Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 7.11.2023 o 17:12, Rowan napisał:

NH to też ten sam ciągnik.

Nie to jest, inny ciągnik schodzi z innej taśmy w innej fabryce w innym kraju 🕵️♂️

Dnia 7.11.2023 o 17:08, emtezecik napisał:

Bierz pumę 150 z tuzem elektrozawowy za 450 netto gwarancja 3 lata , ciągniki na lata , nie potrzeba kupować innych Marek lepszych gorszych . Case chodzi bezproblemowo i z takim sprzętem da radę bez problemu a z opryskiwaczem tez nie będzie zbyt duzy . 
steyr 30 tys droższy a to ten sam ciągnik , zapytaj dilera o ciągnik podaj specyfikacje mniej więcej co chcesz . Musisz wiedzieć jaka maszyna i poproś o ofertę , po ofercie podaj swoją .

Bierz pumę 150 z tuzem elektrozawowy za 450 netto gwarancja 3 lata , ciągniki na lata , nie potrzeba kupować innych Marek lepszych gorszych . Case chodzi bezproblemowo i z takim sprzętem da radę bez problemu a z opryskiwaczem tez nie będzie zbyt duzy . 
steyr 30 tys droższy a to ten sam ciągnik , zapytaj dilera o ciągnik podaj specyfikacje mniej więcej co chcesz . Musisz wiedzieć jaka maszyna i poproś o ofertę , po ofercie podaj swoją .

Nie kupi pumy za tyle chyba ze biedne wyposażenie, bo dobrze wyposażony maxxum tyle kosztuje 🙂

Opublikowano
5 minut temu, Tomek90 napisał:

Nie to jest, inny ciągnik schodzi z innej taśmy w innej fabryce w innym kraju 🕵️♂️

Nie zmienia to faktu z jakich podzespołów są budowane. 

Opublikowano

Na olx jest Puma 150 Multicontroller za bodajże 445. U "mojego" dealera stoi Puma 185 - jeśli też bez CVX, to ciekawe za ile by ją oddali. Ona już gabarytowo sporo większa i podzespoły pewnie mocniejsze. Stu piędziesiątek też mają minimum dwie na placu, więc myślę że Case to i od ręki by coś wybrał. 

Opublikowano
Dnia 8.11.2023 o 22:12, Rowan napisał:

Nie zmienia to faktu z jakich podzespołów są budowane. 

To tak jak kiedyś pronar a belarus. Te same podzespoły, a inna taśma wynik końcowy widomo jaki 🕵️♂️

Opublikowano
Dnia 7.11.2023 o 17:08, emtezecik napisał:

Dzisiaj dogadywałem właśnie pumę 150 , to dużo taniej 

Dnia 8.11.2023 o 22:05, Tomek90 napisał:

Nie kupi pumy za tyle chyba ze biedne wyposażenie, bo dobrze wyposażony maxxum tyle kosztuje 🙂

Jak już wcześniej pisałem , kupi się , i to dużo taniej , a czy w biedzie , to zależy co kto ma na myśli , Multikontroler , miękka oś , przedni tuz , skrzynia 19/6  50 km / godz , elektroniczne sterowanie zaworami hydrauliki , i jeszcze parę rzeczy , ogólnie trzeba powiedzieć że wyposażenie nie jest ,,bida'' 

Opublikowano
14 godzin temu, mysza103 napisał:

Dzisiaj dogadywałem właśnie pumę 150 , to dużo taniej 

Jak już wcześniej pisałem , kupi się , i to dużo taniej , a czy w biedzie , to zależy co kto ma na myśli , Multikontroler , miękka oś , przedni tuz , skrzynia 19/6  50 km / godz , elektroniczne sterowanie zaworami hydrauliki , i jeszcze parę rzeczy , ogólnie trzeba powiedzieć że wyposażenie nie jest ,,bida'' 

Zdradzisz cenę tej Pumy? Ciągnik pod siebie, czy z placu? Bo to duża różnica. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, bobcat2250 napisał:

Zdradzisz cenę tej Pumy? Ciągnik pod siebie, czy z placu? Bo to duża różnica. 

400 tys , ciągnik pod siebie , ale nie brane uj wie co tylko to co w miarę możliwości będzie się przydawało, a i jeszcze dopiszę że mam też ofertę na styer profi 150km( 6 cylindrów) , w identycznym wyposażeniu , tylko że skrzynia jest 24/24  S - Control tm 8 (8 biegowa , w trzech zakresach ) na kwotę 380 tys 

21 godzin temu, Tomek90 napisał:

Standard taki szczerze przy multikontrolerze. Ośkę, tuz, elektrozawory, tutaj oska nie jest droga. Poza tym wymienionym jest masa rzeczy do wyposażenia i robią sie koszty. 

