Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, AdamRo napisał:

Ktoś Cię w konia robi. Nigdzie nie widać nadmiaru bydła i spadków cen. Nieśmiało, niedużo ale jednak do góry .

Pytanie czy wy w konia nie robicie..bydla jest w ciul.cale stodoły.rozumiem że jest zapotrzebowanie ale odbiór zakłady na tydzień i więcej zwlekają.nie jest od reki

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Działa to też w drugą stronę.

Niech jaki przedstawiciel obejrzy /wyceni bydlaki a są tam bardzo pasowne sztuki to będzie dzwonił jak ze sraczką. 

Tylko dzwoni czy też dorzuci?

Opublikowano

Koledzy może poratujecie swoją wiedzą?

Mam możliwość kupna cielaka tygodniówkę po krowie SM i byku X.

X podałem z tego względu, że gospodarz nie podał rasy tylko powiedział, że byk nazywał się "bombardier" (czy coś koło tego, nie wiem czy dobrze napisałem) i mówi żebym sobie sprawdził na internecie jak on wygląda... Przeszukałem trochę tych katalogów ale nic nie mogę znaleźć. A dodał jeszcze, że to mięsny byk...

Ktoś coś słyszał o takim byku i doradzi?

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Dwa razy obniży po 30 gr i też jego 🤣

Nie to. Z tymi sztukami mogę się długo bujać 

3 minuty temu, wojak1986 napisał:

Duża partia towaru?

Całości 17szt u mnie i u kolegi 21szt same U

U mnie najbardziej interesuje go 6 krów 

Opublikowano
34 minuty temu, nikolas29 napisał:

Pytanie czy wy w konia nie robicie..bydla jest w ciul.cale stodoły.rozumiem że jest zapotrzebowanie ale odbiór zakłady na tydzień i więcej zwlekają.nie jest od reki

Ty patrzę identycznie teorie wyznajesz jak jeden przedstawiciel w cenach mleka. Twierdzi że mleka jest za dużo w Polsce bo tak mu powiedzieli. I że najchętniej to by mleczarnie mniej kupowały. A wystarczy iść do pierwszej lepszej i powiedzieć że ma się 1-2 tys ma odbiór i biorą z pocalowaniem w rękę 

Opublikowano
47 minut temu, soltys48 napisał:

Nie to. Z tymi sztukami mogę się długo bujać 

Całości 17szt u mnie i u kolegi 21szt same U

U mnie najbardziej interesuje go 6 krów 

Jeszcze nie chcą dać dyszki netto za krowy ?

Opublikowano
48 minut temu, outstanding napisał:

X podałem z tego względu, że gospodarz nie podał rasy tylko powiedział, że byk nazywał się "bombardier" (czy coś koło tego, nie wiem czy dobrze napisałem) i mówi żebym sobie sprawdził na internecie jak on wygląda... Przeszukałem trochę tych katalogów ale nic nie mogę znaleźć. A dodał jeszcze, że to mięsny byk...

Montbeliard może mu chodziło?

Opublikowano
50 minut temu, outstanding napisał:

pewno chodziło o motbeliarde 

Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Człowieku, od nowego roku byle handlarzyna jak dostanie zapytanie o cenę to jeszcze tego samego dnia albo następnego ranka stoi pod oborą. 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, AdamRo napisał:

Człowieku, od nowego roku byle handlarzyna jak dostanie zapytanie o cenę to jeszcze tego samego dnia albo następnego ranka stoi pod oborą. 

Zależy po co przyjeżdza, do mojego wujka po krowę jadą już 3 miesiąc.

Opublikowano
23 minuty temu, PolandOnion napisał:

Montbeliard może mu chodziło?

21 minut temu, radekz200 napisał:

pewno chodziło o motbeliarde 

Całkiem możliwe ale mont raczej nie jest mięsny? Będę jutro u niego to spróbuję wyciągnąć konkrety bo przez telefon ciężko szło..

Opublikowano
17 minut temu, HISZPAN napisał:

Może taki sprzedawca. 

Są też i u mnie na regionie tacy co dwa zdechlaki na sprzedaż, to cały region handlarski po dwa razy na wycenę zapraszany 😁

Opublikowano
43 minuty temu, AdamRo napisał:

Jeszcze nie chcą dać dyszki netto za krowy ?

Maleńko brakuje i będzie.

Wczoraj jeden chciał żebym go zapewnił że mięso będzie marmurkowate 🤭

34 minuty temu, HISZPAN napisał:

Albo sprzedaje żeby sprzedawać albo z pi... da się zadał 

Opublikowano
31 minut temu, outstanding napisał:

Całkiem możliwe ale mont raczej nie jest mięsny? Będę jutro u niego to spróbuję wyciągnąć konkrety bo przez telefon ciężko szło..

Na bank jak chłop mówi, że bombardier to chodzi mu o montbeliarda. A skoro bombardier jest czerwony z biało głowo to znaczy że jest minsny 🙃 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v