Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie po fali mrozu dopadła plaga mysz. Nie wiem co się dzieje czy wody szukają ale to przeraża. Scięte na sieczkę i zostawione.Ta ścieżka ma ponad 100m długości, a kilka dni temu jej nie było. Na innych kawałkach podobnie

20240506_125752.jpg

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, malaczarna napisał:

coś kropi LBI

ile ciecie od metra kosztuje teraz? to mobilny tartak?

Tak. Ogólnie 140 zł od metra z jego pracownikiem. U mnie było grube długie drzewo i  ok 70m³ to po 130 policzył

Trak taśmowy taki o 👇 

IMG_20240418_164403_6.jpg

Fajny, wygodny, hydraulika, elektronika, ale dżokstik się zepsuł i tydzień przestoju było 

IMG_20240419_120222_6.jpg

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

małżonka się smaruje specyfikiem z owcego łożyska ....ciekawe czy działa 🤣

Nie wiem czy wiesz, ale nasz don juan placek ma o 10 lat starszą kobitę, sam to napisał i mówi że go nie zrozumiałem, dla mnie białe jest białe a czarne jest czarne, co tu zrozumieć?   :P

• Haha 2
Opublikowano

w kolo grzmialo,lyskalo sie wiec oczywiscie nic nie spadlo. w nocy podobno lalo ostro ale sladu brak. 

6 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ale ludzie co wy na mnie tak ... Ja tylko wytłumaczyłem Ryszardowi że warto tyle robić 🤷

Przy krowach to nie idzie robić przy drewnie

Odpocząć też potrzebuje 

znajomy dorozka na rynku jezdzi, hotel dla koni ma ale gdy przysza pandemia to do zawodu stolarza musial wrocic.

5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek targał polana i nie swoje krowy doił i gówno ma ...widać trza jednak trochu rozumu mieć żeby czego się dorobić 🤣🤣🤣🤣

temu niczego sie nie dorobies ... nawet ojcowizne musiales oddac zeby synowa zdobyc.. 

nawet bajkopisarze tego nie wymyslili zeby synowa ziemia przekupuwac.

4 godziny temu, Desperado napisał:

Moje rodzinne strony to jest  Pomorze, a nie w twoim zadupiu.   xD

A jak tam z małżonką, też nie zrozumieliśmy?   :P

naprawde ??wstydzisz sie dalej podac nazwe gminy skad twoi przodkowie przyjechali i gdzie mieszkasz ...

czemu ?? czego ?? 

piwniczaku moja zona jest mlodsza ode mnie ..to co pisalem o starszej o 10 lat to sobie poszukaj o co chodzilo, i tak nic nie masz do roboty przegrywie.

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

małżonka się smaruje specyfikiem z owcego łożyska ....ciekawe czy działa 🤣

ile lat jej nie widziales ??  moze juz przestala sie smarowac ??  a parobek sie nie smaruje ??

Opublikowano

Czasem takie układy się zdążają. Mimo, że rzadko. 

2 minuty temu, Desperado napisał:

Nie wiem czy wiesz, ale nasz don juan placek ma o 10 lat starszą kobitę, sam to napisał i mówi że go nie zrozumiałem, dla mnie białe jest białe a czarne jest czarne, co tu zrozumieć?   :P

Opublikowano
6 godzin temu, Łolek napisał:

Ale przecież on jest stolarz i czemu tego nie wykorzystuje, albo działa a nam ściemę wali

Może mógłby organy produkować 🤔...

6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Wesela to tam jeszcze ale w kościele? Dejta spokój 

Granie to jedno, a trzy razy dziennie iść do roboty to drugie. A co najmniej dwa. No i w niedzielę i święta najwięcej zajęcia...

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Aż mnie zaciekawiło.

Kiedy tak napisał?

Kilka dni temu, nie chcę mi się szukać, napisał że ma o 10 lat starszą i sobie chwali, jeszcze Tomek mu odpisał że inna chyba nie chciała ciecia, czy coś w tym stylu.

Opublikowano

a ile mają obecnie? Bo jak się ma powiedzmy 20 lat to te 30 jeszcze całkiem fajne są, ale potem to różnie bywa. 

Znam parę gdzie kobieta przeszło dwadzieścia starsza ..

Szczęśliwi się wydają...to najważniejsze .

Opublikowano

Znam parę gdzie kobieta przeszło dwadzieścia starsza ..

Szczęśliwi się wydają...to najważniejsze .

To nie chodzi o to, bo może i fajna kobita, ale łatkę wszystkim umie przystawić jaki to amant.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

piwniczaku moja zona jest mlodsza ode mnie ..to co pisalem o starszej o 10 lat to sobie poszukaj o co chodzilo, i tak nic nie masz do roboty przegrywie.

Taaaaaaaaa   🙆‍♂️kłamiesz, dałeś się złapać nieraz na kłamstwie i sam się sypnąłeś przegrywie.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Leszy napisał:

a ile mają obecnie

On po 50 tce.

Ona dokładnie nie wiem.

Całkiem dobrze się trzyma, ale ...

Nauczycielka , uczeń...

Ha..... zapomniałem...

Ostatnio ich na motocyklu widziałem....powaga...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Leszy napisał:

Spełnił fantazje z dzieciństwa?  

No późniejsza szkoła...

Mnie też uczyła....taka fajna, młodzieżowa zawsze była...

No coś widać zaiskrzyło.

Sporo lat są razem.

5 minut temu, Desperado napisał:

Tu to napisał i się teraz wypiera.

obraz.png

Aha...

No jednak ciekawe jaki kontekst.

A mniejsza. 

Zaciekawiło mnie bo dość rzadkie.

Nie widzę nic złego w tym.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v