Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Było mówić wcześniej była dla Ciebie BMW chyba seria 3 , pierwszy właściciel, 4 lata 20 tys przebiegu ale diesel , 40 tys euro ,z pewnych rąk od mojego kuzyna z Austrii który zmarł we wrześniu . Ale przed świętami sprzedana 

To było brać bamber 😛🤣

• AgroTeam
Opublikowano
7 godzin temu, jahooo napisał(a):

lepsza niż forda PowerShift, a przede wszystkim, serwisowalna, bo tych fordowskich nikt podobno nie chce napawiać

jak tow automacie - w razie awarii koszta niemałe, żeby to wogóle potem chciało jeździć, za to  komfort niesamowity, sam szukam z automaten następnego auta

Nie powielaj bzdur jeśli nie znasz faktów. Ford ma kilka rodzajów PS 1 gen była delikatna, naprawa na dziś od 7tyś w górę (zależy wyłącznie od marży warsztatu) PS2 po 15r awaryjny już jak każda inna później masz te nowe A7 i A8 o tych niestety na razie sa tylko negatywne opinie

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

nie wiem, tak do 5 tys coś by szło znaleźć ? patrzyłem nasze Gama, ale nie wiem, czy szło by to przerobić

monosem pnu bez problemu kupisz, pewnie jak poszukasz to nawet z tarczami odpowiednimi.

Opublikowano
17 minut temu, griga napisał(a):

Nie powielaj bzdur jeśli nie znasz faktów. Ford ma kilka rodzajów PS 1 gen była delikatna, naprawa na dziś od 7tyś w górę (zależy wyłącznie od marży warsztatu) PS2 po 15r awaryjny już jak każda inna później masz te nowe A7 i A8 o tych niestety na razie sa tylko negatywne opinie

monosem pnu bez problemu kupisz, pewnie jak poszukasz to nawet z tarczami odpowiednimi.

Mój brat był fanem fordaz,  zna wszelkie bolączki tych aut, automatów forda zdecydowanie nie poleca, w każdym razie nie z przebiegiem 200 czy 300 tysięcy. Do 2010 roku były wersję klasyczne hydro i mimo, że dość wolno zmieniały biegi,  nie były szczególnie awaryjne na tle konkurencji, potem te nowsze fajne, jak działają, w moich stronach nikt. Ich nie chce naprawiać, a ci co chcą, to strach tam coś oddać. Nie twierdzę, że to źle skrzynie, ale wśród mechaników mają zła renomę, zapewne nie bez powodu, grupa VW stoi pod tym względem lepiej. Dla mnie automat od lat to marzenie, ale ciężko coś kupić nie modzonego, dobrych aut ze sprawnym automatem nikt nie sprzedaje. 

• AgroTeam
Opublikowano

Klasyczne automaty hydrokinetyczne były zależnie w jakim modelu faktycznie do 2008-2010. Jeżdżę automatami forda od 12lat obecnie dwa focusy z ps1 gen. Teść chyba od 20 lat, przerobił w tym czasie z 10 różnych modeli forda (teraz puma z a7) i szczerze na te naście fordów awarię miał hydrokinetyk w mondeo i w moim focusie mk2 ps1 ale temu przysłużyła się stłuczka. Obecne auta mają 223 i 200tyś jeździ to bez problemu. Do tych wynalazków 4 biegowych w starych nawet nie ma co porównywać. A nawet do hyrokinetyka asin którego mialem w cromie.

Co do naprawy do niedawna nie było części, dziś jest tego masa. Są te poprawione lub zregenerowany na oryginał. Co kto woli. Ale jest tego masa. Wystarczy popatrzeć, ktoś na grupie forda oferował regenerowane po 6400 przy zdaniu starej wiec plus tysiak za demontaż/montaż.

Ja też świetnie znam forda, pierwszego dla siebie kupiłem w 2008r i od tego czasu bez przerwy mam jakiegoś.

• Like 1
Opublikowano
soltys48 napisał:

Panowie skrzynia DSG w Octavii III 

Ktoś coś?

bardzo dobre bez awaryjne najlepiej z silnikiem 2.0tdi

jahooo napisał:

18 minut temu, soltys48 napisał(a):

A dostałem propozycję octavia 18' z taką skrzynią 

Nie wiem co to. Nigdy nie miałem do czynienia z automatem 

automat dobry, tylko z hakiem, tak, jak ty potrzebujesz do koniowozu, to raczej nie bardzo to widzę

2,0 PD pewnie już "poprawione", gdzie tylko ołowek i się wysypuje, czyli trzpień napędu pompy olejowej, zaraz po kupnie warto zrobić porządnie cały rozrząd z napędem pompy olejowej.

skrzynie falne do cywilnej jazdy, tylko szarpnie po kieszeni, jak trzeba sprzegło zrobić, z tego co słyszałem, między 7 a 10 koła z robocizną

olowki chyba były poprawione już po 2015 albo 2017

soltys48 napisał:

8 minut temu, pawel885 napisał(a):

2.0 TDI ? 

Tak

Do Full opcji brakuje tylko skóry 

1 minutę temu, jahooo napisał(a):

automat dobry, tylko z hakiem, tak, jak ty potrzebujesz do koniowozu, to raczej nie bardzo to widzę

2,0 PD pewnie już "poprawione", gdzie tylko ołowek w skrzyni się wysypuje, czyli trzpień napędu pompy olejowej, zaraz po kupnie warto zrobić porządnie cały rozrząd z napędem pompy olejowej.

