Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie zgodzę się. Jest jeden sklep w okolicy, niby rolniczo techniczny a jak chcesz coś innego niż odblask, lampa czy nożyk do kosiarki to tylko na zamówienie. Ostatnio brałem linkę obrotomierza do siuntki to sprzedawca z uśmiechem mówi że AKURAT MA 🤦. Do tego się tak znają że jak nie przyjdziesz z katalogiem i nie pokażesz palcem to będzie godzinę w komputerze szukał a i tak nie znajdzie. A w Googlach opinie super, że wszystko na stanie, że obsługa doradzi 

Przyjedź do nas. Jest sklep z częściami dobrze zaopatrzony. Sporo wsc przyjeżdża.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Podobno nie wszystkie.

Prawdę mówiąc niewiele mnie to, podobnie jak ludzkość interesuje. Muszę po kury dzwonić. Ziemię nabyłem i się niedługo brać za pierwsze rozsady. Później za miesiąc kolejne i jeszcze kolejne a w maju zrobić rozsadę korpieli. W międzyczasie dwa rzuty brojlerów oskubać, później kaczki, perliczki. Sianokosy. Z pszczołami coraz więcej zajęć a mam w tym roku rekordową ilość do obrobienia. Nie będzie czasu na głupoty.

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

ja sie nie znam - poczytaalem troche i z tego wiedze czerpie.. doczytaj kiedy przeksztalci sie wfforme dostepna do pobrania przez rosline.

no i wez pod uwage ze chodzi o mocznik z inhibitorem ureazy ..

gdyby kots nie wiedzial jako nawoz innego nie wolno stosowac..

Przyjmijmy że mamy ten mocznik zwykły tak jak to było kilka lat temu. Ja wyczytałem że 14 dni max trwa ten proces. Nie zaprzeczyłeś więc ok. Teraz kolejne pytanie. W jakiej fazie rozwoju następuje znaczny wzrost pobierania azotu przez qq i w jakim +/- czasie od siewu przypada ten termin 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Przyjedź do nas. Jest sklep z częściami dobrze zaopatrzony. Sporo wsc przyjeżdża.

Do laverdy tam się zaopatrywałem, tam rzeczywiście gość się zna. Pas zamówił z numerów ze starego a przyszedł 2 razy dłuższy to pół godziny po zamknięciu siedział aż znalazł na stanie prawie taki sam 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Podobno nie wszystkie.

Najpierw wyginą biali, a co będzie później to ch*j wie

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Co będziesz siał na rozsadę? 

Pomidory, papryka, ogórki szklarniowe, kalafiory, pory, selery i najważniejsze - kapustę.

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Nie no. Szybko załapałem.

Nie za wcześnie na rozsadę?

W lutym pomidory i papryka, selery, kapusta wczesna. W marcu - kapusta późna i czerwona, pory, kalafiory. W kwietniu - cukinia. W maju korpiele.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, superfarmer02 napisał:

12 minut temu, 6465 napisał:

Do laverdy tam się zaopatrywałem, tam rzeczywiście gość się zna. Pas zamówił z numerów ze starego a przyszedł 2 razy dłuższy to pół godziny po zamknięciu siedział aż znalazł na stanie prawie taki sam 

pracowałem w handlu i powiem wam że niektórzy się do tego nie nadają, pierwszy kontakt i masz chęć wyjść bo nie dość że cham to jeszcze pojęcia nie ma, albo zachowuje się tak jakby za kare tam pracował i wypływa z takiego taka frustracja.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Dla siebie potrzebuję ze 30 główek kamiennej głowy. A gdzie tam dla moich. Papryki niedużo, bo ja tego zbytnio nie jem. Pomidorów to tak jak w zeszłym roku gdzieś. Korpieli to będę musiał nasiać, po wczesnych ziemniakach żeby obsadzić parę arów.

Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Musiałeś mieć obawy...że Cię ściągnie jak sąsiada Małaczarnej.😆

raczej mialby problemy techniczne ..

on  z psem z jednje miski je i spi na jednym lozku i gdy inne psy go atakuja to zdziwiony jest ..nie wie gdzie uciekac ..

przypomnialem sobie ze  mam konto na mojepzu i zaplacilem blikiem polise.

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Przyjmijmy że mamy ten mocznik zwykły tak jak to było kilka lat temu. Ja wyczytałem że 14 dni max trwa ten proces. Nie zaprzeczyłeś więc ok. Teraz kolejne pytanie. W jakiej fazie rozwoju następuje znaczny wzrost pobierania azotu przez qq i w jakim +/- czasie od siewu przypada ten termin 

przyjmijmy ze go juz nie ma i pewnie nigdy nie bedzie..zakladam ze i import ukroca a ten do opryskow to podzieli los maczki kostnje -tej do nawozenia gleb a nie zwierzat

dziecko -baw sie lalkami a nie ze mna.. niedziela jest, z pracy wrocilem , zonke trzeba przytlulic, a nie odpowiadac na pytanie ktore do niczego nie prowadza...

albo idz lepic balwana albo poczytaj i posluchaj fachowcow.. 

poszukaj publikacji porf. grzebisza albo iung -czego nie zrozumiesz to moge ci w wolnej chwili przetlumaczyc z polskiego na nasze..

