Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, wojak1986 napisał:

Ludzie często zmieniają zdanie tylko po co ta wrogość. Widzę że szykuje się lipa ale co mam powiedzieć że jestem albo byłem głupi bo miałem hodowlę albo mówić tak o innych. Kroją nas grubo ale każdy jakiś walczy o przetrwanie. Dzisiaj czytałem że cukrownia w Niemczech do każdej tony dolicza 4-5 euro rachunku za prąd...

Ja nie mam wrogości do Ciebie. Piszę co widzę. Unia plus firmy które działają u nas chcą nas wydoić na maksa, tylko dziwię się firmom bo bez nas nie będzie ich ale liczy się tu i teraz 

Opublikowano

Ja jestem tak naprawdę smutny bo tracimy po kawałku swoją wolność. Nie możemy się krytykować bo Ci wszyscy ludzie prowadzący hodowlę bardziej dokładają się do istnienia tego państwa niż swojego zysku. Tylko jak to zwykle bywa tego co dużo pracuje mało się szanuje...

Opublikowano
23 minuty temu, chudy123 napisał:

I pojechały rude dziewczyny na Chorwację na rejs statkiem, teraz czekać tylko z kasą. 22szt. Średnia waga 560kg brutto, cena 13'70 

Robert od Włocha odbierał 

23 minuty temu, chudy123 napisał:

I pojechały rude dziewczyny na Chorwację na rejs statkiem, teraz czekać tylko z kasą. 22szt. Średnia waga 560kg brutto, cena 13'70 

Robert od Włocha odbierał jaki wiek miały 

Opublikowano
11 godzin temu, Miłypan napisał:

Robert od Włocha odbierał 

Robert od Włocha odbierał jaki wiek miały 

nie znam "Robert od Włocha"

wiek w przedziale 16-21 miesięcy (według daty zgłoszenia urodzenia przez rolników co brałem odsady, to nie które sztuki nie maiły jeszcze roku)

Opublikowano

A jak liczycie obszlak - skitke przy zakupie odsadka ? Ostatnio pytałem handlarza z okolicy o ,, obszlak '' to powiedział żę nie daje , tyle co na wadze oczywiscie ja chciałem kupić od niego .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, lamboEVO100 napisał(a):

To cena za odsadki

Domyślam się, tylko ta cena zbliża się bardzo mocno do cen bydła poubojowo. Na początku października dostałem za krowę r klasową 17.80 netto, a tutaj za żywą wagę trzeba dać 17. Sorry... Ja tu opłacalności nie widzę...

Opublikowano
W dniu 15.10.2024 o 21:11, wojak1986 napisał(a):

Ja jestem tak naprawdę smutny bo tracimy po kawałku swoją wolność. Nie możemy się krytykować bo Ci wszyscy ludzie prowadzący hodowlę bardziej dokładają się do istnienia tego państwa niż swojego zysku. Tylko jak to zwykle bywa tego co dużo pracuje mało się szanuje...

A jak mówiłem o tym 5 lat temu to tu całe forum miało ze mnie bekę .. a teraz wszystko się spełnia co do joty  . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v