Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, livebird napisał:

Liczył ktoś ostatnio ile zarabiacie średnio na byku? Licząc oczywsicie po cenach paszy jaką otrzymalibyśmy sprzedając a nie koszt produkcji tej paszy? 

Ej, Ej, przestań takie pytania zadawać, bo będzie krach na rynku bel, ziarka i dzierżaw 🤣

Toć tu nawet cielaka się nie odlicza, bo od swojej krowy, mleka nie wlanego do zbiornika tym bardziej 🤭

Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

Ej, Ej, przestań takie pytania zadawać, bo będzie krach na rynku bel, ziarka i dzierżaw 🤣

Toć tu nawet cielaka się nie odlicza, bo od swojej krowy, mleka nie wlanego do zbiornika tym bardziej 🤭

Haha jak ktoś ma z czego dokładać to może nie liczy 😆 ja tylko zadałem pytanie z ciekawości jak to wam wychodzi i porównać ze swoimi wyliczeniami  

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Ile lat to robiłeś a teraz oświecony? Wszyscy etatu na państwowym nie dostaną a trzeba ich utrzymać więc nas potrzeba do roboty🤭

1 godzinę temu, livebird napisał:

Haha jak ktoś ma z czego dokładać to może nie liczy 😆 ja tylko zadałem pytanie z ciekawości jak to wam wychodzi i porównać ze swoimi wyliczeniami  

Pieniądze są śmieszne pytanie czy Ty jesteś poważny je zadając. Wszystko teraz musi być w setkach

Opublikowano

Zaczynałem tą przygodę gdzie pensja minimum była 470 zł, a byk 5.

Eksportowy odsadek 7.

Oświecony nie jestem, ale hodowlę wolę odleżeć pobierając chorobowe z zusu jednak. 

Słomę z pola posprzątali, bele zamówione, ziarka już też połowę zeszło. 

Chociaż niewykluczone że na wiosnę z 5 mamek będzie. 

Opublikowano
38 minut temu, HF86 napisał:

Zaczynałem tą przygodę gdzie pensja minimum była 470 zł, a byk 5.

Eksportowy odsadek 7.

Oświecony nie jestem, ale hodowlę wolę odleżeć pobierając chorobowe z zusu jednak. 

Słomę z pola posprzątali, bele zamówione, ziarka już też połowę zeszło. 

Chociaż niewykluczone że na wiosnę z 5 mamek będzie. 

Weź się podziel kto ten ZUS będzie płacił bo nie jeden podziela Twoje zdanie 😁

Opublikowano
4 godziny temu, livebird napisał:

Liczył ktoś ostatnio ile zarabiacie średnio na byku? Licząc oczywsicie po cenach paszy jaką otrzymalibyśmy sprzedając a nie koszt produkcji tej paszy? 

Znajomy niby wszystko liczył to przez cały okres opasu zostawało 3zl dniówki na sztuce HFa 😃

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Chota napisał:

Znajomy niby wszystko liczył to przez cały okres opasu zostawało 3zl dniówki na sztuce HFa 😃

Razy 180sztuk na rok kasy w h*j wyjdzie🤭

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v