Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkał sie ktos z problemem obgryzania drewna przez opasy. Maja juz okolo 7 miesiecy i od miesiaca podaje im kiszonke z qq. Do tego jest sinokiszonka z lucerny siano drozdze i sruta ze zboża. Domyslam sie ze brakuje im witamin tylko nie wiem jakich.

Opublikowano
6 godzin temu, piotreksoltys2 napisał:

Spotkał sie ktos z problemem obgryzania drewna przez opasy. Maja juz okolo 7 miesiecy i od miesiaca podaje im kiszonke z qq. Do tego jest sinokiszonka z lucerny siano drozdze i sruta ze zboża. Domyslam sie ze brakuje im witamin tylko nie wiem jakich.

Deski impregnowane?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 4.12.2023 o 15:53, piotreksoltys2 napisał:

Mozesz polecic jakiej kredy uzywasz?

Jakakolwiek kreda pastewna ze sklepu z paszami. Często widuję kredę  Animacal od Tauronu. Worek 25 kg kosztuje w przedziale 14-20zł

Edytowane przez dyziek_1
Opublikowano
23 godziny temu, piotreksoltys2 napisał:

Ile takiej kredy na sztuke?

15-20 gram sztuk dziennie w przypadku większych sztuk. 

Ponadto większość dodatków mineralno witaminowych jest na podbudowie węglanu wapnia. Czego byś nie kupił to będzie dobrze, Ważna jest systematyczność i regularność zadawania pasz jak też i dodatków mineralno -witaminowych.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"

• Przez karol012011
      Witam mam pytanie czy taki interes by wypalił. A mianowicie kupowanie małych cieląt i sprzedaż takich ponad 100kg do dalszej hodowli. Cielęta mam gdzie kupić po cenie 300zł/szt. Bym je odpajał mlekiem zastępczym, dostawały siano, śrutę, sianokiszonkę a w lato na trawę. Jak myślicie jaką cenę bym uzyskał za takiego ponad 100kg chodzi mi głównie o HF i mieszańce???
    • Przez jakuwal
      Witam. Jakie macie opinie na temat handlarzy bydła z eko natury, bykpol zakowa, toro cielaki? Kupował ktos z państwa jakieś sztuki od nich i wyrazi opinie czy jest sens nimi zawracać głowę aby nie zbankrutować potem przy weterynarzu? Lub macie jakieś sprawdzone źródła na mięsne miesięczne cielaki na mleku jeszcze?
    • Przez Krzak1
      Co sądzicie o bydle rasy aubrac , mam zamiar kupić byka na rozpłodnika i jestem ciekaw opinii innych . 
    • Przez Krzak1
      Co sądzicie o bydle rasy aubrac , mam zamiar kupić byka na rozpłodnika i jestem ciekaw opinii innych . 
  • Dodaj nową pozycję...
v