Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć koledzy. po raz kolejny rozszczelniła mi się chłodnica w tym traktorze. Chcę kupić nową. Waryński koszmarnie drogi bo pod 3kzl. Wszystkie inne nawet nie piszą producenta, tylko że zamiennik i ani słowa więcej. Co więc brać? kupował ktoś te zamienniki za 1300-1500? Ma to na tyle sensowną jakość że wytrzyma kilka lat?
Opublikowano
17 godzin temu, Grab12 napisał:

Bardzo się leje ?  Może Da radę skleić sam lepiłem swoją 60 letnią w claasie ale to zależy w jakim miejscu.

Słuchaj tego się nie kleji tylko lutuje ją w c360 sam sobie zalutowałem z 2 lata temu bo poszły łożyska na wentylatorze i przejechało po żeberkach. Ewentualnie zobacz w którym miejscu cieknie i wyślij zdjecie

Opublikowano
cieknie na samym dole gdzie te pionowe kanaliki łączą się z dolną płytą chłodnicy. kilka tych pionowych jakby dostało mikropęknięć na łączeniu przy samym dole i wycieka powoli płyn.
Opublikowano
1 godzinę temu, ma123 napisał:

Słuchaj tego się nie kleji tylko lutuje ją w c360 sam sobie zalutowałem z 2 lata temu bo poszły łożyska na wentylatorze i przejechało po żeberkach. Ewentualnie zobacz w którym miejscu cieknie i wyślij zdjecie

I kleji się i lutuje jak komu wygodnie najwaźniejszy jest efekt byle by się nie lało:)

Opublikowano

Chłodnice z agtecha wymieniałem  w czasie gwarancji, bo ciekła dołem.Po odesłaniu na wymianę zamontowałem jeszcze raz po naprawie starą aby mieć czym jeżdzić. Po 3 latach stara zaczęła ciec i założyłem wymienioną agtecha, która już była po gwarancji.  Znowu ciekła dołem z rurek i zbiornika dolnego. Po jakimś czasie zaczęło się lać jak z kaczej d...Po rozebraniu okazało się,że dolny zbiornik popękał na samym dnie z obu stron.

Po rozebraniu i polutowaniu przy próbie szczelności przed wmontowaniem w ramę zewnętrzną tą stalową przy 0.4 bar powyginały się rurki w pobliżu zbiorników- przy górnym i dolnym i nadawała się tylko na złom.

Teraz od czerwca mam zamontowaną chłodnicę Kale - Turcja za 1600 zł. Zero problemów.

Kale wydawała się znacznie cięższa  ( nie ważyłem) od agtech co sugerowało by grubsze ścianki

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Krzysztof2008
      Witam, jak w tytule postanowiłem uturbić ursusa 914, a jako że na forum nie znalazłem tego co mnie interesuje to dodaje nowy temat. Będę zakładać czeską turbinę, nowy kolektor ale wtryski zostawię, pompę nie wiem może podkręcę jeśli się da, uszczelka pod głowica zostanie mam nadzieje że nie będzie się przegrzewał, głowica też zostaje bez zmian w zaworach, silnik zdrowy ciśnienie oleju ok 4,5. Nie dodaje inter collera na razie. Napiszcie na co zwrócić uwagę przy zakładaniu turbiny, jakich rur użyć do poprowadzenia do dolotu i od filtra powietrza, jak się ustawia pompę i turbo, jak zbadać ile barów ładuje turbina i jak zrobić smarowanie do nie w sensie wiem że od pompy ale czy trzeba tam jakąś 8mm na 10mm przerobić śrubę czy nie bo gdzieś się o uszy obiło. 
    • Przez krychu
      Mam problem z moją 1014. Rok temu wymieniłem głowice na całkiem nowa ze względu na nieszczelność starej. Po roku czasu pod dwoma wtryskami zaczął lecieć płyn chłodniczy. W C360 jak miała miejsce taka sytuacja to się wymieniło tulejke i było ok. Jak to wygląda w urusach c385? Czyżby głowica była walnięta?
    • Przez 3sparrow
      po wyłamaniu rozrusznika drży ciągnik, czy możliwe zwichrowanie koła zamachowego?
    • Przez Snuff
      Witam mam problem przy złożeniu tłoków z korbowodem w zetorze 8011 ponieważ zrobiłem sobie trochę liche zdjęcie mianowicie pytanie jest 
      Czy tłok grubsza częścią od denka ma być skierowany do zamka na korbowodzie ? 
      Pytanie drugie czy przy wkładaniu tłoków do silnika korbowody mają być skierowane zamkami do walka rozrządu czy w drugą stronę ?

• Przez Snuff
      Witam mam problem przy złożeniu tłoków z korbowodem w zetorze 8011 ponieważ zrobiłem sobie trochę liche zdjęcie mianowicie pytanie jest 
      Czy tłok grubsza częścią od denka ma być skierowany do zamka na korbowodzie ? 
      Pytanie drugie czy przy wkładaniu tłoków do silnika korbowody mają być skierowane zamkami do walka rozrządu czy w drugą stronę ?
  • Dodaj nową pozycję...
v