Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Bez przesady z tymi obniżkami. 

Szału nie ma, ale i tragedii też. 

Jutro coś wyjedzie w ostatnią drogę pozwiedzać Polskę. 

Opublikowano

U nas w okolicy byki sie kończą, ludzie odchodzą od tego, jest przemysł itd...   Jak powiedziałem handlorzowi że byki dla nas nieopłacalne, mamy inne zajęcie z czego jest kwit, to powiedział że lekki piniondz nie daje szczęścia, że lekkim piniondzem sie nienacieszysz ...handlarz tak powiedział, to chyba sie zna

🤭

• Haha 7
Opublikowano
15 godzin temu, ab23 napisał:

Jutro odjazd 🐂 12.3 netto 

2500     to pierwsze Czechy  

A z  skąd brane to jak się obkupię  to  powiem bo mało takich samodzielnych 🙂

IMG_20240716_180321_401.jpg

12,30 za jakie byki ? 

Opublikowano
3 godziny temu, GABBER85 napisał:

U nas w okolicy byki sie kończą, ludzie odchodzą od tego, jest przemysł itd...   Jak powiedziałem handlorzowi że byki dla nas nieopłacalne, mamy inne zajęcie z czego jest kwit, to powiedział że lekki piniondz nie daje szczęścia, że lekkim piniondzem sie nienacieszysz ...handlarz tak powiedział, to chyba sie zna

🤭

U nas w okolicy ostatnio kilka osób kończy z produkcją mleka i jak tak widzę po tych olx to jest spory problem ze sprzedażą krów mlecznych nawet za 5 tys już krowę na wycieleniu można kupić i stoją dość długo zanim ktokolwiek weźmie nie  ma zbyt wielkiego zainteresowania

Opublikowano
1 minutę temu, MariuszDe napisał:

U nas w okolicy ostatnio kilka osób kończy z produkcją mleka i jak tak widzę po tych olx to jest spory problem ze sprzedażą krów mlecznych nawet za 5 tys już krowę na wycieleniu można kupić i stoją dość długo zanim ktokolwiek weźmie nie  ma zbyt wielkiego zainteresowania

produkcja mleka za pierwsze półrocze rekord historyczny także to co ci się wydaje na olx to chyba tylko myślenie życzeniowe 

Opublikowano
30 minut temu, Mateusz1q napisał:

produkcja mleka za pierwsze półrocze rekord historyczny także to co ci się wydaje na olx to chyba tylko myślenie życzeniowe 

No nie wydaje mi się chyba że to zależy od regionu u mnie znajomi chcą sprzedać krowy po 5 tys i mówią że nikt na razie kupić nie chce mało chętnych...

Opublikowano
10 godzin temu, AdamRo napisał:

A skąd.

Pewnie to przez suszę w całym kraju i chłopy nie będą mieli co dać jeść i masowo sprzedają co popadnie. Prawda Adam ?

Opublikowano

Netto? takie ceny to tak styczeń luty pamiętam, a maj czerwiec to już lipa była ale może tylko u mnie.

Ja to rok w rok to samo słyszę, wiosną cena spada bo chłopy nie mają co jeść dawać i wszyscy sprzedają, latem szoruje po dnie bo susza i nie będą mieli co jeść dawać, jesienią też słaba cena bo zapasów mało przez suszę 🙃

• Haha 2
Opublikowano
36 minut temu, Miłypan napisał:

Pewnie to przez suszę w całym kraju i chłopy nie będą mieli co dać jeść i masowo sprzedają co popadnie. Prawda Adam ?

Ale że co ? Że bydła jest dużo ? Nie widzę.

• Haha 1
Opublikowano

Bardzo dawno tu nie zaglądałem, bo w zasadzie już niewiele zostało z hodowli. Wczoraj pojechały dwie jałówki i byk kolory po 12.30 brutto, małopolska. Tak że cena bardzo kiepska dla rolnika.

W okolicy handlarze auta na nowe pozmieniali to muszą odrobić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v