Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

No wiążący po około 30 sekundowym szkoleniu przystąpił do działania. U nas to na to dziesiątki mawiali

U nas mendelki. 

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Coś Ty. Chodzą jeszcze po świecie. Zoba zdjęcia z tamtego roku 

Screenshot_20240108_171525_Facebook.jpg

Screenshot_20240108_171550_Facebook.jpg

A o czym Ty to chciałeś?

O albo takie przejażdżki. Nawet się moje ziomki załapali 

FB_IMG_1704730785365.jpg

To jakiś skansen?

Opublikowano
55 minut temu, PRIMO napisał:

Wręcz przeciwnie. 

Z tej zawiści to mój somsiad podpierdolił mnie do inspektora nadzoru budowlanego o płytę obornikową. 🤨

Ta z zawiści dla twojego dobra to zrobił, nie masz czasu na nudę pieniędzy trochu wydasz wspaniały człowiek 😉

Wiem że  to cię nie śmieszy, ale co takiemu zrobisz 

Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał:

To nie dobrze

Już mi wszystko jedno 

6 minut temu, wojtal24 napisał:

byłem w piątek koło Ciebie ale się tu nie udzielałeś nic bo bym skręcił

A bo już mi się znudziło tutaj

Opublikowano
44 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pisałem. 

Tak.

Odpala zanim dotkne kluczyk.😆

Kurna film mi się nie nagrał z odpalania.

No ładnie odpala.

U mnie ursus od szczału zagadał 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Już mi wszystko jedno 

Marcin, głowa do góry. Po nocy zawsze jest dzień, po burzy zawsze jest słońce.

Ludzie mają jeszcze większe problemy i się  nie załamują

Opublikowano
42 minuty temu, szymon09875 napisał:

Reanimacja trupa cześć kolejna. Szlif wału do siuntki plus remont głowic i nowe korbowody +kpl panewek 2400... Do tego reszta i bez roboty pod 6 tys podejdzie 

-10

Było moją brać.

Opublikowano
26 minut temu, PRIMO napisał:

Żeby to było takie proste to już by było po temacie. 

To jest typowy cham i nic z tym nie zrobisz. 🤷‍♂️

Mógł ale zrobił się wielki panisko.

A do tej pory jak wam się żyło po sąsiedzku?

Opublikowano
44 minuty temu, bratrolnika napisał:

Może z RMG 

Mi też, ale głupotą byłoby teraz wyłożyć 15tys.zł za materiały i czekać aż ktoś łaskawie to kupi 

Tym bardziej że nie mam już na to siły ani czasu

Za swoje. Jeden jak pojechałem na pierwsze prasowanie to aż w szoku byłem. Nowy tur, agregat, kosiarka, sadzarka, opryskiwacz, rozsiewacz. Mówił że za swoje bo "coś trzeba z pieniędzmi robić" ziemi może 8ha. Drugi, trochę więcej ziemi, nowy Zetor 100km. Nowa pronarka, agregat talerzowy. Też za swoje i powód ten sam 

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Agrest napisał:

U nas kopki, a ogólnie najbardziej znana nazwa to mendle. 

Kopy to coś tam o sianie mówili. Ze z pokosu to jakoś ściągali w kopy a potem w srogi 

15 minut temu, Łolek napisał:

Czy tylko ja mam takie wrażenie że on stałe za***any chodzi 

Tu mordę ma spokojniejszą 

15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

To jakiś skansen?

Nie. Tak się czasami spotykają ludzie, kultywują tradycje 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, jacor73 napisał:

To nie dobrze

Już mi wszystko jedno 

6 minut temu, wojtal24 napisał:

byłem w piątek koło Ciebie ale się tu nie udzielałeś nic bo bym skręcił

daleko mieszkasz od s8 bo byłem w Wieluniu

Opublikowano
Łolek napisał:

44 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pisałem. 

Tak.

Odpala zanim dotkne kluczyk.😆

Kurna film mi się nie nagrał z odpalania.

No ładnie odpala.

U mnie ursus od szczału zagadał 

potwierdzam

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Pobok stała, tam gdzie jej miejsce. Toć za wiążącym nie ustanie bo zara ujów by nazbierała 

Ona za koszącym ma być a dopiero za nią kolejna do wiązania. Chyba, że taka śprytna, że wydoli odbierać i wiązać. 

Inne pytanie mam - kojarzy mi się z dzieciństwa jakiś czeski czy słowacki serial, bohaterowie gdzieś na wsi mieszkali, takie coś obyczajowego. Pamięta ktoś takie coś? Czy mi się już od gorzały miesza?

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

W jakim celu?

Znaczy co to w sumie? Jakieś kgw czy coś?

Różne organizacje tu są i jak ktoś chce to zawsze jakąś rozrywkę sobie znajdzie. Tu pa o kurpiowskie bractwo bartne miód podbiera z barci 

FB_IMG_1704733140591.jpg

FB_IMG_1704733133690.jpg

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ona za koszącym ma być a dopiero za nią kolejna do wiązania. Chyba, że taka śprytna, że wydoli odbierać i wiązać. 

Inne pytanie mam - kojarzy mi się z dzieciństwa jakiś czeski czy słowacki serial, bohaterowie gdzieś na wsi mieszkali, takie coś obyczajowego. Pamięta ktoś takie coś? Czy mi się już od gorzały miesza?

Miłość słońce i truskawki? Jakieś coś takiego było. Przecież ten na zdjęciu wiąże 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v