Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, soltys48 napisał:

Polowa dla niej

@Karol6130pracowity chłop to może być zięciem. BUŁKA CHLEBA się znajdzie i roboty też u mnie jest zawsze

Cza jechać opału Grzesiowi przywieźć 

IMG20240305063419.jpg

Kontrola podstawą zaufania,nie po to kamery montowałem Ta by się nie ocielila 

Raz że młoda 

Dwa że za bułka chleba to za dużo 

Na Markowego chlopaka patrz, fynd darmo by był 🤭

• Haha 2
Opublikowano
39 minut temu, wojtal24 napisał:

@soltys48 owies już posiałeś bo tu ostatnio rzadziej zaglądałem znając Ciebie to pewnie już z 2 tygodnie temu 😁😁😁

Nie sieje w tym roku. 

Dwa tygodnie temu to w normalnym roku byłby posiany

Drewno kupione i kolejne na jutro zamówione 

IMG20240305072118.jpg

IMG20240305072310.jpg

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Na Markowego chlopaka patrz, fynd darmo by był 🤭

Sławkowy w równym wieku 🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Dzień dobry. @radekz200 na czczo!

A reszta proszę się częstować. Smacznego.

IMG_20240305_063103.jpg

Z lidla czy z biedronki?

Opublikowano

jasny uj, ale żem zmarzł w łysinę. śnieg pada, czapki zapomniał, włosy zgolił i się tyle czynników nałożyło, że łysina zmrożona.

HF86 napisał:

1 godzinę temu, Bananek napisał:

byś był bliżej to bym łodkupił

A miałeś Pan hodowlę porzucać 🤣

zmniejszać póki co. te co teraz sprzedałem do Wieśkowych dwóch to spora redukcja pogłowia.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

23letni gnuj 

To z tydzień temu mówili o tym

Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał:

A ty juz na polu był.

Bo wontpie żebyś juz na pole leciał żeby sprawdzić czy nawóz się rozpuścił.

Obok bramy P0le tam gdzie deszczomierz stoi

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Ryszard to nie PO unijnemu tak wcześnie wstać :⁠-⁠) chyba że koszmara misłes że tusk robotę ci znalazł.

Witajcie pogoda jakaś jest. Jak wyjdę z domu to napisze jaka

Ja już 70 km P0konał już zP0wrotem w domu

Opublikowano (edytowane)

Rysiek tylko wam pier**li za uszami że spi całymi dniami a on gospodarzy na całego :D 

nawóz posiał , pewno dziś kontrakt podpisywał na nowe zbiory :) 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Nie sieje w tym roku. 

Dwa tygodnie temu to w normalnym roku byłby posiany

Drewno kupione i kolejne na jutro zamówione 

IMG20240305072118.jpg

IMG20240305072310.jpg

Sławkowy w równym wieku 🤭

Ile u was takie drewno 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v