Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, krystian1982 napisał:

Pojechało 10 Mo wiek 23-24 mieś średnia waga 780 kg. 11,5 netto -5 procent

Daj foto . Cena dramat 

Nie były one wystawione na giełdzie bydła ? 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, martinezo napisał:

a orientujesz się czy w IRZ można zmienić kod rasy zwierzęcia już wcześniej zarejestrowanego?? 

można 

2 godziny temu, radekz200 napisał:

gdzie te dane podstawowe?

tobie  to trza palcem pokazać bo i tak nie znajdziesz 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Mi szczyglinski płacił teraz po 8 i 9 netto 700kg i 800 kg krowy mont i angus...

No może jak w czystej rasie... Czyja waga? Sąsiad dzwonił do nich w pon to byki max 11....

Opublikowano

Przez telefon była mowa że krowy duże i ciężkie do 12zł brutto podkreślę. Krowa to mieszaniec po nasieniu simentala. Matka była po monte w tamtym roku w maju sprzedana 914 jak dobrze pamiętam ważyła i też po 11zł. Z kolei jej babka była 50%ncb 50%hf też duża sztuka ale po nocy na stanowisku była sztywna jakiś zawał czy coś. U tego handlarza wieś obok mnie co sąsiad byka sprzedał była krowa jakaś też mieszanka tylko z limusine ważyła 1100 to po 11.50zł niby dał za nią. Zdjęć nie mam aktualnych może jakieś znajdę stare ale raczej wątpię.

Opublikowano

To ta krowa zdjęcie z 2021r innego zdjęcia nie mam. I tak nie wiem czemu mam zdjęcie tego szatana. Ile razy tylko te zagrody pozdejmowała. Na dowidzenia też zdjęła. 

IMG_20240523_212140.jpg

Opublikowano
10 godzin temu, kewink napisał:

Ja jestem z gminy Lipsk 16-315 podlaskie. Pani handlarz dla której sprzedałem jest z okolic Bielska podlaskiego. Sąsiad sprzedał handlarzowi z sąsiedniej wioski.

Jestem z pod Bielska i nigdy nie słyszałem o pani handlarz heh 

Opublikowano (edytowane)

Mogę ci wysłać na priv dane jak chcesz. Bo tak na forum nie będę pisał. Miejscowość Orla.

I co już znalazłeś po miejscowości? 

Edytowane przez kewink
Opublikowano
15 godzin temu, WitekRolnik napisał:

Wchodzisz w zakładkę zwierzęta i po prawej stronie masz te trzy kropki klikasz na nie, i masz te wspomniane dane podstawowe

1.png

A kiedyś można było jeszcze zobaczyć czy zwierzę zostało już ubite a teraz nie mogę tego znaleźć... I np wchodzę w była który przy sprzedaży ważył ponad tonę a tam w tych danych ma masę ciała niecałe 600 podana a wagi tuszy nie ma... A pamiętam, że było jakoś że nie żyje już.

Opublikowano
9 godzin temu, livebird napisał:

Ile teraz żywiec bo ostatnio nke w temacie jestem? 

krowa, lekko spasiona hf poszła za 9.20 brutto. 

jałówka, niby MO ale w budowie hf bardziej 10 brutto. Poszły dziś rano. 

Opublikowano
8 minut temu, Leszy napisał:

krowa, lekko spasiona hf poszła za 9.20 brutto. 

jałówka, niby MO ale w budowie hf bardziej 10 brutto. Poszły dziś rano. 

Jaka waga krowy? 

Opublikowano

Wiesz. Prawdziwych opasów to nie mam. Czasem jakiegoś byka, i sporo krów wybrakowanych. Jakaś jałówka która się nie zacieliła. Ważne, że płaci na czas i bierze wszystko. 

Opublikowano
Dnia 22.05.2024 o 22:14, Cybulek17 napisał:

20240520_142221.jpg

Wyzwanie przyjęte 

My w hale na bale  idziemy  8 x15 

Byk potrzebny myślę że 13 netto złapię

Opublikowano

klikasz w zdarzenia i wybierasz dana sztukę"oznakowanie zwierzęcia urodzonego " po lewej oznaczasz ja ptaszkiem ....na dole po prawej masz opcje ""utwórz korektę "" klikasz w to i masz" korektę  zgłoszenia urodzenia ""...wprowadzasz zmianę .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v