skrzynie falne do cywilnej jazdy, tylko szarpnie po kieszeni, jak trzeba sprzegło zrobić, z tego co słyszałem, między 7 a 10 koła z robocizną

Z hakiem to w razie W i to od święta 

Nie myślałem o zakupie auta teraz bo mam inne priorytety ale dostałem bardzo ciekawą propozycje 

mam taką tylko 1.6tdi i narazie jestem zadowolony przyjemne wygodne auto do jazdy przy normalnej jeździe wychodzi 5.8l tylko brakuje mi haka do szczęścia żeby założyć bagażnik rowerowy i na wszelki wielki coś pociągnąć jakąś przyczepę

soltys48 napisał:

Auto z pewnym przebiegiem i historią serwisową to wiem na pewno 

Tylko cały czas myślę czy to jest ta skrzynia dla mnie 

u mnie akurat żona najwięcej nią jeździ i ona nie chciała automata bo napewno bym brał z dsg

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A po co mi to , tak jak @soltys48 nigdy bym nie dał takich pieniędzy za samochód 

Jak byś miał kasę to byś dał 

Takie gadanie....

Nie znam żadnego milionera jeżdżącego autem za 10 tys 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
pawel885 napisał:

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

A po co mi to , tak jak @soltys48 nigdy bym nie dał takich pieniędzy za samochód 

Takie gadanie....

dokładnie i zależy ile kto i gdzie jeździsz bo jak jeździsz dużo i daleko to musisz mieć w miarę nowe i bezpieczne wygodne auto a jak ktoś się kręci wokół komina to można i autem za 10÷15 tys

• Like 1
Opublikowano

Z tym to tak nie do końca 

Wystarczy spojrzeć na bryki laweciarzy zza wschodniej granicy czy nawet Rumunów handlujących piłami stehl i wkrętarkami makieta

U nas przyjeżdżają stara dacią i ładą samarą 😅

Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał(a):

Zapytam inaczej - czy auto jest wyznacznikiem człowieka? 

Nie

7 godzin temu, Baks00 napisał(a):

Pamiętasz porównanie w cenach bydła aut handlarzy?

No 

7 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Takie gadanie....

Może nie milionera ale bardzo zamożnego człowieka znam. Jeździ takim autem 

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał(a):

A co auto jest wyznacznikiem rolnika?

A Marcinek to wielki bamber w dodatu z super deską kawaler na wydaniu na całą gminę a może I powiat to będzie struclem jeździł 🤔🙋‍♂️ 

Opublikowano
9 godzin temu, griga napisał(a):

Klasyczne automaty hydrokinetyczne były zależnie w jakim modelu faktycznie do 2008-2010. Jeżdżę automatami forda od 12lat obecnie dwa focusy z ps1 gen. Teść chyba od 20 lat, przerobił w tym czasie z 10 różnych modeli forda (teraz puma z a7) i szczerze na te naście fordów awarię miał hydrokinetyk w mondeo i w moim focusie mk2 ps1 ale temu przysłużyła się stłuczka. Obecne auta mają 223 i 200tyś jeździ to bez problemu. Do tych wynalazków 4 biegowych w starych nawet nie ma co porównywać. A nawet do hyrokinetyka asin którego mialem w cromie.

Co do naprawy do niedawna nie było części, dziś jest tego masa. Są te poprawione lub zregenerowany na oryginał. Co kto woli. Ale jest tego masa. Wystarczy popatrzeć, ktoś na grupie forda oferował regenerowane po 6400 przy zdaniu starej wiec plus tysiak za demontaż/montaż.

Ja też świetnie znam forda, pierwszego dla siebie kupiłem w 2008r i od tego czasu bez przerwy mam jakiegoś.

Ja znam auta forda oz modeli od 1996 roku i wbrew obiegowej opinii mam o nich dobre zdanie, atomiast co do automatów, być może obecnie jest lepszy dostęp do częsci, nie wiem, Brat po ostatnim modelu mondeo przerzucił się na Peugeot 508 , w Mondeo ostatnim miał właśnie silnik PSA i mu się spodobał. Co do zakupu auta - ja szukam takiegoz przebiegiem między 200 a 250 tysięcy i kalkuluje w cenie zakupu auta, że w skrzyni, gdzyby to był automat, trzeba będzie dłubac , raczej wczesniej niż później. Dlatego zbieram opinie.

Nie jestem przeciwnikiem automatów, pierwszy automat, z jakim miałem styczność, to Honda Civic 1981 rok, ta skrzynia zrobiła 1,2mln kilometrów bez żadnych napraw, zwykły trzybiegowy hydrokinetyk. Przezyła dwa silniki, ciągała przyczepki z maszynami z DE i NL i nasze graty na wesela. Dziś chyba takich skrzyń do aut osobowych już się nie robi.

Opublikowano
9 godzin temu, pawel885 napisał(a):

Takie gadanie....

Bzdura. Jeden zakredytowany po uszy ale pójdzie po auto z salonu za 300tys, drugi z grubym portfelem będzie jeździł autem używanym za 40 tys.

Opublikowano
34 minuty temu, Agrest napisał(a):

Bzdura. Jeden zakredytowany po uszy ale pójdzie po auto z salonu za 300tys, drugi z grubym portfelem będzie jeździł autem używanym za 40 tys.

Pisałem o aucie za 10 

Za 40 to już limuzynę kupi 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v