Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jest poświęcony jak zlikwidować import zboża i wszystkich produktów co niszczą Polska gospodarką  

Azoty Tarnów wysyłaja SMS że :

Dzień dobry Nowa oferta na  nawóz SALMIX 2 z Tarnowa. Aktualna cena 1080 zł(netto) za tonę, odbiór własny.Nawóz w BB 500kg. Kontakt: 146373905
Zamówienia na adres: Krzysztof.spinda@grupaazoty.com

żenada szukają frajera chyba panikują bo podobno w Niemczech mocznik już po 1300zl oczywiście import 

Macie nie kupować polskich nawozów bo ja mam w pamięci jak nawozy drozały to zrywali kontrakty i nie realizowali umowy a do Niemczech czy upadliny wysyłali nawozy wagonami i sprzedawali tam o tys zł na tonie taniej i teraz z upadliny przyjeżdża zboże produkowane z tych nawozów co nam ich nie sprzedali 

Proszę każdego o zastanowienie się przed zakupem i nie wybieranie polskich nawozów nawet jakby były tańsze niech je teraz wyślą do Niemców nie bądźcie frajerami 

Niech grupa azoty upadnie nie głosowac na PiS i PO głosuj na konfederację lub agro unię nawet jak się z nimi nie zgadzacie mentalnie bo trzeba wbić klina i wsadzić chołote za kraty to oszuści grają wami jak pionkami tam na władzy to korupcja i bezprawie niech brałn przejmie władze i za kraty kaczkę i Donalda

Proszę o konstruktywny djalok 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

😡😡😡🤮🤮🤮

Edytowane przez Luki99
Opublikowano

Nikt tu nie chce rozmawiać o polityce ja jestem zwykłym rolnikiem i polityka mało mnie interesuje chyba że to zagraża mojej egzystencji lub stanowi zagrożenie dla przyszłości mojego kraju 

Ps jestem patryjota SŁAWA POLSKA nie Ukraina czy jakiś rusek czy żyd 

Jestem skrajnie nastawiony na to co się dzieje w Polsce muj dziadek był w armii krajowej walczył z Niemcami a potem z ruskim mirem Ukraińcy też byli mu nie obojętni 

Jestem w stanie poświęcić wszystko dla wyższych celów swoje życie mogę oddać wedle przekonań jakie wyznawał min dziadek a nie będę sichał żyda czy ruska trzeba zrobić rewolucje w Polsce 

Opublikowano
2 minuty temu, Zodiax napisał:

trzeba zrobić rewolucje w Polsce 

znaczy co dokładniej?

Opublikowano

Sprzeciw władzy rozwiązać parlament przynajmniej to zwróci uwagę na problem bo Polacy są jak we mgle nie wiedzą kto doby kto zły trzeba stworzyć struktury sprzeciwu 

Protesty jakieś rozwiązanie ale trzeba czegoś więcej trzeba jednostek ludzi z przekazem to muszą być młodzi Patryjoći 

Polityk to nie patryjota zwłaszcza ci co są u władzy to złodziej oszust biorą tylko łapówki a dobro Polski im jest obojętne myślą tylko o swoich korzyściach interesach tak jest w Polsce i nie odbiega to od uk czy rosi to mafia 

Opublikowano

A salmix to nie jest odpad z produkcji ? do mościć mam 20 km i niektórzy to sieją ale to tylko tacy co im na plonach nie zależy tylko dają by taniej to kupić i mordują się przy rozsiewaniu i nieraz jest tak zbrylony ze jak rozetną big bag to jest tylko jedna granulka i tuką to łopatami gniotą ciągnikiem i to tylko pozorna oszczędność 

Grupa azoty sama zniszczyła sobie dystrybucje nawozów bo kto się teraz odważy kupić cały samochód nawozu jak od 1 może potanieć  np : 1000 zł

My o tym czasie w normalnych czasach mieliśmy z z 6 samochodów nawozu już na placu a w tym roku ani worka 50 kg i składy w okolicy też puste bo ludzie jeżdżą kupić worek 30 kg saletry i nigdzie nie ma bo każdy się boi i przywozi na zamówienie              

Opublikowano
33 minuty temu, przybyslawice5211 napisał:

A salmix to nie jest odpad z produkcji ? do mościć mam 20 km i niektórzy to sieją ale to tylko tacy co im na plonach nie zależy tylko dają by taniej to kupić i mordują się przy rozsiewaniu i nieraz jest tak zbrylony ze jak rozetną big bag to jest tylko jedna granulka i tuką to łopatami gniotą ciągnikiem i to tylko pozorna oszczędność 

Grupa azoty sama zniszczyła sobie dystrybucje nawozów bo kto się teraz odważy kupić cały samochód nawozu jak od 1 może potanieć  np : 1000 zł

My o tym czasie w normalnych czasach mieliśmy z z 6 samochodów nawozu już na placu a w tym roku ani worka 50 kg i składy w okolicy też puste bo ludzie jeżdżą kupić worek 30 kg saletry i nigdzie nie ma bo każdy się boi i przywozi na zamówienie              

Radzę handlować importem bo tańszy i lepsza jakość 

Proszę zobaczyć też na rynek soi rozwijała się wspaniale do tej pory a teraz Ukrainy Agrolok kupuje i śmieje się z naszego towaru 

Opublikowano
Zodiax napisał:

Nikt tu nie chce rozmawiać o polityce ja jestem zwykłym rolnikiem i polityka mało mnie interesuje chyba że to zagraża mojej egzystencji lub stanowi zagrożenie dla przyszłości mojego kraju 

