Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Leszy napisał:

Tylko coraz mniej kontrahentów tak samo sobie ją ceniących. 

Coś Ty

2 godziny temu, Desperado napisał:

Ty nie jesteś przypadkiem na płatnych usługach tego rządu? to jest niemożliwe żeby być tak zagorzałym i fanatycznym zwolennikiem, od rana do wieczora.

Messenger_creation_5bfbed37-5d8d-4b9a-9abd-ef3ce028f606.jpeg

• Haha 8
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Agrest napisał:

Patrzcie co ruda szuja tworzy. To przedsmak przyszłości. Najpierw blokada kont kryptowalutowych, potem już łatwo pójdzie trzymanie ludzi za ryja. Masz pieniądze ale ich nie masz. Ot k**ewskie szuje i złodzieje.

https://www.telepolis.pl/fintech/prawo-finanse-statystyki/rzad-kryptowaluty-blokada-majatku

Ty, ale ogarniasz że problem istnieje od kilku lat i został wprowadzony przez twoich ulubieńców, a mianowicie permanentna inwigilacja kont bankowych i możliwość blokowania według widzimisię Halinki z US.

https://www.prawo.pl/podatki/blokada-konta-moze-w-skrajnych-przypadkach-zatrzymac-dzialalnosc-przedsiebiorstwa,523880.html

3 godziny temu, Agrest napisał:

I już masz usprawiedliwienie.  I tak z każdym tematem.

Jest super, jest super, więc o co ci chodzi...🤷‍♂️

Ale masz jakieś kontrargumenty poza kwi kwi tusk rudy? Więc o co ci chodzi...🤷‍♂️ 

Edytowane przez tomek222
Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

a skąd wiesz że tego nie wystawiał? to 700?

600l, gdybym nie znał człowieka to bym pewnie uznał że wystawiał. Dopiero w tym roku zdecydował się sprzedać ale nigdzie go nie wystawiał na ogłoszenia. Jedyny minus który mi nie przeszkadza to ręczne otwieranie zasuw,ale to już będzie pretekst żeby podczepiać go do Zetora albo belarusa bo w ursusie kabina orzeszek i ręki pod szybą nie będę przekładał przecież.

@Nieustraszony1044 a co miał powiedzieć jak on z zachodnią techniką się nie zna. Przyjechałem na podwórko,wyszedł połaził wkoło i poszedł.

@Karol6130 podoba mi się ustawianie wysiewu w nim.

• Like 1
Opublikowano

6 godzin temu, gregor1284 napisał:

Coś Ty

Na normalny obrót w gospodarstwie to czasem nawet ciężko się pozbyć gotówki która Ci wpadła w ręce. Raz to nawet facet chciał aby mu za siew kukurydzy przelew zrobić, bo będzie mu wygodniej. 

Opublikowano
7 godzin temu, Leszy napisał:

Kontrahent może sobie cenić gotówkę, mimo to odgórnie są limity na transakcje gotówkowe. Np wystawiam fv klientowi to powyżej 12k musi być przelew. I ja i on wolimy widzieć realny pieniądz.

+5, dawno nie padało

Opublikowano
8 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

„Ludzka przestarzałość” 1956"

E tam filozofie, trochę to skróciłem ten cytat, by nie zajmował całego ekranu. Przez całe poprzednie stulecia edukacji masowej nie było, a ludziom wręcz tego zakazywano. Nawet biblii nie wolno było pospólstwu samemu czytać i interpretować. Czytać nie potrafili nawet królowie, a i tak się wszyscy buntowali i dochodziło do przewrotu za przewrotem. Masowa, powszechna edukacja  to raptem XX w. 

Opublikowano

Leszy napisał:

przez jedną fakturę gotówkową miałem kilka nocy nie przespanych i musiałem tlumaczyć że ciele nie było zbożem 🤦🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

-2°☀️

No koniecznie

...ale bramę otworzysz?

....bycki nakarmione, psy tyż, to tera ja mogę śniadanie se zjeść...

Sie ładna pogoda na dziś zapowiada.

Opublikowano
10 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

Ktoś z was wymieniał teraz okna w domu ? Warto dopłacać za trzyszybowe ? Ile u was kosztuje m2 okna ?

ja wymienilem.. cena -nie rozni sie specjanie w roznych firmach. na 7 oknach z 1 tys miedzy 10 firmami. papiery schowane nie mam czasu szukac , ale cos kolo 2 tys za sztuke z montazem.

wstaw na oferteo- to sie dowiesz.

na doplaty to tylko 3 szyby. choc przy dzisiejszym dochodzie z ha to slabo bedzie..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

🙋

No to jak tam ludziowie?

Musi świętujem dzisiaj?...tak przy niedzieli..

ja wczoraj lezalem -dzisiaj do pracy.

Opublikowano
7 godzin temu, tomek222 napisał:

Ty, ale ogarniasz że problem istnieje od kilku lat i został wprowadzony przez twoich ulubieńców, a mianowicie permanentna inwigilacja kont bankowych i możliwość blokowania według widzimisię Halinki z US.

https://www.prawo.pl/podatki/blokada-konta-moze-w-skrajnych-przypadkach-zatrzymac-dzialalnosc-przedsiebiorstwa,523880.html

Ale masz jakieś kontrargumenty poza kwi kwi tusk rudy? Więc o co ci chodzi...🤷‍♂️ 

Słuchaj młodzieńcze, przyszła nowa lepsza jakość. Tylko co się dzieje że miast naprawiać tylko dalej psują . Tyle planów tyle nadziei, a tu zonk. Mieli pis wsadzić, państwo naprawić, ograniczyć rozpasłą ĺawę ministerialną, kompetentnych ludzi do spółek skarbu państwa wsadzić. Mieli...

Ogarnia to Twoje pojmowanie? Zobacz, jesteś urobiony jak gówno w szambiarce. Nie reagujesz na zło, nie wyciągasz wniosków.   Twoja jedyna reakcja to - bo to już za pisu było. 

Jest tak jak pisałem przed wyborami.  Rządzenie i przekaz polegać będzie na - a bo tamci to tak robili...

To jest wystarczający argument by nie rozliczać rządzących, a dalej żyć przywoływaniem tego co było.

Widzisz, ja wyciągnąłem wnioski i dałem czerwoną kartkę w wyborach,  choć wiem że to też dzięki mnie teraz rządzi to coś zwane koalicją. 

Ty kroił byś i dał się pokroić dla rudej szui. Jestem przekonany że kiedyś przejrzysz na oczy jeżeli masz jeszcze co kolwiek z własnego myślenia, choć  będzie to za późno. Ale wówczas to ty naplujesz na lustro a nie lustro na ciebie.

Opublikowano

Przed walką atmosferę podgrzewali to myślałem że będzie się krew lała kilka rund a nie 48sek. Oni mocni w mordach żeby kasa była większa. 

5 minut temu, soltys48 napisał:

I po co oczy męczyć oglądając to?

Opublikowano
10 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

Ktoś z was wymieniał teraz okna w domu ? Warto dopłacać za trzyszybowe ? Ile u was kosztuje m2 okna ?

Nawet się nie zastanawiaj tylko bierz trzyszybowe 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v