Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Toć możesz startować 

Tylko po co, obecny wójt bardzo kochany, bo robi festyn disco-polo na stadionie z kiełbaską i browarkiem, a i coś tam porobił bo całował po 4 literach ostatni rząd, lansował się z posłami PiSu, za to dostawał kasę, coś tam zrobił, nawet jakby się pojawiła jakaś konkurencja to szanse marne że tak powiem ...

Startować będąc pewnym przegranej, to bez sensu ... A i ludzie mało myślący u nas, PiS chciał nam przeciąć gminę na pół budową S50, i co, w wyborach do Sejmu 58% poleciało zagłosować na PiS ... Poszedłbyś zagłosować na kogoś kto chce ci ekspresówkę zbudować 100 czy 200m od twojego domu ??

u nas też ten Małecki z Sochaczewa się tak lansował że miał najwięcej głosów w całej gminie a później wójt dostał przykaz że autokarem gminnym za moje podatki pojechał z ekipą po areszt i krzyczał "uwolnić wąsika " 😁😁😁😁 normalnie żenada

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał:

u nas też ten Małecki z Sochaczewa się tak lansował że miał najwięcej głosów w całej gminie a później wójt dostał przykaz że autokarem gminnym za moje podatki pojechał z ekipą po areszt i krzyczał "uwolnić wąsika " 😁😁😁😁 normalnie żenada

U mnie były to z czerwoną flagą jeździł na pochód 1 majowy do Warszawy 🤣

Opublikowano
42 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Najlepsza to jest żona/ była żona posła. Współczuje chłopowi 🤣.

Już są w spearacji po jej występkach w freakach

Opublikowano

Nasz obecny wójt za to już zmienia front, od 15 października poseł Małecki już się w gminie nie pojawia, za to coraz częściej widać posła Orlińskiego xD Zmiana frontu aby kartoniki jechały dalej xD 

Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ogólnie ten system jest chory. Jest za dużo urzędasów-  radnych gminnych, powiatowych, miejskich itp. Coś takiego jak powiaty powinno być zlikwidowane. Urzędy i urzędasy się dublują. Za dużo idzie kasy na tych nierobów.

W Nowym Jorku jest 16 radnych a w Warszawie 72. Poyebane to jest. Radny powinien działać społecznie a nie za kase.

Wójt ma 25 najbliższych współpracowników 

Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby było na kogo xD U nas jeden kandydat na wójta i jeden na radnego z mojego okręgu ... Dopiero w powiecie i wyżej jest jakiś wybór ...

Ja sąsiednia gmina i 4 na wójta i ponoć 4 na radnych. 

Opublikowano
6465 napisał:

25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Żeby było na kogo xD U nas jeden kandydat na wójta i jeden na radnego z mojego okręgu ... Dopiero w powiecie i wyżej jest jakiś wybór ...

Ja sąsiednia gmina i 4 na wójta i ponoć 4 na radnych. 

bo każdy kandydat na wójta musi mieć z sobą też większą połowę zarejestrowanych swoich radnych

Tomasz0611 napisał:

Nasz obecny wójt za to już zmienia front, od 15 października poseł Małecki już się w gminie nie pojawia, za to coraz częściej widać posła Orlińskiego xD Zmiana frontu aby kartoniki jechały dalej xD 

no to i tak że wyciąga rękę po kasę do każdej opcji bo u nas dostał 12mln z nowego ładu wykorzystał 7.5 mln a resztę oddał na fundację PISowska

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Najlepsza to jest żona/ była żona posła. Współczuje chłopowi 🤣.

tam każdy dobry 😂 ta chciała się szybko wybić to gada głupoty ale myślę że pod publikę, widziałem że już nawet u kuby była 

Opublikowano
50 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Teraz wszyscy pschają się do koryta jak świnie. Robota w sumie żadna, kasa super, czego chcieć więcej. Jedna kadencja a można dorobić się kokosów. Nawet na radnych itp chętnych jak much do gówna. Kiedyś jak płacili grosze to mało było. Teraz jak jeszcze wpadnie jakaś komisja itp za kilka godzin "pracy" masz 3- 4 tys miesięcznie. Gdzie tyle dostaniesz? 

U nas radny ma tysiąca na miesiąc bez komisji. Wróć w mojej byłej gminie

Opublikowano

U mnie pojedynek dwóch dziadków. 

Tacy dobrzy że każdy ode mnie dostanie po głosie. 

Z wioski mam dwóch radnych do gminy, więc też chyba po jednym, lub oddam dla ich konkurenta wystawionego przez mniejszość wyznaniową, za to że wiedzą czym jest polityka 😁

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, HF86 napisał:

U mnie pojedynek dwóch dziadków. 

Tacy dobrzy że każdy ode mnie dostanie po głosie. 

Z wioski mam dwóch radnych do gminy, więc też chyba po jednym, lub oddam dla ich konkurenta wystawionego przez mniejszość wyznaniową, za to że wiedzą czym jest polityka 😁

Na 15 mandatów do rady jest 54 chętnych 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na 15 mandatów do rady jest 54 chętnych 

Z mojej wioski, tak już pewni siebie że każdy z nich jest już radnym, że nie widzą, że już dawno przegrali 🤫

• Haha 4
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Z mojej wioski, tak już pewni siebie że każdy z nich jest już radnym, że nie widzą, że już dawno przegrali 🤫

Z jednego okręgu też bardzo pewny siebie ostatnio dzwonił i płakał że mu kontrkandydata wystawili. Ale w pięknym stylu to było zrobione bo utrzymane w tajemnicy do samego końca. Kontrkandydat wykonywał mu meble, wystawił fakturę, rozliczyli się i poszedł zebrać podpisy poparcia 🤭 

• Haha 4
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Z jednego okręgu też bardzo pewny siebie ostatnio dzwonił i płakał że mu kontrkandydata wystawili. Ale w pięknym stylu to było zrobione bo utrzymane w tajemnicy do samego końca. Kontrkandydat wykonywał mu meble, wystawił fakturę, rozliczyli się i poszedł zebrać podpisy poparcia 🤭 

Bardzo dobry kandydat💪...cos jak ten👇

6 minut temu, GRZES1545 napisał:

Źle nie gada ...wszystko z życia wzięte 🤷

To jest niegłupi chłopak. Tu se akurat jaja robi, ale na poważniejszych filmikach nie sposób się z nim nie zgadzać... 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v