Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Andpol napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

"pan dla was.....", przekazcie sobie znak pokoju: "pokój dla ciebie..."

Od 7 rano mam to za płotem msza za mszą do tego śpiewaczka od siedmiu boleści.

u nas śpiewak też od siedmiu, albo i ośmiu boleści

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał:

I właśnie polityka się tobą zainteresuje byś nie był panem swego życia i nie miał tego co chcesz i lubisz.

Te gówniaki miast być na kompostowniku i tam gnić robią wszystko by zrobić kompostownik u każdego .

To na kogo głosować? Przecież to jedno ścierwo. Zresztą myślisz, że chciałbym coś zmienić jak mi zabiorą? Po co? Ja nie mam dla kogo walczyć i o co. Zabiorą to nie będzie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie no zakazy energetyków zamiast zajmowania się kolejkami za to były mądre xD

Teraz też wielki sukces, bo kundla do parlamentu wprowadzisz 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Ja w tym roku na luza zbierałem 🤷

Ja już 3lata nie zbieram słomy. Albo sprzedaje na pokosie albo puszczam przez sieczkarnie. Kiedyś kupował ode mnie handlarz co woził na stadninę to brał baloty , rozwijał i kostkował. Pytałem czy warto to robić to tylko się uśmiechnął.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, HF86 napisał:

Teraz też wielki sukces, bo kundla do parlamentu wprowadzisz 🤣

Dlatego Piotr ma rację pisząc że 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

To na kogo głosować? Przecież to jedno ścierwo. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

No mnie też jak stary chłop całuje babę choćby swoją, albo chodzi w spodenkach z kałdunem bez podkoszulka. Ale jak młodzi się całują to lubię popatrzeć

ty swoją rączusie ucałuj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Opublikowano
7 minut temu, Andpol napisał:

Od 7 rano mam to za płotem msza za mszą do tego śpiewaczka od siedmiu boleści.

To jak wyjdziesz  domu to juz jak byś w kościele był 😀

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Ja już 3lata nie zbieram słomy. Albo sprzedaje na pokosie albo puszczam przez sieczkarnie. Kiedyś kupował ode mnie handlarz co woził na stadninę to brał baloty , rozwijał i kostkował. Pytałem czy warto to robić to tylko się uśmiechnął.

Za siano i to towar nie jakiś piękny płacili ładny grosz z tego co mi znajomy mówił... Mają trochę łąk po dolinach, nie warto orać bo i tak się traktor albo kombajn utopi to koszą, suszą, rodzina przyjdzie do zwożenia i przynajmniej się nie zmarnuje. Nawozu prawie wcale, paliwo, rodzinę się świniakiem obdzieli za robotę a jakiś grosz wpadnie.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Dlatego Piotr ma rację pisząc że 

Idziesz i wybierasz kogoś nie z bandy 4 burdeli  bo te urwy skoro przez tyle lat się nie zmieniły to I raczej na starość im nie przejdzie 

A żeby im wyebac ten stolik to trzeba podcinać regularnie nogi. 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To na kogo głosować? Przecież to jedno ścierwo. 

Do europarlementu to na tkich co  nie sprowadzą ciapatych do Polski. Zobaczysz jak będzie ich tylu w Polance co u mnie. A jeszcze kilkanaście lat temu jeździliśmy z dziadkiem furmanką po centrum, a murzyna to w telewizorze widziałem.

Do sejma się głosuje na takich co coś dają grupie do której należysz np. pszczelarzom albo kawlerom

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Idziesz i wybierasz kogoś nie z bandy 4 burdeli  bo te urwy skoro przez tyle lat się nie zmieniły to I raczej na starość im nie przejdzie 

Tylko co, obojętnie kto może zaoferować mnie i tylko mnie? Nie interesuje mnie program socjalny, rodzinny, przedszkola, żłobki, drogi, infastruktura rozrywkowa. 

