Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wschód też przeżył potężną transformację i umie produkować. 

A handel ćwierć produktem, jakim jest ziarko, już im chyba się znudził 

Opublikowano
44 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Niektórzy się tym nie martwią.  Kolega podesłał mi ostatnio filmik z rozpoczęcia budowy tuczarni na opasy 700 sztuk na ruszcie . 

Powiat kartuski? Jak w ogóle to utrzymanie byków na rusztach nie zakleja się?

Opublikowano
37 minut temu, HF86 napisał:

Rosja już ponad 10 lat temu sprowadzała pełne statki angusa i hareforda jalowek 

Tylko razem z tymi sztukami, musieli sprowadzić też ludzi do obsługi. Bo mi uja hodowla nie szła. Ciekawe czy już się nauczyli 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Irlandia,na północy byk był do zabrania jałówka zostawała -co widać było na ubojni

Tak było a teraz u wuja ma tuczarniach w większości irlandzka jałówka 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab1 napisał:

Sprzedane 3 byki czystorasowe Limousine wagi 595 , 663 , 703 kg wiek 21-23 msce skitka 5% .. cena 13,5 brutto odbierał BeefMarek , waga zgodna z moją . 

Raczej pastwiskowo karmione?

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, wojak1986 napisał:

Raczej pastwiskowo karmione?

Dobrze karmione jedynie bez sianokiszonki.. dziady miały niecałe 1 kg przyrostu dziennego.. późno odsadzone  . Odbiorca mi powiedział że to normalna waga na LM w tym wieku i to się zgadza niestety .. 

Edytowane przez tomaszmab1
Opublikowano
2 minuty temu, tomaszmab1 napisał:

Dobrze karmione jedynie bez sianokiszonki.. dziady miały tylko 1 kg przyrostu dziennego.. późno odsadzone  . Odbiorca mi powiedział że to normalna waga na LM w tym wieku i to się zgadza niestety .. 

To złożony temat. Mam parę mamek i jak widzę odsadka po angusie a np po jakiejś krowie mm gdzie ona ma 10-15 litrów na dobę to cielaki puchną. Ja też karmię treściwa kiszonka z kukurydzy i siano tyle że treściwa oporowi jak coś to kwaśny węglan...

Opublikowano
59 minut temu, wojak1986 napisał:

To złożony temat. Mam parę mamek i jak widzę odsadka po angusie a np po jakiejś krowie mm gdzie ona ma 10-15 litrów na dobę to cielaki puchną. Ja też karmię treściwa kiszonka z kukurydzy i siano tyle że treściwa oporowi jak coś to kwaśny węglan...

Ja kredę dawałem i też śruta, siano i kukurydza .. tak też to zauważyłem że krowa mieszana z mlecznymi daje dużo mleka i cielak w w 7 mscy ma 300 kg tylko jest jedno ale .. to płodność .. 

• Like 1
Opublikowano

Dostałem wezwanie "do określenia przeznaczenia bydła do opasu" w ramach dobrostanu utrzymanie na ściółce. Z jaka datą zrobić te zmiany ? System akceptuje datę poniżej 5.02.2024, ale chyba jednak powinienem dać dzisiejszą skoro wezwanie już przyszło.

Opublikowano

sprzedane 4 byki  waga własna  cena brutto 

mieszaniec LM  810 kg   14 zł  ( napewno U ) 

mieszaniec  LM 690   13.5 zł  ( R klasas ) 

hf   774 kg po 12.3 zł 

i mieszaniec  po 13 zł  780 kg

warm- maz 

Opublikowano
Przed chwilą, adam87p napisał:

hf   774 kg po 12.3 zł 

warm- maz 

ceny sztos

Opublikowano
adam87p napisał:

hf   774 kg po 12.3 zł 

warm- maz 

kto tyle płaci?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v