Ps jestem patryjota SŁAWA POLSKA nie Ukraina czy jakiś rusek czy żyd 

Jestem skrajnie nastawiony na to co się dzieje w Polsce muj dziadek był w armii krajowej walczył z Niemcami a potem z ruskim mirem Ukraińcy też byli mu nie obojętni 

Jestem w stanie poświęcić wszystko dla wyższych celów swoje życie mogę oddać wedle przekonań jakie wyznawał min dziadek a nie będę sichał żyda czy ruska trzeba zrobić rewolucje w Polsce 

zainwestuj na początek w słownik ortograficzny i konstytucję a później możesz startować w wyborach bo jesteś taki sam jak oni wszyscy razem wzięci w 2 postach zaprzeczasz sam sobie

Opublikowano
7 godzin temu, Zodiax napisał:

Temat jest poświęcony jak zlikwidować import zboża i wszystkich produktów co niszczą Polska gospodarką  

Azoty Tarnów wysyłaja SMS że :

Dzień dobry Nowa oferta na  nawóz SALMIX 2 z Tarnowa. Aktualna cena 1080 zł(netto) za tonę, odbiór własny.Nawóz w BB 500kg. Kontakt: 146373905
Zamówienia na adres: Krzysztof.spinda@grupaazoty.com

żenada szukają frajera chyba panikują bo podobno w Niemczech mocznik już po 1300zl oczywiście import 

Macie nie kupować polskich nawozów bo ja mam w pamięci jak nawozy drozały to zrywali kontrakty i nie realizowali umowy a do Niemczech czy upadliny wysyłali nawozy wagonami i sprzedawali tam o tys zł na tonie taniej i teraz z upadliny przyjeżdża zboże produkowane z tych nawozów co nam ich nie sprzedali 

Proszę każdego o zastanowienie się przed zakupem i nie wybieranie polskich nawozów nawet jakby były tańsze niech je teraz wyślą do Niemców nie bądźcie frajerami 

Niech grupa azoty upadnie nie głosowac na PiS i PO głosuj na konfederację lub agro unię nawet jak się z nimi nie zgadzacie mentalnie bo trzeba wbić klina i wsadzić chołote za kraty to oszuści grają wami jak pionkami tam na władzy to korupcja i bezprawie niech brałn przejmie władze i za kraty kaczkę i Donalda

Proszę o konstruktywny djalok 

Głosować na prorosyjską konfederacje, albo na Kołodziejczyka? Co tylko do koryta chce się dorwać i nie potrafi nic sensownego powiedzieć, tylko krzyczy i obraża wszystkich? To jest Twoje rozwiązane problemu?

• Haha 1
Opublikowano

Mi wystarczy jak konfederacja przejmie cześć władzy wtedy zrobi pewne porządki 

Duda wyraził nadzieję, że po wypracowaniu odpowiednich mechanizmów zakazy zostaną jak najszybciej zniesione.

A co mam głosować na PiS lub PO to jasne że oni się kryją wzajemnie a głipi marud głosuje na nich 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/rolnicy-ktorzy-protestowali-przeciw-ministrowi-kowalczykowi-w-kielcach-ciagani-po-komisariatach-policji-wideo-2452974

Macie totalna władze 

Opublikowano
2 godziny temu, lukasz2623 napisał:

Ceny zboża zapowiadają się fatalnie, ale pisaniem na forum myślę że nic nie zmienisz.

Myślę że większość ludzi tutaj jednak wie że PIS to już zły wybór.

Masz rację ale możemy zrobić co w naszej mocy i przekonać innych np kolegów znajomych i rodzinę by nas wspomogli i przy głosowaniu zaorany ten syf 

Opublikowano
16 godzin temu, krzys111 napisał:

Bez urazy, nie mam nic złego na myśli ale sądziłem że to forum służy bardziej szczytnym celom niż polityka.

przecież rolnicy to jedna z najbardziej umoczonych w polityce grup społecznych w Polsce.  Wierzą wszystko co pis im powie i obieca.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, Zodiax napisał:

Radzę handlować importem bo tańszy i lepsza jakość 

Proszę zobaczyć też na rynek soi rozwijała się wspaniale do tej pory a teraz Ukrainy Agrolok kupuje i śmieje się z naszego towaru 

Mam jeszcze 20 t soi i czekam na lepszą cenne bo w tamtym tygodniu wujek sprzedał po 1750 zł netto  

Zodiax z jakich okolic jesteś 

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano

Wszyscy psioczą na zasypywanie nas wszelakimi produktami z Ukrainy, ale jak? na chama nam to wciskają? nasze firmy  cicho siedząc, tanio od nich kupują i zarabiają miliardy, sami mamy raka co nas toczy od środka a zwalamy na wszystkich dookoła.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To prawda znajomy sprzedaje do młyna to w tym roku młyn kupili nowe volvo i nową naczepę i jeszcze właściciel mu się chwalił ze kupił zetora majora nowego to na czymś musiał zarobić  

Edytowane przez przybyslawice5211
Opublikowano

Wszyscy narzekają, ale oprócz tego sezonu, to były 2 złote lata w rolnictwie. Znajomy 2 traktory wymienił na nowe, a jednego tira rzepaku wartego 150tys zł dał żonie żeby sobie kuchnię i przedpokój wyremontowała. Kolejny znajomy zrobił sobie podwórko z kostki za 200 tys. Ja też nowy ciągnik kupiłem, gdzie jeszcze pare lat temu na krechę ŚOR brałem. Inni sobie pobudowali magazyny, czy suszarnie, albo kombajn wymienili na nowszy. Wiadomo, że trzeba było się wspomóc kredytem...

Opublikowano

Tak czytam te komentarze to niektórzy to dalej mentalne chłopy pańszczyźniane i lubią jak władza im pluje w pysk mimo to uważają że to deszcz .;)