Opublikowano (edytowane)

To wszystko to jest banda 4 burdeli, tylko poukrywane pod innymi nazwami, jak u nas w czasie samorządowych, w mieście 6 kandydatów na burmistrza z czego 3 miało w czasie kampanii spotkanie z posłem Małeckim xD czyli połowa kandydatów na burmistrza tak na prawdę była popierana przez jedną partię polityczną a ludzie myśleli że mają tak duży wybór ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Za siano i to towar nie jakiś piękny płacili ładny grosz z tego co mi znajomy mówił... Mają trochę łąk po dolinach, nie warto orać bo i tak się traktor albo kombajn utopi to koszą, suszą, rodzina przyjdzie do zwożenia i przynajmniej się nie zmarnuje. Nawozu prawie wcale, paliwo, rodzinę się świniakiem obdzieli za robotę a jakiś grosz wpadnie.

Podoba mi się takie życie. Sam bym tak chciał. Ale jakoś ciężko mi się przestawić. 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

No ja to siano na luza to tylko od sasiada brałem(sama długa trawa) 🤭🤭 przyczepą samozbierajaca sprzątam i cofam do pomieszczenia obok boksa dla małych cielaków 🤗🤗

Opublikowano

Okno uchylił i ma loze VIP 

A jak ksiądz kropidłem świeci to głowę wystawi i już jakaś kropla spadnie i się liczy.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tylko co, obojętnie kto może zaoferować mnie i tylko mnie? Nie interesuje mnie program socjalny, rodzinny, przedszkola, żłobki, drogi, infastruktura rozrywkowa. 

Ale wolność powinna interesować. Moja chałupa, ziemia i wara co robię. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

ty swoją rączusie ucałuj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Uderz w stół😂 Czyli chodzisz z gołym kałdunem w spodenkach z kudłatymi nogami, tylko nie wiem, czyją starą babę całujesz😗

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

No ja to siano na luza to tylko od sasiada brałem(sama długa trawa) 🤭🤭 przyczepą samozbierajaca sprzątam i cofam do pomieszczenia obok boksa dla małych cielaków 🤗🤗

U nas samozbierające mało popularne przez 40lat na wiosce nie widziałem takiego sprzętu. 

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Podoba mi się takie życie. Sam bym tak chciał. Ale jakoś ciężko mi się przestawić. 

Ja bym nie potrafił w mieście żyć, w tym zgiełku, mnie już trzęsie jak muszę do powiatowego jechać. 

Kto poorał takie łąki to nigdy prawie tam nie zbiera bo zawsze wymoknie, spłucze albo koleiny po pas. 

2 minuty temu, HF86 napisał:

Ale wolność powinna interesować. Moja chałupa, ziemia i wara co robię. 

I kto mi to zaoferuje? A poza tym nawet jakby to oferowali a innych kryteriów by nie spełniali to i tak bym nie zagłosował. Albo wszystko będzie się zgadzać albo nic.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Uderz w stół😂 Czyli chodzisz z gołym kałdunem w spodenkach z kudłatymi nogami, tylko nie wiem, czyją starą babę całujesz😗

gamoniu nimom kalduna i kobita jest sporo młodsza .....stara to ma placek 🤣🤣🤣🤣...co ty wiesz jak ty konia ganiasz 🤣😲

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

U nas samozbierające mało popularne przez 40lat na wiosce nie widziałem takiego sprzętu. 

Ja to mam zabytek,ale sporo odciążyła,szybciej u mnie się sprawdza

Ale może czas pomyśleć o czymś z nożami 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja bym nie potrafił w mieście żyć, w tym zgiełku, mnie już trzęsie jak muszę do powiatowego jechać. 

Kto poorał takie łąki to nigdy prawie tam nie zbiera bo zawsze wymoknie, spłucze albo koleiny po pas. 

A ja w pracy co dziennie kręcę się po największym i 4 w rankingu mieście Polski. I jakoś lubię tą robotę bo fajne są widoki szczególnie latem☺️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v