Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
korasss napisał:

2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Tak.

Zaryzykowałem i zacieliłem ją w wieku 18 mięs. Pozostałe jej rówieśniczki mniejsze były o około 100kg czekają na zacielenie w wieku 25-26mies.

Co tak późno ? 15 miesięcy i zacielam .25 to strata czasu i pieniędzy 

U mnie też zawsze zacielam w 15 miesiącu ,wycielenie w 24.Jeżeli jałówka ma odpowiednią budowę to zwykle nie ma problemów.

Opublikowano
35 minut temu, korasss napisał(a):

A Ty tak stoisz przy drodze i obsereujesz co się dzieje czy jak ?

Sporo jeżdżę ale i przy dk 50 mieszkam ,nie obserwuje ale po prostu widzę .

Opublikowano

Teraz się ruch zrobił bo ludzie przed świętami chcą opchnąć towar. Sprzedawałem tydzień temu po 14 zł/kg takie mieszańce mięsne wyglądające jak SM.

Opublikowano
W dniu 14.12.2024 o 09:46, Fugeo napisał(a):

Teraz się ruch zrobił bo ludzie przed świętami chcą opchnąć towar. Sprzedawałem tydzień temu po 14 zł/kg takie mieszańce mięsne wyglądające jak SM.

Kto bral

Opublikowano
1 godzinę temu, malorolny121 napisał(a):

Korzeniak.

z okolic Węgrowa ? Jak to ten to na okolicy brał od kilku rolników z pół roku ,a potem dawał bardzo kiepską cene względem innych i juz nie przyjezdza .

Opublikowano

Nawiąże współprace z dużymi gospodarstwami , fermami - kupie cielęta hf ( byczki ) w rozsądnej cenie - stała współpraca , prowizje dla zootechników , kierowników ferm mlecznych , jednorazowo ilosci 20 szt + tel 669751533 . Whatsapp info na priv lub pod postem jak kto woli

• Like 1
Opublikowano
GABBER85 napisał:

a co ty czytać nie umiesz?

Nie wiem czy nie wyspany czy przez ten wiatr taki nerwowy 😀,a czytać umiem.Ostatni tydzień 7-8 konkretnych komentarzy co do ceny i wagi sprzedanego bydła.Także przy tylu jeżdżących kanionach to niewiele.Dzwoniłem do mojego odbiorcy to mówił że ludzie pogłupieli ,30 sztuk dziennie ładuje i że po nowym roku nie będzie co wozić😀

Opublikowano
1 godzinę temu, filip78 napisał(a):

Niby wszyscy sprzedają,niby samochód za samochodem z bydłem ,a nic o cenach nie widzę na forum.Czyżby nie ma się czym chwalić😉

22 niby netto za o ,ale rozliczenia jeszcze brak .

Toć tutaj zagląda wielu, ale cokolwiek napisać to problem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, nexeqadore napisał(a):

Witam iComplex System,Przedecz zna ktoś ta firmę?

najlepiej kasa na miejscu, nie raz trzeba długo czekać za zapłatą i odbiorem

Opublikowano (edytowane)

Ja mam umówione na jutro HF od 11.5 netto, mm około 12.50 netto. Jak cenowo coś nie będzie pasować to zostaną do stycznia, bo zapowiada się cena według mnie. Z taką panika + okres swiateczny to jakby mogli to już dawno 1-2zl cena by leciała, a mimo to trzyma się stabilnie, więc trend wzrostowy.

@nikolas29

Jaka ubojnia? 50gr WBC? Jaka klasa? 

Edytowane przez asus921
  • Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez yacenty
      Cześć wszystkim!
      Kontynuujemy serię wątków na nowy rok. Tym razem temat, który wymaga trzymania ręki na pulsie – ceny prosiąt w 2026 roku.
      Wszyscy wiemy, jak chwiejny potrafi być ten rynek i jak mocno zależy od sytuacji za granicą (Dania/Niemcy) oraz stref ASF w Polsce. Abyśmy mieli jasny obraz sytuacji na starcie roku, otwieram dyskusję o aktualnych stawkach za warchlaki.
      Proszę o dzielenie się informacjami zarówno o towarze krajowym, jak i imporcie. Aby uniknąć nieporozumień, bardzo proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru:
      Województwo/Rejon:
      Pochodzenie (Kraj/Import):
      Waga:
      Cena (netto/brutto):
      Ilość (detal/hurt):
      Dodatkowe uwagi (genetyka, terminy płatności):
      Jak oceniacie opłacalność wstawień na początku 2026? Czy w Waszych okolicach widać większe zainteresowanie zakupem, czy raczej postoje?
      Tradycyjnie przypominam o zachowaniu kultury dyskusji. Wymieniajmy się wiedzą, a nie wyzwiskami.
      Dobrego roku i stabilnych cen!
  • Dodaj nową pozycję...
v