Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mateusz1q napisał:

13 godzin temu, robi57362 napisał(a):

nie gadaj głupot że żeby zacząć budować dom trzeba pół banki,znajomek postawil fajny domek na gotowo za niecałe 300 tys,podstawa to nie mieć dwóch lewych rąk i glowe na karku

🙆🙆🙆😲 bez miliona nie podchodź 

za wille oczywiście że tak,tu co pisze to dom 60 m2 plus poddasze

Opublikowano
11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

No pasuje mi , ten krowiarzn👇 ma 3 ha i bidulek narzeka że kupił by nowego fynda ale nie ma ziemi to niech kupuje 🤭

Się jeszcze okaże 🤭😁 panie deska 🙋‍♂️

Opublikowano
5 godzin temu, kizak napisał(a):

czyli najpierw katalog części w łapkę ,oj często ja tak robię ,tylko ostatnio katalogi tak robią jakby kreślarz robił to stalówką namaczaną w rzadkim atramencie i za hol''' nie dojrzysz . No ale jakiś punkt odniesienia jest .   OOoo ,dyskową rozbierałem ,no kurna  ,,garnek'' jako jeden numer w katalogu ,a z czego zbudowany ,i w którą stronę te ,,portki'' zdjąć [rozebrać] ,domyślaj się 

To jak kupowałem do casea, to jak przyszedł katalog z instrukcją, to ja pier**le 🤦 jak tylko jakiś drobniejszy element, to na niektórych schematach nie ma szans się domyśleć co to. A jeszcze tłumaczenia niektórych rzeczy nie zrobione. Schemat instalacji w ogóle nieczytelny kompletnie, nic a nic nie widać. Jak wysłałem kolesiowi, od którego kupiłem, zdjęcie niektórych fragmentów, to przysłał mi do amazonki w gratisie (bo też pytałem o to) w ramach rekompensaty 😅 co prawda nie poprawiło to przedruku w casie, ale zawsze coś. Za to na którejś grupie na FB koleżka chciał za komplet jakiś książek (katalog, instrukcja obsługi, napraw i jeszcze tam coś, chyba z 5 aż) już tysiące zł. Jeszcze pytałem w jakim języku, czy angielskim, to napisał, że nie wie że może być w niemieckim, francuskim

Wczoraj znajomy dzwonił, czy nie chce przyczepy, bo ktoś tam sprzedaje 20 km odemnie za 6.5k sztywna 6t zarejestrowana, w pełni sprawna, w bdb stanie - zboże można wozić bez żadnego uszczelniania.

Opublikowano

Przeglądam oferty mulczerów. Znalazłem.jakiegoś nowego ośmioletniego leżaka magazynowego maschio.

I patrzę na dane techniczne na stronie producenta.

I oniemiałem. Pod danymi jest kalkulator obliczania śladu węglowego.

Przecież ich całkiem yebie na łby.

I pewno już jest to przymiarka do dodatkowych opłat w przyszłości. Pewno jedna będzie ukryta w cenie zakupu, ale kto wie czy jakiejś opłaty za użytkowanie w przyszłości nie nałożą

Screenshot_20241114_172732_Chrome.jpg

Opublikowano

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

To był wiodący producent bijaków w sadownictwie 

Opublikowano
36 minut temu, Agrest napisał(a):

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

Właśnie był ale już nie jest😁

1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

Przeglądam oferty mulczerów. Znalazłem.jakiegoś nowego ośmioletniego leżaka magazynowego maschio.

I patrzę na dane techniczne na stronie producenta.

I oniemiałem. Pod danymi jest kalkulator obliczania śladu węglowego.

Przecież ich całkiem yebie na łby.

I pewno już jest to przymiarka do dodatkowych opłat w przyszłości. Pewno jedna będzie ukryta w cenie zakupu, ale kto wie czy jakiejś opłaty za użytkowanie w przyszłości nie nałożą

Screenshot_20241114_172732_Chrome.jpg

2.25 i tylko 530 kg wagi🤔

Opublikowano

Wiecie może jak obsługiwać taki zawór zwrotny żeby można było zmniejszyć ciśnienie w hydraulice pługa? Dokupiłem se zawór kulowy ale po drodze jest ten wynalazek i nie wiem czy kupować nowy trójnik czy da sie coś z tym zrobić...

IMG_20241114_192530.jpg

IMG_20241114_192545.jpg

IMG_20241113_104002.jpg

Opublikowano

Akcja likwidacja.  Czas karczować porzeczkę, bo przyszłości na kolejne lata żadnej

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Akcja likwidacja.  Czas karczować porzeczkę, bo przyszłości na kolejne lata żadnej

Poważnie nie będzie przyszłości , a jak będą mrozy zmrozi i cena będzie .

Opublikowano

No tak kak w tym roku. Zmroziło cena była i gówno na krzaku u mnie jej było.

Gdyby było jak 2 lata temu to ok.

I takie ansmolia raczej standardem nie będą, a moje plantacje już stare bez wydajności i przyszłości

Opublikowano

Pewno pszenica, a może rzepak. Zobaczy się w sierpniu.

Teraz niech chleba posmakują ci co po kilkanaście tysięcy w hektar włożyli na nowe nasadzenia

Opublikowano

To słabo znasz temat.

1 rok na 8 lat o ile masz szczęście i plon w tym czasie. I jeszcze 2 lata z takim w miarę dochodem.

Gdyby uczciwie policzyć wszystko to pszenica z rzepakiem za ten okres 8 lat dała by te same pieniądze.

Tylko tu najważniejsze kto z jakim plonem trafi w ten dobry rok 

Np ten  średnio 1t przy średniej 7 może 7,5 ( kwestia terminu zbioru, bo i po 9 zł sprzedawali)

A były okolice z plonem 15t. Tu jesteś ustawiony na kolejne lata

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał(a):

Patrzę raczej za używką.

Ale dlaczego odpuścić?

Papierowe to już jest ostatnio w testach po kukurydzy bardzo słabo wypadł 

Opublikowano

Będzie problem.znaleźć coś z używanych do 2m szerokości.

Może faktycznie zainteresować się polskim rzemiosłem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v