Pod gps nie będę podpinał , czy innych rzeczy też nie potrzebowałbym , szczerze mówiąc to wymień parę tych rzeczy , bo być może mam to w specyfikacji , a jeśli nie mam , to może nad którymś by się warto było zastanowić , choć tak jak mówię to ma być do roboty , a nie do uj wie czego , co się może nigdy nie będzie używać 

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano

Opona np 650/85r38 i lepsza marka, pamięć obrotów, wentylator wiskotyczny, szybki ster, zarządzanie uwrociami 2, isobus, przygotowanie pod navi, automatyczne stabilizatory, AC, elektryczne lusterka, łącznik hydrauliczny a pewn, 4 para elwtrozaworow, joy do hydrauliki. 

Może cześć masz bo np u mnie skóra na kierownicy a tego nawet nie brałem, dostałem w standardzie niby 😅

Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał:

Opona np 650/85r38 i lepsza marka, pamięć obrotów, wentylator wiskotyczny, szybki ster, zarządzanie uwrociami 2, isobus, przygotowanie pod navi, automatyczne stabilizatory, AC, elektryczne lusterka, łącznik hydrauliczny a pewn, 4 para elwtrozaworow, joy do hydrauliki. 

Może cześć masz bo np u mnie skóra na kierownicy a tego nawet nie brałem, dostałem w standardzie niby 😅

To co podkreśliłem to mam , a takie coś jak elektryczne lusterka to jest tylko podnoszenie ceny ciągnika , bo w maxxumie jak ustawiłem parę lat temu lusterka tak są ustawione , i ich nie tykam bo nie ma takiej potrzeby,   jeszcze takie nie pozorne a przydatne , to sterowanie na błotniku jedną parą elektrozaworów do łącznika hydraulicznego . W każdym razie jeszcze nic nie zamawiałem , tylko taką mam specyfikację , a po niedzieli mają mi podjechać wycenić maxxuma , bo bym go zostawił w rozliczeniu ,i jak dobrze wycenią , to wówczas się ustosunkuję do tej oferty 

Opublikowano
19 godzin temu, mysza103 napisał:

400 tys , ciągnik pod siebie , ale nie brane uj wie co tylko to co w miarę możliwości będzie się przydawało, a i jeszcze dopiszę że mam też ofertę na styer profi 150km( 6 cylindrów) , w identycznym wyposażeniu , tylko że skrzynia jest 24/24  S - Control tm 8 (8 biegowa , w trzech zakresach ) na kwotę 380 tys 

Dziękuję.

Opublikowano
Dnia 24.11.2023 o 18:15, mysza103 napisał:

To co podkreśliłem to mam , a takie coś jak elektryczne lusterka to jest tylko podnoszenie ceny ciągnika , bo w maxxumie jak ustawiłem parę lat temu lusterka tak są ustawione , i ich nie tykam bo nie ma takiej potrzeby,   jeszcze takie nie pozorne a przydatne , to sterowanie na błotniku jedną parą elektrozaworów do łącznika hydraulicznego . W każdym razie jeszcze nic nie zamawiałem , tylko taką mam specyfikację , a po niedzieli mają mi podjechać wycenić maxxuma , bo bym go zostawił w rozliczeniu ,i jak dobrze wycenią , to wówczas się ustosunkuję do tej oferty 

Też myślałem ze elektryczne lusterka to zbędny bajer puki nie kupiłem ciągnika z nimi. Jeśli nie masz podwójnego lusterka to bardzo przydatne elektryczne. Pracuje w polu ustawiam sobie na brzeg maszyny z jednej i drugiej strony, wyjeżdżam przestawiam na drogę. AC niby też nie potrzebne no ale niema przestawiania non stop siły nawiewu tylko auto i tyle. Każdy pod siebie i na swój portfel. 

Dołóż do lepszych opon. 

Opublikowano

@Tomek90Nie wiem jak teraz jest w innych markach , ale raczej wszędzie jest teraz wymóg unijny żeby lusterka były dzielone, , co do opon w maxxumie mam przód 440 , a tył 540 i nie jest zle , tu było by 480 przód / 600 tył,  taki mają standard za szersze dopłata 8-10 tys , a nie ukrywam że cena gra rolę , bo to nie na żadną modernizację czy coś w tym stylu , tylko 100% trza zapłacić , także cena końcowa gra rolę i staram się brać to co niezbędne, ale jednak żeby nie był golas , jak już wcześniej pisałem to ma być do roboty a nie jak F16 naszpikowane z każdej strony przyciskami , których większość nie będę używał  . Tak samo z climatronikiem , żeby go wziąć , trzeba się zdecydować na cały pakiet , typu inne siedzenie z zagłówkiem i czymś tam jeszcze , tak że pakiet pewnie już parę zł uczyni , choć akurat tu jeszcze w czwartek jak przyjedzie do mnie przedstawiciel to będziemy o tym rozmawiać 

Opublikowano

Mam zwykłą klimatyzację, to jest problem, Jak słońce wyjdzie zza chmury to robi się gorąco, a jak zajdzie to mroźno, to samo jak się pomału jedzie koło drzew np z broną wirową. Raz zimno, raz gorąco, w zależności, czy jest cień czy nie! Można by w sumie otworzyć okna, ale syfu naleci...

