Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

13 godzin temu, robi57362 napisał(a):

nie gadaj głupot że żeby zacząć budować dom trzeba pół banki,znajomek postawil fajny domek na gotowo za niecałe 300 tys,podstawa to nie mieć dwóch lewych rąk i glowe na karku

🙆🙆🙆😲 bez miliona nie podchodź 

za wille oczywiście że tak,tu co pisze to dom 60 m2 plus poddasze

Opublikowano
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No pasuje mi , ten krowiarzn👇 ma 3 ha i bidulek narzeka że kupił by nowego fynda ale nie ma ziemi to niech kupuje 🤭

Się jeszcze okaże 🤭😁 panie deska 🙋‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał(a):

czyli najpierw katalog części w łapkę ,oj często ja tak robię ,tylko ostatnio katalogi tak robią jakby kreślarz robił to stalówką namaczaną w rzadkim atramencie i za hol''' nie dojrzysz . No ale jakiś punkt odniesienia jest .   OOoo ,dyskową rozbierałem ,no kurna  ,,garnek'' jako jeden numer w katalogu ,a z czego zbudowany ,i w którą stronę te ,,portki'' zdjąć [rozebrać] ,domyślaj się 

To jak kupowałem do casea, to jak przyszedł katalog z instrukcją, to ja pier**le 🤦 jak tylko jakiś drobniejszy element, to na niektórych schematach nie ma szans się domyśleć co to. A jeszcze tłumaczenia niektórych rzeczy nie zrobione. Schemat instalacji w ogóle nieczytelny kompletnie, nic a nic nie widać. Jak wysłałem kolesiowi, od którego kupiłem, zdjęcie niektórych fragmentów, to przysłał mi do amazonki w gratisie (bo też pytałem o to) w ramach rekompensaty 😅 co prawda nie poprawiło to przedruku w casie, ale zawsze coś. Za to na którejś grupie na FB koleżka chciał za komplet jakiś książek (katalog, instrukcja obsługi, napraw i jeszcze tam coś, chyba z 5 aż) już tysiące zł. Jeszcze pytałem w jakim języku, czy angielskim, to napisał, że nie wie że może być w niemieckim, francuskim

Wczoraj znajomy dzwonił, czy nie chce przyczepy, bo ktoś tam sprzedaje 20 km odemnie za 6.5k sztywna 6t zarejestrowana, w pełni sprawna, w bdb stanie - zboże można wozić bez żadnego uszczelniania.

Opublikowano

Przeglądam oferty mulczerów. Znalazłem.jakiegoś nowego ośmioletniego leżaka magazynowego maschio.

I patrzę na dane techniczne na stronie producenta.

I oniemiałem. Pod danymi jest kalkulator obliczania śladu węglowego.

Przecież ich całkiem yebie na łby.

I pewno już jest to przymiarka do dodatkowych opłat w przyszłości. Pewno jedna będzie ukryta w cenie zakupu, ale kto wie czy jakiejś opłaty za użytkowanie w przyszłości nie nałożą

Screenshot_20241114_172732_Chrome.jpg

Opublikowano

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

To był wiodący producent bijaków w sadownictwie 

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał(a):

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

Właśnie był ale już nie jest😁

1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

Przeglądam oferty mulczerów. Znalazłem.jakiegoś nowego ośmioletniego leżaka magazynowego maschio.

I patrzę na dane techniczne na stronie producenta.

I oniemiałem. Pod danymi jest kalkulator obliczania śladu węglowego.

Przecież ich całkiem yebie na łby.

I pewno już jest to przymiarka do dodatkowych opłat w przyszłości. Pewno jedna będzie ukryta w cenie zakupu, ale kto wie czy jakiejś opłaty za użytkowanie w przyszłości nie nałożą

Screenshot_20241114_172732_Chrome.jpg

2.25 i tylko 530 kg wagi🤔

Opublikowano

Wiecie może jak obsługiwać taki zawór zwrotny żeby można było zmniejszyć ciśnienie w hydraulice pługa? Dokupiłem se zawór kulowy ale po drodze jest ten wynalazek i nie wiem czy kupować nowy trójnik czy da sie coś z tym zrobić...

IMG_20241114_192530.jpg

IMG_20241114_192545.jpg

IMG_20241113_104002.jpg

Opublikowano

Akcja likwidacja.  Czas karczować porzeczkę, bo przyszłości na kolejne lata żadnej

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Akcja likwidacja.  Czas karczować porzeczkę, bo przyszłości na kolejne lata żadnej

Poważnie nie będzie przyszłości , a jak będą mrozy zmrozi i cena będzie .

Opublikowano

No tak kak w tym roku. Zmroziło cena była i gówno na krzaku u mnie jej było.

Gdyby było jak 2 lata temu to ok.

I takie ansmolia raczej standardem nie będą, a moje plantacje już stare bez wydajności i przyszłości

Opublikowano

Pewno pszenica, a może rzepak. Zobaczy się w sierpniu.

Teraz niech chleba posmakują ci co po kilkanaście tysięcy w hektar włożyli na nowe nasadzenia

Opublikowano

To słabo znasz temat.

1 rok na 8 lat o ile masz szczęście i plon w tym czasie. I jeszcze 2 lata z takim w miarę dochodem.

Gdyby uczciwie policzyć wszystko to pszenica z rzepakiem za ten okres 8 lat dała by te same pieniądze.

Tylko tu najważniejsze kto z jakim plonem trafi w ten dobry rok 

Np ten  średnio 1t przy średniej 7 może 7,5 ( kwestia terminu zbioru, bo i po 9 zł sprzedawali)

A były okolice z plonem 15t. Tu jesteś ustawiony na kolejne lata

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

Papierowe to już jest ostatnio w testach po kukurydzy bardzo słabo wypadł 

Opublikowano

Będzie problem.znaleźć coś z używanych do 2m szerokości.

Może faktycznie zainteresować się polskim rzemiosłem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v