Opublikowano
42 minuty temu, konteno napisał:

należy porównać na ilu różnych typach/producentach silników te modele kombajnów wychodziły( tak jak z perkinsem/mercem w dominatorach ) i czym sie różnił osprzęt w komorze silnika i kabinie w zależności od silnika

z Merlin już i tak nie naprawią

Kupie od makreli z z paru mgbewe i ogarnie im się tu jakie obywatelstwo 

Opublikowano

Ano właśnie.

Dobry sprzedawca robi opinię sklepom.

U nas np byli w miarę ogarnięci i potrafiący pomoc sprzedawcy, to wiadomo było że coś się wymyśli.

Niestety zmienili się.

Są i teraz ok sprzedawcy, ale tylko sprzedawać potrafią. 

Opublikowano (edytowane)

Czemu tak chamsko się do mnie zwracasz? Chciałem zadać ci kilka pytań. Skoro unikasz odpowiedzi to rozumiem że nie masz takiej wiedzy? Publikacje sobie mogę poczytac ale skoro zadaje tobie pytanie to znaczy że chce uzyskać odpowiedź od ciebie 

3 minuty temu, jacus napisał:

raczej mialby problemy techniczne ..

on  z psem z jednje miski je i spi na jednym lozku i gdy inne psy go atakuja to zdziwiony jest ..nie wie gdzie uciekac ..

przyjmijmy ze go juz nie ma i pewnie nigdy nie bedzie..zakladam ze i import ukroca a ten do opryskow to podzieli los maczki kostnje -tej do nawozenia gleb a nie zwierzat

dziecko -baw sie lalkami a nie ze mna.. niedziela jest, z pracy wrocilem , zonke trzeba przytlulic, a nie odpowiadac na pytanie ktore do niczego nie prowadza...

albo idz lepic balwana albo poczytaj i posluchaj fachowcow.. 

poszukaj publikacji porf. grzebisza albo iung -czego nie zrozumiesz to moge ci w wolnej chwili przetlumaczyc z polskiego na nasze..

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

Ale nie przyszło Ci do głowy że w innej firmie taniej?

Wprawdzie za traktor jest mało, ale polecam szukać tańszych zawsze.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Uziu92 napisał:

pisałem już w temacie o" allegro " że często te opinie to są albo kupione, albo pisane przez znajomych, pracowników albo z fejkowych kont, ile teraz czasu zajmuje utworzenie konta na google ? chwilę i nikt tego nie weryfikuje.

Dlatego jeśli pisze opinie z imienia i nazwiska 

@jacus dla ciebie TUW to jakaś firemka 🤔

Agent  jeśli mam u niego 9 pojazdów i  budynki to dba o klienta, 

I prywatnie miły spoko gość, wszystkie papiery po kolizji młodego poogarnial, jak mi dach zdjelo to jeszcze wiatr nie przestał wiać to już numer szkody miałem 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Ano właśnie.

Dobry sprzedawca robi opinię sklepom.

U nas np byli w miarę ogarnięci i potrafiący pomoc sprzedawcy, to wiadomo było że coś się wymyśli.

Niestety zmienili się.

Są i teraz ok sprzedawcy, ale tylko sprzedawać potrafią. 

To tak jak u mnie we wsi na składzie nawozów i śor byli sprzedawcy, właściciel się ożenił i chyba baba przejęła stery bo wszędzie kobiety, doradztwo praktycznie nie istnieje

Opublikowano
43 minuty temu, slawek74 napisał:

jesteś nie miły 😛

Kurde ja też? Chciałem dla niego dobrze 

23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wyginie. Dinozaury też były i znikły. Wcześniej proporcje się może i zmienią ale później będzie tylko wymieranie.

A to coś było że ludzie w nich kamieniami rzucali 

13 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie za wcześnie. Też miałem robić kapustę i brokuł ale znowu marianie tego jak rok temu i 90% trzeba będzie wywalić... 

Co nie pykło?

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Czemu tak chamsko się do mnie zwracasz? Chciałem zadać ci kilka pytań. Skoro unikasz odpowiedzi to rozumiem że nie masz takiej wiedzy? Publikacje sobie mogę poczytac ale skoro zadaje tobie pytanie to znaczy że chce uzyskać odpowiedź od ciebie 

🤔

10 minut temu, MonteChristo napisał:

To tak jak u mnie we wsi na składzie nawozów i śor byli sprzedawcy, właściciel się ożenił i chyba baba przejęła stery bo wszędzie kobiety, doradztwo praktycznie nie istnieje

I już luka na rynku. Wykorzystaj to. 

2 minuty temu, slawek74 napisał:

a porzuciłbyś dorobek życia 🤔

Tak tego nie odebrałem, myślałem że to tylko jakieś gzary które zawalają miejsce 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v