Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Karol6130 napisał:

Jeśli tylko poplon do przyorania to talerzówka starczy

A gruber był by jeszcze lepszy

Chyba że jest dużo włóknistego towaru,to gruber odpada

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano

Powiedziała, że ma 16, w rzeczywistości miała 14🤷...prokurator na grzbiecie🤭...

22 minuty temu, szymon09875 napisał:

16 max 👍 

Szymon przemyśl...tego posta😱🤭...

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Powiedziała, że ma 16, w rzeczywistości miała 14🤷...prokurator na grzbiecie🤭...

Szymon przemyśl...tego posta😱🤭...

Może też mu się marzy 😄

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

slawek74 napisał:

tam się będziesz przejmował... 😁

mam swój ogródek, swoje zajęcie. chyba to najbardziej boli, że nie sterowalny

z tym na końcu to może Ci się zdawać....

z czym? że ja idę własną ścieżką i jestem niesterowalny?

Opublikowano

Panowie, znalezione i niedziela ale tematy mam takke

potrzebuje krat samozatrzaskowych do bydła ok 8m bierzącyh

tur do IHC 1046/ inna tego typu 6tka do poprawek/spawania etc Cena Czyni Cuda

szukałbym kosiarki przedniej to samo jak wyżej CCC ale powyżej 2,70 a najlepiej 3m 

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja już po kościele , A z obecnych tutaj jeszcze ktoś uczęszcza na mszę niedzielną 🤔

A co to za różnica? Kółko różańcowe zakładasz, czy kościół domowy, a może należysz do Rycerzy Kolumba?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

w niedzielę się nie dorobisz 🤭 witajta 🙋‍♂️🤝

na jakiego wójta czy burmistrza startujesz 🤔🤭

zrób to co w takim przypadku robi agrafka 🤭

U mnie dziadek mówił że niedzielna praca w g*wno się obraca. 

Witajcie . 5 na plusie. @Agrest nie narzekaj u mnie z wczorajszym deszczem marzec 13mm

Wszystkiego Najlepszego dla Zbigniewa i Patryka jak tu solenizanci jeszcze jacyś są z wyjątkiem @12Pafnucy

Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

A co to za różnica? Kółko różańcowe zakładasz, czy kościół domowy, a może należysz do Rycerzy Kolumba?

No zapytać nie można 🤔 , ja się wiary nie wstydzę i tego że chodzę do kościoła 

Opublikowano

A ja może pójdę i łańcuchy do piły wyostrzyć bo we wtorek jadę po drewno i sąsiada mam do pomocy.

9 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ja już po kościele , A z obecnych tutaj jeszcze ktoś uczęszcza na mszę niedzielną 🤔

Ja chodzę na popołudniową mszę bo ludzi wtedy jest mało. 

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tu nie chodzi o to czy ktoś się wstydził czy nie. Tu są też osoby które ten temat drażni więc wolę go nie poruszać i czytać jakichś złośliwości na ten temat. Po co to i na co komu.

Opublikowano

nieprwda...

Może dla kogoś na swoim kto sam dla siebie jest sterem, żaglem i okrętem a w ciągu tygodnia się ogarnia że zarobi na to życie na POziomie i  może sobie POzwolić na wolną niedzielę.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Samo chodzenie do kościoła nie czyni człowieka wierzącym i pobożnym, jest jeszcze wiele "aktywności" o których większość zapomina

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzysiek1979 napisał:

Pany mam pytanie, nowa dzierżawa, sciernisko nie ruszane od żniw. Chce posiać gorczyce tylko jak to lepiej zrobić, czy to orać, doprawić itd, czy potalerzowac i siać. Ziemia miejscami ciężka, po orce będzie trudno doprawic. Gorczyca na poplon, pole bez perzu ale posne. 

Jak na poplon to bez orki. Płytka uprawa i siew.

Jeśli ciężka ziemia to pomysl o rzodkwi, ale nie oleistej choć też dobra, a o płużnej czy też melioracyjnej, np odmiana Forza.

To warstwę płużną rozkruszy.

Na internetach 7-9 zł za kg 

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

Tak mnie ta gorczyca też na myśli przyszła. Da się toto teraz wysiać np z wyka i później doschnie w zniwa, czy trzeba desykowac?

Opublikowano
konteno napisał:

nieprwda...

Może dla kogoś na swoim kto sam dla siebie jest sterem, żaglem i okrętem a w ciągu tygodnia się ogarnia że zarobi na to życie na POziomie i  może sobie POzwolić na wolną niedzielę.

ty to i jak tydzień by miał 10 dni a doba 50 to chyba się nie dorobisz ze swoim podejściem....🤦

• Like 1
Opublikowano

Ale doschnie wyka czy gorczyca?

Gorczyca na pewno dojrzeje. Wyka to pogoda musi sprzyjać bo może o ból głowy przyprawić, zwłaszcza kombajnistę jak bęben owijać będzie.

Ale da radę to wyprodukować.

Tylko gorczycy to pewno ze 2kg do tej mieszanki by wystarczyło

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v