyle ... 

Ja jak mam prywatną dzierżawę to nikt mi czynszu nie umarza, nie zapłacę to wchodzi ktoś inny ... 15 sierpnia płacę na rok do przodu, nie zapłacę to właściciel ma wolną rękę w szukaniu nowego dzierżawcy.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Nie uruchamiajta Ryśka póki grzeczny🤭...

Zazdraszczać czy współczuć🤔 oto jest pytanie😉😱

Jak zostanie ta lekko po 30 to współczuć,jak te bliżej 40 to dobry materiał na pomnażanie 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Zbyt dużo czasu macie chyba że chce wam się to oglądać 

Nie potrzebujesz bagażnika na żuka, z kładką? Jako rusztowanie może robić.

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A po co to oglądać ??? Nigdy nie oglądałem otwarcia igrzysk, jedynie występy naszych reprezentantów .

Wniosek o szacowanie strat suszowych złożony ?

Nie jeszcze

Narazie pieniędzy z młocki liczę

Tamto to mała kasa

Opublikowano

Słyszysz te wycie? 🤣

Jeszcze niedługo się okaże, że aby mieć pieniądze, to trzeba pracować. 

Ale jak to?

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, lepiej przebijać się po 4-5t pszenicy czynszu a potem umarzanie bo nie stać jednego i drugiego ... Czynsz nie wpłacony w terminie to wynocha z dzierżawy i tyle ... 

Ja jak mam prywatną dzierżawę to nikt mi czynszu nie umarza, nie zapłacę to wchodzi ktoś inny ... 15 sierpnia płacę na rok do przodu, nie zapłacę to właściciel ma wolną rękę w szukaniu nowego dzierżawcy.

Won z dzierżawy i komornik.

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

Nie potrzebujesz bagażnika na żuka, z kładką? Jako rusztowanie może robić.

Coś Ty wymyślił? Tu trza myśleć o kolejnym żuku ale trochę innych wydatków mi się szykuje i znów passata nie kupię...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v