Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 5.10.2024 o 10:52, AdamRo napisał:

Piszesz to na poważnie czy początek weekendu wszedł zbyt mocno ?

Rzadko tu ostatnio wchodzę ale albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo pitolisz bzdury , jałówki kupowałem po 13,75 netto w październiku  23 a sprzedałem po 13 netto w sierpniu 24, 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, kewin123 napisał:

Rzadko tu ostatnio wchodzę ale albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem albo pitolisz bzdury , jałówki kupowałem po 13,75 netto w październiku  23 a sprzedałem po 13 netto w sierpniu 24, 

Raczej pitolę bzdury. Dlatego zapraszam cię do współpracy, ty kupujesz odsadka po 13,5 -14 netto a ja je odkupuje od ciebie 50 gr drożej . Biorąc pod uwagę twój tok myślenia, oczywiście.

Edytowane przez AdamRo
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, AdamRo napisał:

W tym tygodniu przyjadą, ewentualny film mógłbym Ci już podesłać, niestety raczej nie sprzedam, za dużo paszy naszykowalem (najgorzej z kieszonką. Kukurydzy)😁

Edytowane przez kewin123
Opublikowano

Ogłoszą oficjalną umowę z Mercosurem, wypłynie pierwszy statek z wołowiną i cena na żywca będzie 7-8 netto i zobaczymy forumowych byznes menow jaki to super biznes w oborach za miliony w porównaniu do milionów hektarów pastwisk 

Opublikowano

To niedawno to rok…. Także jakby wczoraj

Od tego czasu wiele się zmieniło 

A uwierzyłbyś w grudniu 2019 że świat stanie bo gdzieś jest grypa? A jednak 

A pomoc jest potrzebna, nie znam żadnego rolnika który trzyma bydło i robi wszystko sam

Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał:

Jeszcze niedawno pisałeś że trzymałbyś gdyby nie problemy ze zdrowiem Twojego taty...

A sądzisz że utrzyma się cena jak ogłoszą umowę? Bez znaczenia czy ta wołowina się pojawi, ale będą spadki bo podpisana umowa 

Opublikowano (edytowane)

Ludzie często zmieniają zdanie tylko po co ta wrogość. Widzę że szykuje się lipa ale co mam powiedzieć że jestem albo byłem głupi bo miałem hodowlę albo mówić tak o innych. Kroją nas grubo ale każdy walczy o przetrwanie. Dzisiaj czytałem że cukrownia w Niemczech do każdej tony dolicza 4-5 euro rachunku za prąd...

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano

Stara UE skupiła się tylko na rozbierze i przetwórstwie. 

Brudna robota i szarpanie się z ekozjebami powoduję że wolą nawet wywieźć poza kraj i przywieźć gotowe tusze. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v