Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

@tomaszmab1 ten wybieg to dla byków 80m2 + w oborze 40m2 dla 20szt. Krowy mamki mam pod wiatą a wycielenia są na wiosnę. Od początku marca wycieliło się już 11szt.

@tomaszmab1 ten wybieg to dla byków 80m2 + w oborze 40m2 dla 20szt. Krowy mamki mam pod wiatą a wycielenia są na wiosnę. Od początku marca wycieliło się już 11szt.

Opublikowano
29 minut temu, kat napisał:

Znajomy w zeszłego żniwa okolice Kruszwicy słomę kupował. Sam prasował.  To za 150 średnicy wychodziło go od 15zl do 27zl. Pomarzyć o takich cenach można.

Do czasu takie ceny 

Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Ciekawe czy na 6z byłoby to samo

Powinno być lepiej 

2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Nie wierzę że w 2023 ktoś oddaje za pół darmo słome przy tych cenach nawozów jeszcze. Wygrałeś życie na loterii z taką okolica.

Hektar słomy=hektar koszenia

O słomę bardzo ciężko. Biorę od lat od tych samych. Ludzie na końcówce gospodarzenia

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Daro20 napisał:

Ja miałem wiatę 160 m2 plus 150 m2 wybiegu dla 20 sztuk tak samo i to na wybiegu był sajgon .. w tym roku miałem im udostępnic oborę dodatkowe 150 m2 ale tak jak napisałem zdecydowałem się na pastwisko ..  ja Cię nie namawiam .. każdy musi to swoich wniosków dojść i nie każdy może być na to gotowy chociażby ze względu na urodzenia zimowe .. 

Edytowane przez tomaszmab1
Opublikowano (edytowane)

W tym roku może być lepiej ze słomą  dużo więcej zasianych zbóż zimowych mniej zostawione pod kukurydzę. 

A z tą cudowną mocą słomy też nie przesadzajcie .

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
1 godzinę temu, tomaszmab1 napisał:

Ja miałem wiatę 160 m2 plus 150 m2 wybiegu dla 20 sztuk tak samo i to na wybiegu był sajgon .. w tym roku miałem im udostępnic oborę dodatkowe 150 m2 ale tak jak napisałem zdecydowałem się na pastwisko ..  ja Cię nie namawiam .. każdy musi to swoich wniosków dojść i nie każdy może być na to gotowy chociażby ze względu na urodzenia zimowe .. 

Mało mam pastwiska, pewnie mocno zniszczyłyby przez zimę a obornik też potrzebny na pola

Opublikowano
23 minuty temu, zbitom793 napisał:

Montbeliardy?

Podobno , odpajalnia Fr

29 minut temu, Daro20 napisał:

Sterylne warunki jak w laboratorium 🙂

Jaka waga i cena?

Zawsze nowa grupa musi tak wchodzić. 

180kg , 20zł/kg

Opublikowano
2 godziny temu, ab23 napisał:

No comment🙂

Szymon  ci wcisną?

Proponował, ale te są od mojego stałego 

2 godziny temu, Miłypan napisał:

Netto?

Tak

2 godziny temu, wojak1986 napisał:

Ciekawe co z tego wyrośnie. Noga stawy chyba drobniejsze od simentala 

Noga drobniejsza, ale są dużo dłuższe i wyższe.  

Rama hfa i obłożenie mięsa simentala to byłby byk idealny 

Za dobry rok się okaże 

Opublikowano
9 godzin temu, zbitom793 napisał:

Montbeliardy?

Amerykańskie Bombardiery .. 

Kiedyś dzwoniłem za cielakami od rolnika to mówił że są po amerykańskich bombardierach.🤣

9 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Bonjur  + 20 🤣

20240325_203905.jpg

Gdzie kupić taki towar i za ile ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v