Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

Chcesz to Ci sprzedam, będziesz mógł na poniemieckich ziemiach się wykazać 🤷

Ale wiesz starych drzew się nie przesadza 

10 minut temu, soltys48 napisał:

Ujdą ceny

Jest gospodarstwo po Maryjanie O. Z bardzo ciekawą historią i jeszcze ciekawszą przyszłością. 

Sieje właśnie tu kukurydzę 

Tak zetknąłem z ciekawości na olx to jest w promieniu 50 km od Złotowa pare , jedno 50 ha za 8 ml.

A to daleko od was 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-gospodarstwo-CID3-IDZB68O.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Już by było po gospodarce

Kto by zrobił 

A i z emerytury by nie dołożył już 

Prawda 

ale już zrobione maszyna gra 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ale wiesz starych drzew się nie przesadza 

Masz zasiłek opiekuńczy do emerytury?...jak nie masz, to nie masz prawa powoływać się na to porzekadło...

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Życia mu nie wystarczy na taką decyzję...

Wpoili mu takie biadolenie i tak biadoli. A zboża aż szumią...debilna mentalność, musi narzekać...

Myśl tak dalej🤦...brawo Ty...spodnie załóż wreszcie...

Lepiej być realistą 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Masz zasiłek opiekuńczy do emerytury?...jak nie masz, to nie masz prawa powoływać się na to porzekadło...

Nie mam 

17 minut temu, Belaruss820 napisał:

Ja jeszcze nie zjeżdżałem ale żona zjechała to łokieć obdarła. Dzieciaki od 9 szalały już. I to był błąd bo na 10 do kościoła pojechaliśmy i trzeba było teraz dopiero rozłożyć. Nawet sąsiadka przychodziła jak nas nie było.

@Nieustraszony1044 w liboriusie co stosowałes? Bo jeżeli post był po to żeby się użalać to ja nie będę swojego pokazywał bo jest dużo gorszy i też ścieżek nie robię....a może trzeba zacząć żeby zboże wyglądało ładnie?

Ja jeszcze nie zjeżdżałem ale żona zjechała to łokieć obdarła. Dzieciaki od 9 szalały już. I to był błąd bo na 10 do kościoła pojechaliśmy i trzeba było teraz dopiero rozłożyć. Nawet sąsiadka przychodziła jak nas nie było.

@Nieustraszony1044 w liboriusie co stosowałes? Bo jeżeli post był po to żeby się użalać to ja nie będę swojego pokazywał bo jest dużo gorszy i też ścieżek nie robię....a może trzeba zacząć żeby zboże wyglądało ładnie?

Nic specjalnego, jesienią superfosfat i oprysk na chwasty, wiosną dwa razy azot, i T1 

Opublikowano
39 minut temu, Bananek napisał:

nie, ja przodem do ołtarza. ale kontuar sporo zasłania, nie wspominając o świecących w zęby żyrandolach

który Ci nie pasuje?

jakbym Ci z czuba zasadził to inaczej byś śpiewał, kowboju. 😉

sołtys tak się nie robi 😛 prawda ?

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 10°C, słońce świeci...

Coś w tym jest. Michał później wezmę stary telefon, to Ci wyślę zdjęcie, jakie mój syn zrobił, kiedy grał mszę żałobną swojego proboszcza. Mówił, że z organami to się cuda działy i już myślał, że nie dojedzie do końca. A następnego dnia, grał mszę pogrzebową w rodzinnej parafii tego księdza i już nic się nie wydarzało...

Pogospodaruj sobie na moich "czarnoziemach". Ty wcale nie masz złej ziemi, tylko takim myśleniem sam się dręczysz i dołujesz. Jak w przysłowiu "daj kurze grzędę..." . Nieustające narzekanie. Pracować trzeba na tym co się ma i dążyć, żeby mieć lepsze. A nie biadolić, że inni to mają, bo im na pewno samo przyszło, a ja to taki biedny, pominięty i w d..pę zawsze kopany🤦...

A zboże jak chmura i na polu ścieżki...

Nieraz takie przypadki się zdażają.

Opublikowano
radekz200 napisał:

39 minut temu, Bananek napisał:

nie, ja przodem do ołtarza. ale kontuar sporo zasłania, nie wspominając o świecących w zęby żyrandolach

który Ci nie pasuje?

jakbym Ci z czuba zasadził to inaczej byś śpiewał, kowboju. 😉

sołtys tak się nie robi 😛 prawda ?

cos Ci się chyba pokiełbasiło. mnie zacytowałeś i do sołtysa gadasz.

Opublikowano
3 godziny temu, soltys48 napisał:

Dlaczego?

Nawet jak ktoś poganinem, to jak tak się porządnie zastanowić to ten jeden dzień odpoczynku to zdrowo, tak jak jeden dzień bez mięsa, a teraz takie dziwne czasy, że ja z rodziną do kościoła, a obok kościelnej bramy poleciał z agregatem uprawowym...każdy robi jak chce, po to wolna wola nadana.

Opublikowano
12 minut temu, niesamowity90 napisał:

Nawet jak ktoś poganinem, to jak tak się porządnie zastanowić to ten jeden dzień odpoczynku to zdrowo, tak jak jeden dzień bez mięsa, a teraz takie dziwne czasy, że ja z rodziną do kościoła, a obok kościelnej bramy poleciał z agregatem uprawowym...każdy robi jak chce, po to wolna wola nadana.

Budżetówka już jęczy że im 40 godzin to za dużo i żyć kiedy nie mają. 

Najlepiej żeby 4 dni tylko. 

Ale żeby hotele, gastronomia i usługi, to 24/7 były dostępne. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, HF86 napisał:

A z tymi motocyklami to prawda 🤔

Screenshot_20240505_130127_Facebook.jpg

Jasne że tak.

W internetach i memach same prawdy. 

Najważniejsze by nie gnić na tapczanie całe życie.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
48 minut temu, Bananek napisał:

cos Ci się chyba pokiełbasiło. mnie zacytowałeś i do sołtysa gadasz.

No sołtysa zacytował 

47 minut temu, niesamowity90 napisał:

Nie mówię nie. Tylko zapytałem dlaczego akurat ten dzień 

32 minuty temu, radekz200 napisał:

@soltys48 co ty na to ?

No Michał sołtys 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v