Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

teraz dodam coś jeszcze. zablokowane wypiździejewo górne, zrobiłem dziś ponad 300km i przejechałem w spokoju ze trzy większe miasta. w tym moje miasto wojewódzkie. nie uświadczyłem ani jednej blokady. w mieście ruch jak codzień. nikt z miastowych nie wie nic o proteście dopóki nie włączy radia, bo w tv też jakoś nie pokazują tego. co dało zablokowanie podrzędnych dróg czy skrzyżowań? kogo wkurzyliście? swoich, ewentualnie kilku kierowców ciężarówek, którzy nie wiedzieli o blokadzie wcześniej. (ci którzy wiedzieli- albo zrezygnowali z kursu w tych godzinach, albo pojechali innymi drogami) 

Jedno trzeba przyznać, jest to świetna okazja, żeby postać sobie i popierdzielić głupoty. Zwykle nie ma okazji, żeby się spotkać. Znam jednak lepsze miejsca na takie schadzki. I najlepiej bez ciągników, to choć chlapnąć coś można. Choć jak ktoś ma skłonności to i w ciągniku można sobie coś do przełknięcia ogarnąć. 😉

Edytowane przez Bananek
  • Like 2
Opublikowano
11 minut temu, PRIMO napisał:

Właśnie przez takich lemingów jest ten cały cyrk. 

Trzeba walczyć o swoje choćby do usranej śmierci. 

Pomimo różnic jakie między nami nastąpiły kiedyś jestem zmuszony niechętnie ale przyznać Ci 100% racji

Opublikowano
14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Kampania informacyjna? Ulotki? Banery? Coś co zaciekawi ludzi i nie będzie ich denerwować🤔🤔

Ale ja tam się nie znam 😶

Dlatego jutro nie jadę ciągnikiem. Ale zamiast banerów i ulotek rozmowa i poczęstunek

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MonteChristo napisał:

Jaki jest twój pomysł?

Od 6marca zaczyna się jak się nie mylę następne posiedzenie Sejmu i Senatu. Trzeba blokować Wiejską w stolicy a nie drogi i wnerwiać  kierowców 

Edytowane przez PAN88
  • Like 2
Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

Ale weź ty ochłon i przeczytaj jeszcze raz co ja napisałem 

1 etap Szymek to zebranie tych ludzi żeby wyjechali, wiesz poprzednio ile mniej osób było. Teraz jak się ruszyli i nie wstyd im jako jedynemu ze wsi jechać to można działać dalej. Mi te utrudnianie ludziom życia też się nie podoba

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Szydełkowaniem i haftem...

Tak po cichu, by innych nie denerwować...

😁

Nie, lepiej blokować przejazd karetki jak jeden mądry inaczej, jeszcze z dwa takie wystąpienia i będzie masowa nagonka na rolników ... Strajk jak najbardziej popieram, ale takie występki są karygodne ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 4
Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

No coś ty... Przecież jak jeden z drugim karetki nie przepuści to zaraz tusek granicę zamknie a w łuni zielony ład wycofają... 

Wiesz dobrze że w każdym gronie znajdzie się idiota. Powinien porządny łomot dostać 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, lepiej blokować przejazd karetki jak jeden mądry inaczej, jeszcze z dwa takie wystąpienia i będzie masowa nagonka na rolników ...

No właśnie. 

Uświadamianie miastowych 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Radziu ciągnikiem jedź 🤷

Co do strajku, to na początku krytykowałem postulaty. Ktoś potem opracował je dość mądrze, wrzucałem ulotki. Był pokaz niezadowolenia. Ale na tym skuteczność tego protestu się kończy. Jeśli rolnictwo nie przestanie dokładać ręki do nakręcania gospodarki to nic takie protesty nie dadzą (jednocześnie można blokować granicę). Pojechanie do gniazda decydentów też nie pomoże, bo to będzie zamach na instytucje państwowe i nakręci tylko bijatyki z policją. Chłopy są rozpracowane. Decydenci tylko spokojnie czekają, aż przyjdzie sezon prac polowych. Byłem na protestach i będę jeszcze. A nasze rolnictwo zmierza nieuchronnie w takim oto kierunku👇

I teraz możeta mnie zlinczować 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak to powiedziałem okolicznym działaczom to mi jeden powiedział że nie mam ciągnika na strajk to tak gadam 🤣

A i okazało się że nagle wiele gospodarstw upadnie jak na jeden dzień lub dwa by wyjechali. Druga wymówka to że daleko i kasy na paliwo ile potrzeba, ale 50 czy 60 litrów na paradzie wypalić to nie problem. Takie podejście mają ludzie do tych strajków. 