Opublikowano

To też właśnie nad automatyczną klimatyzacją jeszcze się zastanawiam , bo w maxxumie właśnie tak jest jak mówisz , czasami się jezdzi -i za zimno , to się na chwilę wyączy klimatyzację , albo niby lekko się przykręci , i po paru minutach się okazuje że temperatura poszła ostro do góry , i tak się kręci , a temperatura ciągle skacze , i to jest pierwszy krok do kichania czy innych problemów z  przeziębieniem

• Thanks 1
Opublikowano
58 minut temu, mysza103 napisał:

@Tomek90Nie wiem jak teraz jest w innych markach , ale raczej wszędzie jest teraz wymóg unijny żeby lusterka były dzielone, , co do opon w maxxumie mam przód 440 , a tył 540 i nie jest zle , tu było by 480 przód / 600 tył,  taki mają standard za szersze dopłata 8-10 tys , a nie ukrywam że cena gra rolę , bo to nie na żadną modernizację czy coś w tym stylu , tylko 100% trza zapłacić , także cena końcowa gra rolę i staram się brać to co niezbędne, ale jednak żeby nie był golas , jak już wcześniej pisałem to ma być do roboty a nie jak F16 naszpikowane z każdej strony przyciskami , których większość nie będę używał  . Tak samo z climatronikiem , żeby go wziąć , trzeba się zdecydować na cały pakiet , typu inne siedzenie z zagłówkiem i czymś tam jeszcze , tak że pakiet pewnie już parę zł uczyni , choć akurat tu jeszcze w czwartek jak przyjedzie do mnie przedstawiciel to będziemy o tym rozmawiać 

To ci powiem ze te 440/540 to tragedia są, niskie profilem i traci na u ciągu, lepiej już 520 albo 580 na 70. Miałem takie co Ty u siebie też w maxxumie i po roku sprzedałem, kupiłem 480/580/70 alliance i jest bardzo dużo na plus. 

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, mysza103 napisał:

to jest pierwszy krok do kichania czy innych problemów z  przeziębieniem

Pierwszy krok to nie odgrzybianie parownika przynajmniej ro roku. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 26.11.2023 o 19:04, Rowan napisał:

Pierwszy krok to nie odgrzybianie parownika przynajmniej ro roku. 

Temat już dawno nie pisany ale wtrace swoje dwa słowa mam trochę na zoltych felgach i mógłbym napisać nie mala historię o awariach teraz zamierzam kupić Fendt jeśli cenę starguje  ewentualnie Claas bo nie daleko obszarnik Claasy kupuje jeden za drugim i mocno chwali a schodzi z jd . Także opinie można czytać i pisać a i tak samemu dopiero się okaże jak jest 

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 26.11.2023 o 17:53, maniekc360 napisał:

Mam zwykłą klimatyzację, to jest problem, Jak słońce wyjdzie zza chmury to robi się gorąco, a jak zajdzie to mroźno, to samo jak się pomału jedzie koło drzew np z broną wirową. Raz zimno, raz gorąco, w zależności, czy jest cień czy nie! Można by w sumie otworzyć okna, ale syfu naleci...

Lepsza zwykła niż żadna. Ale masz rację raz za zimno raz za ciepło. I się kręci tą gałką jak głupi. Kupując ciągnik za pół miliona to czasami warto dołożyć parę tyś 

• Like 1
Opublikowano

W CASE PUMA jak chciałem dobrać automatyczną klimatyzację to była w pakiecie z kierownicą aluminiową obitą skórą,  z innym siedzeniem skórzanym lub welurowym , amortyzowanym dodatkowo na boki  ( z zagłówkami ruchomymi na szyję , i jeszcze jekieś duperele)

Opublikowano
14 godzin temu, alfa napisał:

Temat już dawno nie pisany ale wtrace swoje dwa słowa mam trochę na zoltych felgach i mógłbym napisać nie mala historię o awariach teraz zamierzam kupić Fendt jeśli cenę starguje  ewentualnie Claas bo nie daleko obszarnik Claasy kupuje jeden za drugim i mocno chwali a schodzi z jd . Także opinie można czytać i pisać a i tak samemu dopiero się okaże jak jest 

To czemu bierzesz fendta?? 

Opublikowano
2 godziny temu, Tomek90 napisał:

To czemu bierzesz fendta?? 

Chciałbym go tylko dlatego że zawsze za mną chodził nowy Fendt . A jak się uda kupić musi być odpowiednia cena to zobaczymy jak wypadnie względem jd