Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, Berthold napisał:

Ostatnio pytałem to wolców nie bierze nawet Biernacki , mało kto to bierze , wiem jedynie o Osi a jeśli nie będzie konkurencji to jako jedni z nielicznych zrobią cię aż miło!!!

Prawie nikt nie chce brać nawet Wuja

Nie bierze w oddzielnej klasyfikacji. 

Po prostu idą jako byk. 

Nikt mi jeszcze nie powiedział że w ogóle nie chcę. 

Luniesie też kiedyś mocno chcieli. Cena luks jak auto pełne. 

Pojedynki, jako byki. 

• Like 1
Opublikowano

Trochę podzwonilłem to zbyt jest jedni nawet 1zł więcej jak odpowiednia półtusza niskie otłuszczenie, drugi jako zwykły byk jeszcze inny jak partia 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sokol2 napisał:

to kto  z was tutaj zakłada te gumki bo jak złotówke dają wiecej to zaraz idę kastrować 🤪 nawet te co juz sie boje do nich podchodzic

Przez te 2 lata co będą rosły to się jeszcze może dwa razy zmienić 🙂 jeszcze niedawno kto myślał , że jałówki będą w cenie byków

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Sokol2 napisał:

to kto  z was tutaj zakłada te gumki bo jak złotówke dają wiecej to zaraz idę kastrować 🤪 nawet te co juz sie boje do nich podchodzic

30 miałem dla testów. 

Opublikowano
5 godzin temu, outstanding napisał:

Jakie lizawki kupujecie dla bydła? Biała/zielona/ czerwona? Bo są przeróżne rodzaje i nie wiem która byłaby najlepsza?

Ja kupuję tylko z selenem 

Opublikowano
9 godzin temu, Sokol2 napisał:

Kastracja to nie tylko gumki. Zaczekaj nie idź bo jak utrzymujesz kilka sztuk i na uwięzi to raczej bez sensu, ale jak kilkadziesiąt  i grupowo to pewnie warto się zastanowić ... 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, outstanding napisał:

Jakie lizawki kupujecie dla bydła? Biała/zielona/ czerwona? Bo są przeróżne rodzaje i nie wiem która byłaby najlepsza?

Dla mamek ostatnio kupiłem we wiaderku z biofeedu bo zaczynają się wycielenia a tak wcześniej to krowom czerwone a młodzieży białe

IMG_20240119_085733.jpg

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, Karl123 napisał:

Kastracja to nie tylko gumki. Zaczekaj nie idź bo jak utrzymujesz kilka sztuk i na uwięzi to raczej bez sensu, ale jak kilkadziesiąt  i grupowo to pewnie warto się zastanowić ... 

Nic nie bez sensu.mozna jednemu zalozyc drugiemu nie I jest bez znaczenia..Co masz na mysli

Opublikowano

Ubojnia Kobiałki północna część lubelskiego. Klasa 0, jeden typowy HF, drugi  też HF ale niski i bardzo krępy a wyszły prawie tak samo. Cena bez rewelacji, chyba poszukam innego odbiorcy.

IMG_20240226_181939(1).jpg

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, MAR19 napisał:

Ubojnia Kobiałki północna część lubelskiego. Klasa 0, jeden typowy HF, drugi  też HF ale niski i bardzo krępy a wyszły prawie tak samo. Cena bez rewelacji, chyba poszukam innego odbiorcy.

IMG_20240226_181939(1).jpg

Jak Hf na 56% się wybija to jest dobrze. Nie ma na co narzekać po tym kwicie.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v