Mają jutro przyjechać chłopacy autami 80km. Dwóch czy trzech 60km ciągnikami do miejsca zbiórki się wybieraja

14 minut temu, radekz200 napisał:

kurła chłopcy byłem dzisiaj w dwóch stacjach okręgowych żeby zrobić przegląd deutza i bez ciągnika nie chcieli zrobić 😂 także jak ja mam jechać na strajk? 

O proszę. A myślałem że będziesz się jakimś katarem z d*py czy pindola zasłaniał

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

No właśnie. 

Uświadamianie miastowych 

Myślisz, że leminga przekonasz?

Opublikowano
14 minut temu, Bananek napisał:

teraz dodam coś jeszcze. zablokowane wypiździejewo górne, zrobiłem dziś ponad 300km i przejechałem w spokoju ze trzy większe miasta. w tym moje miasto wojewódzkie. nie uświadczyłem ani jednej blokady. w mieście ruch jak codzień. nikt z miastowych nie wie nic o proteście dopóki nie włączy radia, bo w tv też jakoś nie pokazują tego. co dało zablokowanie podrzędnych dróg czy skrzyżowań? kogo wkurzyliście? swoich, ewentualnie kilku kierowców ciężarówek, którzy nie wiedzieli o blokadzie wcześniej. (ci którzy wiedzieli- albo zrezygnowali z kursu w tych godzinach, albo pojechali innymi drogami) 

Jedno trzeba przyznać, jest to świetna okazja, żeby postać sobie i popierdzielić głupoty. Zwykle nie ma okazji, żeby się spotkać. Znam jednak lepsze miejsca na takie schadzki. I najlepiej bez ciągników, to choć chlapnąć coś można. Choć jak ktoś ma skłonności to i w ciągniku można sobie coś do przełknięcia ogarnąć. 😉

Sposoby żeby z 50 rolników na Warszawę zjednoczyć też znasz? Zaprezentuj

Opublikowano
Qwazi napisał:

A nasze rolnictwo zmierza nieuchronnie w takim oto kierunku👇

obawiam się, że ten etap z filmu został już dawno wdrożony i już teraz pracujemy na swojej ziemi za ich pieniądze.

Opublikowano
8 minut temu, PAN88 napisał:

Od 6marca zaczyna się jak się nie mylę następne posiedzenie Sejmu i Senatu. Trzeba blokować Wiejską w stolicy a nie drogi i wnerwiać  kierowców 

Popieram. I tu miejsce dla osób które pisały że to ma sens, czekam na wyniki

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, lepiej blokować przejazd karetki jak jeden mądry inaczej, jeszcze z dwa takie wystąpienia i będzie masowa nagonka na rolników ... Strajk jak najbardziej popieram, ale takie występki są karygodne ...

Raczej nie problem zlokalizować gościa 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

obawiam się, że ten etap z filmu został już dawno wdrożony i już teraz pracujemy na swojej ziemi za ich pieniądze.

Michał w wielu przypadkach tak jest, tylko chłopy nieświadome tego, że goniąc za uzyskaniem dofinansowań wykonują wydawane polecenia

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

byłeś dziś w pracy?

Byłem i dziś i 9 lutego też byłem. A że godzinę czy 2 później wrocilem do domu to mi nie przeszkadzało tak jak i moim kolegą. 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
23 minuty temu, MonteChristo napisał:

U mnie powystawiali, a będą wybory to psl'owiec wójtem zostanie, a jak ich ich chcesz uświadomić kto tworzył i przyklepywał zielony lład tp głupoty gadzasz

Pewnie masz rację...

16 minut temu, gregor1284 napisał:

Dlatego jutro nie jadę ciągnikiem. Ale zamiast banerów i ulotek rozmowa i poczęstunek

O. Można? Można. 

14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A tam nie znasz się...

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

byłeś dziś w pracy?

Byłem i dziś i 9 lutego też byłem. A że godzinę czy 2 później wrocilem do domu to mi nie przeszkadzało tak jak i moim kolegą. 

a na ilu blokadach stałeś i ile czasu?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v