Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, macius11157 napisał:

Jakie konkretnie dajesz

I jak z biegunkami ? Na caly okres odchowu takie podajesz ?

Stosuje ktos SprayFo?

Stosowałem kiedyś sanoskie  koszt  200pare złotych  zawszę któryś miał biegunki.

Schaumann wychodzi 350worek i na razie odpukac biegunek brak (niecały miesiąc odpajam). Porcja dzienna to  ponad  0,8kg/szt . 

Edytowane przez jadka88
Opublikowano (edytowane)

Ja w tym roku partie jałowek odpoiłem Piast milk jakimś przez dwa tygodnie, później polmass z siemiem i zero problemów. Jak się trafi sztuka (cielak ) ch...a to i przy najdroższym mleku będzie biegunka.

Edytowane przez PolandOnion
Opublikowano
20 godzin temu, macius11157 napisał:

Jakie konkretnie dajesz

I jak z biegunkami ? Na caly okres odchowu takie podajesz ?

Stosuje ktos SprayFo?

Kaliber milk/ ekono milk dla takich małych a później Basic milk/ west milk

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

Wiele ponad 2?

Sołtys48, widziałem, że kiedyś podawałeś Valbazen bydłu, a wiesz czy jak się podało podskórnie to zadziała, bo mi wet nie powiedział, a chciałem odrobaczyć i dałem dawkę 1cm na 50kg wagi ?

Opublikowano
6 minut temu, soltys48 napisał:

Wiele ponad 2?

Większe pół😬

7 minut temu, GABBER85 napisał:

@ab23  gdzieś ty takie cielaki wyszarpał? eko nat.?

Ee miejsca nie zdradzę  

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

A waga?

10 minut temu, AlexH napisał:

Sołtys48, widziałem, że kiedyś podawałeś Valbazen bydłu, a wiesz czy jak się podało podskórnie to zadziała, bo mi wet nie powiedział, a chciałem odrobaczyć i dałem dawkę 1cm na 50kg wagi ?

Na pewno velbazen podskórnie?

Przecież to bardzo gęsta zawiesina 

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

A waga?

Na pewno velbazen podskórnie?

Przecież to bardzo gęsta zawiesina 

Tak przy mnie nabierał z baniaka do strzykawki ja zawsze mam igły 15g 1.8 x 40 a nie te zwykłe bo bydło się szarpie to się gnie. Normalnie zostały zaszczepione 

Opublikowano

Mój kolega po ostatniej odstawie bardzo ich polubił. Do tego stopnia że dzwonił do nich chyba ze 30 razy....

Szkoda tylko że za kasą 🤣🤭

• Haha 2
Opublikowano
soltys48 napisał:

Mój kolega po ostatniej odstawie bardzo ich polubił. Do tego stopnia że dzwonił do nich chyba ze 30 razy....

Szkoda tylko że za kasą 🤣🤭

pisałem kiedyś tutaj, jak to było kilka wiosek dalej. dziwnie przestali przyjeżdżać na nasz teren. od niedawna znów się pojawiają, ale do mojej wioski dziwnym trafem nie skręcają. dziwna sprawa.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

pisałem kiedyś tutaj, jak to było kilka wiosek dalej. dziwnie przestali przyjeżdżać na nasz teren. od niedawna znów się pojawiają, ale do mojej wioski dziwnym trafem nie skręcają. dziwna sprawa.

Dziś brali u tegoż kolegi teścia który mieszka z nim po sąsiedzku ale jakoś nie rozmawiają zbyt często 🤭

Opublikowano

Mam pytanie jałówka poroniła w 6 miesiącu co z tym teraz robić widać że zaczyna mocniej przypuszczać wymie rozdajać to czy na sprzedaż. Ogólnie nie mam krów mlecznych tylko nie raz sprzedaje jałówki cielne a pierwszy raz mam taką sytuację.

Opublikowano
Raptus902 napisał:

Mam pytanie jałówka poroniła w 6 miesiącu co z tym teraz robić widać że zaczyna mocniej przypuszczać wymie rozdajać to czy na sprzedaż. Ogólnie nie mam krów mlecznych tylko nie raz sprzedaje jałówki cielne a pierwszy raz mam taką sytuację.

Jeśli nie zależy Ci na mleku to zostaw a jeśli chcesz doić to dój i będzie mleko dawała.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v