Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

To masz gdzieś indziej problem, ja bym dzwonił już do PGE o obniżenie napięcia na twoim transformatorze. 

jest inny bardzo prostu sposób na ominięcie wyłączania falownika przy 254v. kto wie to wie. 😉

• Like 1
Opublikowano

slonce swieci wiatr wieje-ale w cywilizowanych stronach nie ma potrzeby wylaczania czegokolwiek.. no jeszcze jedna elektrownia weglowa i 3 wodne sa.. jedna zakonna nawet . 

11 godzin temu, 6465 napisał:

Siejeta kukurydzę po niedzieli? Tak się zastanawiam że może by we wtorek i środę glebę przygotować a na sobotę siew  umówić 🤔

ja jeszcze owsa nie zasialem .. zawsze sieje w maju.

na wczesny siew flint na pozny dent..

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

... konewką 😆 

Yyyy, tego....

Głosujeta dzisiaj?

Jak tak to wstawajta, kolejkę zająć przed lokalem wyborczym...

🙋

badz pierwszy i czekaj az sie kolejka za toba zrobi , w dzwiach nikt sie nie przecisnie obok ciebie..

a wiesz o co chodzilo z ta konewka ??

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie....bardzo ładnym autem ze znajomym.

Tak polazic.

Może siłowniki do maski doiczu kupię, bo słabo trzymają...

Może jaki komis po drodze....

przez internet nie bzedie taniej ?? jest jeszcze jakis ruch na takich gieladach ??

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Absolutnie, mam do tego odrazę.

Jakbyś miał faktyczną wiedzę to byłbyś uważany za autorytet a nie pośmiewisko. 

kurna..pioter jesli nieuk i spec po zawodowce mechanicznej chce z profesorem dyskutowac to kto sie osmiesza ????

dalem im filmik z wykladem grebisza, a zaden nie ma honoru i odwagi przyznac sie ze ja mam racje... wiec co im zostalo..

ludzie bez honoru nie sa chyba dla ciebie wyznacznikiem ??

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Już? Ja dopiero śniadanie. Trzeba do męża się przymilać 

IMG_20240407_073928.jpg

z bita smietana wlasnego wyrobu ???😂

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Mam dziś 3-daniowy obiad 

a ja mam urlop wiec nic nie gotuje.. cos sie zje gotowego.. rozmrozilem grochowke i kupilem lazanie..

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Ale można lokalną niemiecką zamienić na P0lską

a kufajke na kaftan..

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Jakie to P0japane

Z rana wszystkie wiatraki stały

Tera wszystkie kręcą

Mogli z rana kręcić a tera stać i dać fotoviltaice prąd wpychać 

To nie wszystko na odwrót

Zara fotovoltaika stanie bo już 253v w gniazdkach

przez ostatnie 8 lat nic nie zrobili w infrastrukturze ??

13 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dzwonili

Narazie nic nie zrobione

U każdego to samo aby dobre słońce to lipa. 

Nie ma odbiorców prądu

A u każdego P0 kolei produkcja

to bierz sie do robienia odbiorcow.. bez tego wymrzecie jak dinozaury..tylko nie pisz ze nie mozesz-ten sam rocznik jestesmy .

masz jakies dzieci,wnuki ??dawno uciekly do cywilizacji ??

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

przez internet nie bzedie taniej ?? jest jeszcze jakis ruch na takich gieladach ??

To już nie giełda z autami, takie duże targowisko ze wszystkim.

Se kupiłem siłowniki i takie tam.

Opublikowano
51 minut temu, jacus napisał:

kurna..pioter jesli nieuk i spec po zawodowce mechanicznej chce z profesorem dyskutowac to kto sie osmiesza ????

dalem im filmik z wykladem grebisza, a zaden nie ma honoru i odwagi przyznac sie ze ja mam racje... wiec co im zostalo..

ludzie bez honoru nie sa chyba dla ciebie wyznacznikiem ??

Ty nim na pewno nie jesteś. 

Tobie już potrzebny psychiatra a nie psycholog. Albo leczenie na nogi bo na głowę już nie pomoże. Jakbyś zbierał porządne plony to bym tej wiedzy nie kwestionował ale po tym co piszesz to twoja wiedza jest równa zeru i wydaje mi się, że są ludzie bez "wykształcenia" z dużo większym pojęciem niż twoje.

54 minuty temu, jacus napisał:

dawno uciekly do cywilizacji ??

Gdzie widzisz tą cywilizację? Taki sam syf wszędzie i przestań ten Kraków tak gloryfikować bo jest tam zwykły miejski syf i miejsce do życia dla takich leni jak ty.

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

A jakież to Twoje Alma Mater? Bo już pytałem i odpowiedzi nie dostałem...

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś zbierał porządne plony to bym tej wiedzy nie kwestionował ale po tym co piszesz to twoja wiedza jest równa zeru i wydaje mi się, że są ludzie bez "wykształcenia" z dużo większym pojęciem niż twoje.

Jest takie staropolskie porzekadło: "tak krowa, co dużo ryczy, mało mleka daje"...

5 minut temu, Łolek napisał:

No i po kościółku i po głosowaniu ciężko było się zdecydować 

Ja tam nie miałem wyboru🤷...

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tobie już potrzebny psychiatra a nie psycholog. Albo leczenie na nogi bo na głowę już nie pomoże. Jakbyś zbierał porządne plony to bym tej wiedzy nie kwestionował ale po tym co piszesz to twoja wiedza jest równa zeru i wydaje mi się, że są ludzie bez "wykształcenia" z dużo większym pojęciem niż twoje.

Gdzie widzisz tą cywilizację? Taki sam syf wszędzie i przestań ten Kraków tak gloryfikować bo jest tam zwykły miejski syf i miejsce do życia dla takich leni jak ty.

Pioter nie wiesz że jak się ktoś za dużo naczyta do się może mu mózg przesilić

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jest takie staropolskie porzekadło: "tak krowa, co dużo ryczy, mało mleka daje"...

Jacus jest po Collegium tumanum 

• Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Jakieś niezdecydowanie u tego Łolka.

Ja jeszcze nie byłem, ale wiem na kogo głos oddać...

• Like 1
Opublikowano

Ot, dalszy sąsiad sieje, on za sterami, ojciec na końskim siewniku. To może i ja pójdę wyjechać psiukaczem z garażu, nagrzać wody żeby węże z dysz schodziły i grzebać...

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Nie byłem i się nie wybieram. Ponoć wójt kontrkandydata nie ma a radny co tam zmieni...

Opublikowano
19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

...no nic dodać, nic ująć.

Opublikowano
6 minut temu, Łolek napisał:

Jacus jest po Collegium tumanum 

Żeś mnie Pan uprzedził 🤭

Ale to bardzo dobra uczelnia. 

Mnóstwo fachowców wyszkoliła, a ilu polityków i specjalistów w sp skarbu państwa 🙉

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jakieś niezdecydowanie u tego Łolka.

Oj tam zaraz niezdecydowanie. On po prostu się wacho🤷...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v